ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratbzk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2009 13:15
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2009 11:40
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat bozkurt
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat bozkurt
150*55*60-Frontoza Brundi

SON 10 MESAJI

Frontosa Türleri Hakkında Bilgi Arıyorum

Cevap için teşekkür ederim öncelikle. Bu linki'ni verdiğiniz konuyu daha önceden form da inceleme şansım olmuştu. Ama yukarıda bahsetmiş olduğum konuda Moba ve Blue Zaire arasında ki fark için görüşler aldığımı iletmiştim.Moba ların daha açık bir renke sahip olduğu Blue Zairenin daha koyu bir renke sahip olduğunu söylediler zaten verilen linktede açıklaması 15 Cyphotilpia gibberosa Moba(Purple Zaire) Frontosa (Blue Zaire) bu şekilde yazmakta.Blue Zairelerin hem zor bulunduğu ve çok değerli olduğu söylenmektedir. Mobaların fiyatlarıda malum ama aşırı derecede çoğu kimsenin bilmediği için aşırı fiyatlara satıldığını söylüyorlar aynı olduğunu söyleyenlerde var tabiki. Doğru olanı bulmak için saygı değer arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum. En azından benim kafamda bir soru işaretinin kalmasını istemiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlardan şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

muratbzk2009-04-08 15:24:24
Frontosa Türleri Hakkında Bilgi Arıyorum
Arkadaşlar kafam karıştı Blue Zaire Moba ile Blue Zaire arasındaki fark nedir acaba? Soruyu yöneltmemin asıl sebebi şudur. Akvaryum com'da yada başka arkadaşlarla görüştüğümde Blue Zaire Mobaların açık mavi bir renk'e sahip olduğunu, Blue Zaire'nin ise daha koyu bir renke sahip olduğunu iletti.Ben sadece Blue Zaire Moba diye tür biliyorum. Blue Zaire genel bir terim mi? Yoksa Bu Mobalar kendi içerisinde de ayrılıyorlar mı? Resim ve linklerden takip ettiğim koyu renk'te olanlar çok hoş duruyor. Bir yanlışlık yapmamak için görüşlerinizi bekliyorum.Gerçek koyu mavi renkteki balığı almak için yanlışlık yapmak istemiyorum. Teşekkürler. Saygılar.
frontosalarım yem yemiyor
Bendede fronosa var ama şu söyleyeyim tek yemde sabit kalma ben değişik olarak yaklaşık 5 çeşit yem veriyorum fak olması hiç sorn değil çok ufak yemlei bile iştahla yiyorlar.Bence asıl sorun yeni koyduğunuz akvaryuma tam olarak alışamadıkları sanırım.Birde iç dizayn nasıl acaba kayalık ortamları çok seviyorlar.
Canlı Yem Hakkında Bilgi
Arkadaşlar canlı yemler hakkında bilgi arıyorum. Aslında bazı duyumlarım ve görüşmelerim oldu. Akvaryumcularla görüştüğümde artık kendi suni yemlerin satılması için mi? iyi olmadığını, diğer bir akvaryumcu ise balıklar için çok yararlı olduğunu söylüyorlar. Ama genelde bu tür yemlerinde derelerden toplandığı içinde sağlıksız olabileceği ve balıklarada durduk yerde hastalık bulaşabileceğinide söylüyorlar. Birde öğrendiğim kadarı ile Eskişehir'den getiriyorlarmış.İstanbul da bunları temin edilebilecek yerler var mı?Bunları imal eden yerle birebir görüşü ziyaret etmek isterim adres ve yer tarifi verebilirseniz sevinirim.Sizlerin tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar. muratbzk2009-03-23 08:47:44
fronteza
Bende de aynı boyutta akvaryumum var. İçerisinde kayalar ile birlikte 11 adet Frontoza Brundilerim mevcut çeşitli boylarda. Ama sağlıklı ve maksimum boyuta ulaştırmayı düşünüyorsanız bence 5 yada 6'yı geçmeyin derim. Saygılar.
frontozada alacalık
Selam,  balıklarınızda kaşıntı var mı? Sık sık kuma sürtünmeleri oluyor mu? Eğer bu tür gözlemleriniz varsa mantara yakalanma ve beyaz benek hastalığına yakalanma ihtimali var gibi gözüküyor. Dip çekimini ne sıklıkla yapıyorsunuz? Bir de her dip çekimi esnasında kaya tuzlarını kullanmayı ihmal etmeyin.Bunlar ihtimal nedenler.  Tabiİ bir etken de akvaryumunuzun büyüklüğü. Eğer dar bir akvaryumunuz varsa balıklar stresten de etkilenebiliyor. Erdal Hoca2009-03-12 10:54:00
Dış filtre Tafsiyesi ?
selam ben daha yeni aldım eğer imkanın varsa eheim 2228 al içinde herşeyi ile birlikte veriyorlar çok sessiz çalışmasıda çabası.Ben 310 ytl ye 4 taksit imkanı ile aldım. 500 lt içinde ideal bir seçim bence bendeki 15*55*60 akvaryumumu cam gibi yaptı.Saygılar.
FRONTOZOLARI OLAN AKVARYUM YOK MU?
Arkadaşlar 150*50*60 ebatında bir akvaryumum var. 11 adet frontoza brundilerim var çeşitli büyüklüklerde(5-20cm).Frontozalar hoşuma gittiği için yeni aldım balıkları ama içine herhangi bir şekilde dekor falan yapmadım. Sırf güzellik olsun diyede sonuçta balıkların doğal yaşamlarınıda düşünerek herhangi bir işlem yapmadım.Ama bu şekildede çok sade gözüküyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yapmalımıyım yoksa sade mi bırakmalıyım ? Eğer yapacaksam nasıl yapmalıyım ? Temin edebileceğim yerler vb. tavsiye öneri ve görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Radinant2009-03-11 21:27:33
yeni bir dış filtre almak istiyorum
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Geçen hafta içerisinde tanıdığım akvaryumculardanda bilgi danışıklığında da bulundum. Denildiği gibi iş biraz maddiyata dayanıyor. Eheim markada karar kıldım 3 gün önce hepsburada com dan siparişini geçtim yeni çıkan eheim 2228 marka siparişini geçtim(sebebi içinde ayrı olarak tüm malzemelerinde olması fiyatıda piyasaya göre iyi gördüm herşey dahil 4 taksitle 311 tl ye aldım)ve dün elime geçti hemen akabindede kurdum akşam yönergeleri izleyerek tabi tecrübesizlikle başta biraz sorun yaşasamda kurmayı becerdim:) İlk izlenimim çok sessiz çalışması ses yok denecek kadar az. Bu sabah baktığımda ise ilk gözlemlediğim suyun çok berraklaşması ve hareketsiz olan forontozalarımın inanılmaz hareketliği idi. TAvsiye ve yorumlarınız çok teşekkür ederim. Umarım yanlış bir karar vermemişimdir. Bunu ilerleyen zaman gösterecektir.
yeni bir dış filtre almak istiyorum
Şuan kullandığım 600 lt'lik bir akvaryumum var fakat kendi üzerinde bulunan filitremesinden memnun değilim.Buna ek olarak bir filitreme daha almak istiyorum. İyi olsun ama ucuz olsun:)) Şaka bir yana temin edebileceğim yerler hakkında bilgi yada kullanmış olduğunuz daha doğrusu birebir yaşadığınız tecrübelerinizden de yararlanarak bir kerede tam olarak almak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.