ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bestwill
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2008 11:47
Son Ziyaret:
19 Eylül 2011 13:18
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aydoğan munanoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yavrular yok oluyor!
Aynı sorun bende de var. Ben de bu konu hakkında araştırma yapıyordum, hatta konu açacaktım, bu başlığı gördüm. Ben de tül yavruluktan aldım. İlk defa sp yavrusu aldım 16 tane, şimdi 2 tane kaldı. ama tül aralığı yavruların geçeceği büyüklükte değil. Bir arkadaş vatoz varsa emiyor olabilir demiş, ben de vatoz var, acaba o mu vakumluyor yavruları? Bir de diğer sp ler yavruluğun başından hiç ayrılmıyor? onların yeme ihtimali olabilirmi? Yani bir sarı prenses kendi yavrusu olmadığı için kendi türünden bir yavruyu yer mi?
Bu konuda uzman arkadaşlar, siz nasıl yetiştiriyorsunuz yavrularınızı?
Yeni Akvaryum Kuracağım
Ben de icemanlerime, sarıprenseslere verdiğim yemlerin aynısını veriyorum. İcemanler, sarıprenseslere göre daha sakinler, iyiki almışım diyorum.
Ben de şu kırmızı prensesleri merak ettim şimdi. Mehmet bey varsa bir fotoğraf ekleyebilir misiniz?
Yeni Akvaryum Kuracağım
Ömer bey ben izmirde 340 litre akvaryum için (120, 50, 55h) 3 torba (Torbası 5litre diye geçiyor. 7-8kg idi sanırım) yaklaşık 23-25 kg beyaz kuvars kum aldım çok şık durdu. torbasını 5tl ye almıştım. çok uyguna geldi. çuvallarda silis kum da vardı, 20 litresi (bu da 30-35kg sanırım) 12 tl idi.
Bende de 10 tane sarıprenses var. 5 tane de iceman var. iceman lerde çok güzel balıklar, renkleri çok güzel, almanızı tavsiye ederim. Ayrıca ben de yavru yunus arıyorum ama daha bulamadım.
Pet shop açmak için veteriner olmak gerekirmi
[QUOTE=murathan]  Ben bu konuyu anlayamadım maalesef. Her akvaryumcuya bir veteriner garip geldi bana. Neden mi?
O zaman her lokantaya, bakkala, fastfoodcuya, simitciye vs vs  bir gıda mühendisi, köyde hayvan besleyen (Büyükbaş, küçükbaş veya kümes hayvanı) ne bileyim her 10 hayvana 1 veteriner mi olacak?
 Zaten yerel yönetimlerim denetim mekanizmasında veteriner yok mu? Nasıl fırınları, lokantaları, pastane vs yerleri denetliyor insan sağlığına zarar veren, gerekli hijyen koşulları sağlanmamış yerleri kapatıyor yada ceza kesiyorlarsa; aynen akvaryumcuları de bu görevli veterinerler denetler ve her akvaryumcunun da veteriner çalıştırmasına gerek kalmaz diyorum.
 Zaten can çekişen akvaryumculuğu ve bu hobiyi baltalamanın anlamı yok ki. Birçok akvaryumcu zaten bu şartlarda dayanamayıp kepenk kapatıyor ki yazık yani. En azından bence küçük anadolu şehirlerinde durum böyledir arkadaşlar. Biz hobiciler var olan 1-2 akvaryumcudan zar zor, güçlükle, biraz pahalı da olsa ihtiyaçlarımızı temin ediyorken birde veteriner çalıştıracaklar ha...Sanmam.
 
[/QUOTE]
 
Murat bey yanlışınız var. Fırınlar pastaneler, gıda mühendisi yada ziraat mühendisi çalıştırmak zorunda. Daha doğrusu mesela fırında ziraat mühendisi danışman olarak görev yapar. Haftada bir uğrar, böcek, haşere vs kontrolü yapar, eğer uygunsuz durum varsa yapılması gerekenleri söyler. Denetlemeyi zabıta yapar, uygunsuz durum varsa bundan hem ziraat müh. sorumludur, hem de işletme. Kendimde ziraat mühendisi olduğum için bu konu hakkında bayağı bir bilgim var.
Petshopta da durum böyledir diye düşünüyorum.
frontoza video eklendi sayfa 2
Necip Bey, çok güzel bir akvaryum. İnsanı, bakınca rahatlatacak, huzur bulduracak bir akvaryum. Böyle sade tasarımlı, karışık ve renk cümbüşü olmayan akvaryumlara bayılıyorum.
350 lt Prensesler, Yunus ve Yakop
Yılmaz Bey; balıklar akvaryuma çok yakışmış. Bu arada kenar bandı işini ne yaptınız? Yapıştırdınız mı? Benim de kenar bandı bittiği için bir yer eksik kalmıştı, kenar bandı aldım tekrar, ama yapıştırmak çok zor oldu sehpanın üzerinde. Sizin de yapıştırma işi çok olduğu için size tavsiyem, daha ufak boyutlarda seyahat ütüleri var, bunlardan temin edebilirseniz hareket kabiliyeti daha fazla olacağı için daha kolay yapıştırırsınız. Normal ütü ile ben ufak yerde zorlandım.   
350 lt Prensesler, Yunus ve Yakop
Fon u akvaryuma dıştan yapıştırın. Mesela oto cam filmi alırsanız akvaryumun arkasından yapıştırırsanız asla bu sorun olmaz. Daha önce arabama kendim film çektim. Bu konuda size yardımcı olabilirim. işin biraz incelikleri var, hiç hava kabarcığı bırakmadan çekebilirsiniz.
350 lt Prensesler, Yunus ve Yakop
Yılmaz bey, kapak kısmını birbirine vida ile birleştirdiniz galiba. Bu vidaların üzerini, yapı marketlerde satılan aynı renkte yuvarlak yapışkanlı bantlar  ile kapatırsanız daha estetik duracak. Vidalar biraz kötü görünüyor.
350 lt Prensesler, Yunus ve Yakop
Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum. 20 kg kumu nekadara aldınız acaba? bir de kumu akvaryum dibine yaydığınızda 20 kilo kum kaç cm yükseklik oluşturdu?
Akvaryumumun son hali
Çılgın bey (kusura bakmayın adınızı göremedim) birşeyi merak ettim. Akvaryumun boyu niye 96cm? Özellikle mi böyle bir seçim yaptınız yer sıkıntısından falan? Yoksa elinizde bulunan camları mı değerlendirdiniz?
Hobi konusunda diğer üstadlar kadar bilgili değilim, ama size bir noktada katılmıyorum. Bu benim zevkim demişsiniz, ama bu bence yanlış bir yaklaşım. Çünkü, her balığın doğal ortamı yaratılmalı. Kendi zevkinize göre dizayn bir yere kadar. Ben de sıfırdan bir kurulum yapıyorum ama bu foruma 1 yıl önce üye oldum ve akvaryum hala bitmedi. Her şeyi forumdaki konuları inceleyerek, sayfalarca makaleleri okuyarak yavaş yavaş yapıyorum. Hangi tür, hangi tür ile uyumlu yaşar, tür için kayalık, bitki, kum seçimi bu makalelerde yazılı.
Sizin beslediğiniz türler için uygun ortam mı bu konuda yorum yapamayacağım çünkü çok bilgim yok, ama tecrübeli arkadaşlar beğenmediyse bence vardır bir bildikleri.


Bir de şimdi beslediğiniz türlere baktım, galiba çok fazla tür var, 11 kadar. Bir de dikkatimi çeken mesela sarı prensesler sakin balıklar fakat mavi prensesler kavgacı balıklardır. aynı akvaryumda olmaz diye düşünüyorum, ama yine de konuya hakim arkadaşlar daha sağlıklı bilgi vereceklerdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.