ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
h999
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ekim 2005 14:04
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2008 17:04
Toplam Mesaj:
153 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hülya Söğüt
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hülya Söğüt
Deneyim çok iyi, fakat pahalı bir ögretmendir. W.R.Inge

SON 10 MESAJI

Su Kaplumbağası Beslemek ; Umutsuz Vaka
 
   Hasan Beyin yazdıkların tümüne katılıyorum ve destekliyorum. Birçok kişi tanıdım su kaplumbağası olan fakat hepside ya başkalarına verdiler kaplumbağalarını ya da çok sevdikleri kaplumbağaları öldü.

   Çok iyi biliyorum ki bizler ne kadar anlatsak da bir çok kişi almaya devam edecek çünkü duramayacaklar sahip olmak isteyecekler. Evlerine getirmeden rahat etmeyecekler. Bir süre sonra ya kaplumbağaları ölecek ya da çok severek aldıkları onun için her şeyi yaparım doğasında bu kadar mutlu olamaz dedikleri kaplumbağalarını hiç istemeyerek elden çıkarmaya çalışacaklar. Bahanelerde hep aynıdır.

-        Çok büyüdüler yeterli yeri sağlayamıyorum.

      -    Çok masraflılar
      -         Derslerim çok yoğun bakımları çok vakit alıyor zamanım yok.

-         Evleniyorum

-         Bebek bekliyorum

-         Tayinim çıktı vb.

 

   Buradan sonra yazacaklarım o kişiyle aramda kişisel sorun bir varda o yüzden ona yükleniyorum gibi anlaşılabilir. Peşin peşin yazayım Mustafa Yavuzla kişisel hiçbir sorunum yok forumlar dışında tanımam da kendisini.

 

   Mustafa Bey ( kabaltah)

   Bu forumda üyeler sizi tanımıyor diye bu kadar rahat yazı yazmanıza hayret ediyorum.

Ben 16 yıldır (ki aslında daha fazla) kaplumbağa besliyorum, elimden türkiyede bulunan ve türkiyede bugüne kadar satılmış her tür geçti, ve bu işi bilinçli yaptığımı düşünüyorum ki yıllardır ne bir kaplumbağam hastalandı nede gelişmesinde bir gerilik meydana geldi. ‘ yazmışsınız. 

   Soruyorum 18 kaplumbağası ölen siz değimliydiniz. Bunu petimbenim forumunda kendiniz yazdınız. Yoksa oradaki kabaltahın siz olmadığınızı mı söyleyeceksiniz. Bunu kanıtlamak benim için çok kolay. Çok iyi bakıyordunuz her şartı sağlıyordunuz da 18 kaplumbağanın nasıl ölmesini sağladınız birde burada yazın.

   Hep doğayı taklit ettiğinizi yazıyorsunuz bu forumda da yazsanıza diğer üyelerde öğrensin doğal ortama yakın kaplumbağa nasıl beslenir. Çok güzel fikirleriniz vardı. Canlı yem olarak yedirilecek balığın renk seçimi siz yazıverin ben unuttum şimdi kırmızı balık mı yoksa beyaz balık mıydı en iyisi yanlış yazmayım.

   Kaplumbağasını o kadar sever ki canlı yem olarak kaplumbağasının akvaryumuna attığı balığın kaçarak kaplumbağasını yorduğunu düşünür ve değersiz balığın yüzgeçlerini kuyruğunu keser makasla balık canlıyken. Hanginiz sevebilir kaplumbağasını onun kadar.

   Doğal ortam olsun diye canlı balık yedirir kaplumbağasına ama kaplumbağasının akvaryumunda plastik rampalar vardır. Hangi doğal ortamda kaplumbağalar plastik rampalara çıkıyor kurumak için. Tabi plastik rampa doğal ortamda ki kayaların yerine kullanılabilir çünkü temizlemesi kayaya oranla çok kolaydır. Fakat kaplumbağalar için özel üretilen yemler yeterli gelmez bir türlü illa doğal ortam olmalı canlı balık yedirerek bu sağlanabilir. Çünkü  balık ucuz ve almak kolay. Balığı akvaryuma atıvermek yüzgecini makasla kesmek zor değil.

   İmzanızda ki bilgiler eksik düzeltiverin lütfen

162.5 lt canlı doğuran- kaplumbağalarım için yüzgeçleri kesilerek canlı yem olacak ucuz balıklar- yazın doğrusu bu.

 

   Pınar Hanımın (druzhok) yaptığı hesaplamaları bir kenara bırakıp sizin hesaplamaları doğru kabul ederek soruyorum kaç kaplumbağanız var? ( aldıklarınız değil henüz hayatta olanlar) Bu kaplumbağalarınız yetişkin olduğunda kaç tane 400 lt lik akvaryuma ihtiyacınız olacak? Bu akvaryumları nasıl sağlayıp nerede tutacaksınız? Hala da kaplumbağa alma niyetiniz olduğu durmadan almaya devam ettiğinizi de biliyorum.

   Cevaplar genelde şu şekilde olur

-Büyük akvaryum alırım

-Oda’nın birini onlara ayırırım olmadı ev tutar bir evi onlara ayırırım. Umarım sizde mantıklı cevaplar vardır. Bunlar hayal olmaktan öte değil çünkü.

 
   Bu forumda çok daha büyük akvaryumu olan üyeler olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat onların onlarca su kaplumbağası değil balıkları var. 400lt ve daha büyük akvaryumlarla evi donatmıyorlar. Zaten su kaplumbağasıyla balık akvaryumu karşılaştırılamaz. Balıkları evde besleyebilirsiniz. Şartları sağlayabilirsiniz.
 

   Su kaplumbağası almayın ev ortamına uygun değildir. Seviyorsanız gidin hayvanat bahçelerinde ya da doğal ortamlarında falan sevin.

 
   Doğada bir çok kaplumbağa ölebilir. Çok az yavru hayatta kalabilir bu doğal hayatın bi parçasıdır. Petshoplar satmaya devam edebilir ama nereye kadar. Bizler ev ortamına uygun olmadıklarını belirtikçe bu konuda bilgisi olmayan insanlar bilinçlendikçe alımlar azalacaktır. Talebi olmayan bir hayvanında satışı petshoplarda azalacaktır. Buna inanıyorum. Ben almasam bilinçsiz bir başkası alacak yada petshoplarda ölecekler diyerek alıp evlerimizde onların ölümüne sebep olmak onların her zaman petshoplarda artarak satılmasına neden olur.

  

   Duygusallık yapmıyorum. Doğada hayvanların öldüğünü birbirlerini parçalayarak yediğini bende biliyorum. Bunları bilmek yada belgesellerde bu görüntüleri izlemek beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden evde evcillerimize canlı bir hayvan yedirmek daha da kötüsü bunu kanadını kuyruğunu keserek yapmaktır.

 

   Hayvan sevgisi illa bir hayvanı evde beslemekle olmaz. Hediye olarak bir başkasına su kaplumbağası ya da başka bir hayvan almayın. Çocuklarınıza ya da bir başkasına hayvan sevgisi aşılamak için evcil hayvan beslemeye yönlendirmeyin. Hayvan sevgisi eve getirerek onun sorumluluğuna verilerek oluşturulmaz sadece.

   Lütfen bir hayvan besleyecekseniz ev ortamına uygun türlerden seçin.

 

   Az daha unutuyordum Mustafa Bey (kabaltah)

   Kara kaplumbağalarınız nasıl? Hani alıp uygun ortam yapmadığınız gece bir kutuya tıkıp gündüz masada ya da ortalıkta dolaştırdığınız kara kaplumbağalarınız nasıl? Yoksa onları elden çıkarma derdine mi düştünüz.

h9992007-10-24 17:00:32
Mümkün mü?
ilk defa duyuyorum. Kendi yemese bile diğer balıkları yaklaştırmaması imkansız geldi bana onlardan koruması çok zor. Yavrulayan balığın koruması altında  kaç tane yaru var?
 
Hangi Tür Vatoz-Çöpçüleri Besliyorsunuz ?

4 Albino çöpçü , 3 komando çöpçü. Albino vatoz , Leopar vatoz ve 3 cüce vatoz.

soguk su mu? sıcak su mu?
Kaplumbağaların suyu 28 derecede sabit durmalıdır. Forumda Su kaplumbağası bakımıyla ilgili çok detaylı yazılar var lütfen okuyun.
kapluşum kabuğunu kurutmuyo
Lambayla taşın üstünü de ısıtıyormusunuz? Kuru bölgenin sıcaklığı kaç derece? h9992007-2-16 15:21:25
kara kaplumbağları nasıl yuvalara sahip*
3. Fotoğraf başka bir siteden alınmış. O siteye ekleyen arkadaşı tanıyorum. Hem kara hem su kaplumbağası var. Sadece fotoğraflarını çekerken yan yana getirmişti. Kaplumbağaların bulunduğu yuva kara kaplumbağalarına ait. Su kaplumbağalarının akvaryumu ayrı.
Kaplumbağa ve Balık
Kaplumbağa ve balık aynı akvaryumda beslenmez. Kaplumbağa balıkları yer yada yaralar. Bakım alanları da farklıdır. Balıklar kaplumbağa tarafından yenmese bile sık sık hastalıklar ve ölümler olur. h9992007-2-6 18:0:9
Sağlıklı Pilati Yavruları İçin ?
Arka fon gerekli. Renkli taşlarıda çıkarırsanız daha iyi görünür. Birde suyu az gibi artırırsanız daha iyi olur. Kolay gelsin. h9992007-2-7 16:50:14
kaplumbagamın rengi soldu
Daha detaylı bilgi yazın lütfen nasıl bir ortamda besliyorsunuz? Yemesi için neler veriyorsunuz? Net bir fotoğraf ekleme imkanınız da varsa iyi olur.
Kaplumbağa Akvaryumu
Güzel olmuş akvaryumunuz. Bir adet UVB florasan alın tek eksik bu. Kabuk sertleştirici ürünü kullanmayın bir faydası olmaz. Yemine damlattığınız vitamin ve tabiki uvb olursa kabuk problemi yaşamazsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.