ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
E=MC2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2008 22:29
Son Ziyaret:
23 Haziran 2013 17:36
Toplam Mesaj:
513 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hayri ÇETİN...
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Müşteri Temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

180*70*60h Frontosa Blue Zaire Moba (2E-6D)
130*50*60 Frontosa Burundi (1E-4D)

SON 10 MESAJI

Malavi akvaryumum var...

Merhaba

Bize akvaryum hacmi?
Balık Adeti Türü?
Akvaryum bakımı?
Kullanılan yem ve miktar?
Gibi konularda bilgi verebilirseniz size daha yardımcı olabiliriz.
Sağlıklı balıklar...
Dış Filtreden balık çıktı :)
Valla en kısa zamanda resmini bekliyoruz. Balık gerçekten ço9k şanslı durumdaymış. Hepimiz genelde dış filtre temizliğinde içerde kalan suyun ne derecede olduğunu biliriz :) Aynen Ekrem Bey'in de dediği gibi karanlık bir ortam ve dekor değişikliği yeni eklenen balıkların akvaryuma kabulünde iyi bir etken olmaktadır. Sağlıklı hobiler.
Yavr aldım yeni yılda
[QUOTE=Malawi World]Merhaba arkadşlar yeni yılıda aranıza yeni katıldım gerekli olduğuuu düşündüm çünkü Buradan herkeze selam sevgilerimi sunuyorum herkezin yen yılını kutluyorum.
Arkadşlar şimdi ben 31 aralık 2011 saat 19:50 de dişi sarı prensesimi kusturdum ve tam tamına 17 yavru aldım(ilk yavru verşiydi)herkez 15 gün den sonra kustur falan dedi ama benim balığın ağzında 5 gün yavrular vardı bende 7 gün kusturdum dediğim gibi 17 yavrum oldu  
    Bu hobideki ilk yavru alışım oldu
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım
 
 
Şimdiden teşekkür ederim...Saygılar...
[/QUOTE]
 
Merhaba
 
1) Acaba ne sıklıkla yavru alırım - Bu tamamen akvaryum durumunuza balık sayınıza bağlıdır. Balık sayınız ve akvaryumunuz konusunda daha fazla bilgi verirseniz daha sağlıklı bilgi aktarımında bulunabiliriz.
 
2) Yavruları 5 lt lik pet şişenin içine attım sonra dip yemlerini iyice ezip toz haline geldikten sonra içine attım acaba ne zamn yemek yerler ne zamn ana tankın içine salmalıyım - Yavruları da pt şişeden çıkartarak yavru akvaryumuna koymanız daha sağlıklı olacaktır. Yavrular keseler kaybolduktan sonra yavas yavas yem yemeye başlayacaklardır. O zamana kadar ye vermenize gerek yoktur.
E=MC22012-01-01 11:16:12
300*75*70 bitti en sonunda ( yeni resimler 2. ve 4. sayfada)
Masaallah allah nazardan saklasın. Mükemmel bir çalışma olmuş. İnşaallah balıklı halinide en kısa zamanda görebiliriz.
60 Lt Akvaryum

Merhaba,

Bende Gürcan Bey'e katılıyorum. 150lt olan akvaryumunuza ucuz bir dış filtre alarak kullanırsanız balıklarınız daha mutlu olacaktır. Diğer akvaryuma da balıkları aktarmadan önce su ile doldurup tüm ekipmanlarla birlikte 1 hafta boş çalıştırmanız çok sağlıklı olacaktır. Şu an balıkların bulunduğu akvaryumdan da su alarak yeni akvaryumunuzu aşılarsanız suyunuz daha hızlı balıklar için uygun hal alacaktır.
Saygılarımla.
mapanga ve demasoni
[QUOTE=nisyan]Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra mpangalarımın birkısmını satıp yerinedemasonı eklemeyi düşünüyorum yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim bu arada elinde demaoni yarusu 4cm civarınd uygun fiyata satarsanız alabilirim veya mapangalarımla takas da olabilir 1 adeterkek 6.7cm civarında dişiler 5cm civarında fyat 6tl [/QUOTE]
Bende 100lt bir akvaryumda tek tür bakmanızı öneririm.
Snow Prenseslerde Dişiler İlgisiz!
[QUOTE=sasmen] Akvaryumum 120 lt , ortalama 8  cm boyunda 2 e , 4 d snow prenseslerimden erkekler sürekli kur yapıyor ama dişiler ilgisiz davranıyor , tankta 7 cm boyunda 1 e , 3 d sarı prenses var aynı durum onlarda da var, 4 cm boyunda 4 adet auratus var , auratuslar küçük olduğu için henüz kesin cinsiyet ayırımı yapamıyorum ama muhtemelen 1 e , 3 dişi , 1 tane de 13 cm vatoz var. Lifetech 838 dış filtreye kutu içeriği haricinde ekstra karbon, extra seramik ve filtrede hiç olmadığı halde bioball  ekledim, geceleri ayrıca iç filtreyi de çalıştırıyorum, sıcaklık sürekli 27 derece, dekor olarak ta 1 küp, taşlar ve 2 adet kök var. Su kalitesi son derece iyi görünüyor, Seyrek de olsa Percell Tap WaterConditioner kullanıyorum. Bu düzeni yaklaşık 15 gün önce kurdum ve stabil olmasına dikkat ediyorum.

- Yavru almak için çok aceleci mi davranıyorum? Yada nerede yanlış yapıyorum?

- Son olarak; bu tanka 4 adet demasoni eklesem uyumlu olurmu?

Şimdiden teşekkür eder , sağlıklı balıklar dilerim.



[/QUOTE]
Sanırım sorununuz tankın 120lt olması ve buna istinaden balık sayınızn fazla olması. Bence sadece tektür bakmanız yavru almanızı kolaylaştıracaktır.
frontosa brundi
[QUOTE=elognc] [QUOTE=Burak Deniz]

Herhangi bir hastalık belirtisi var mı?Yoksa sadece yem mi yemiyorlar?

[/QUOTE]

Gözlemlediğim herhangi bir hastalık belirtisi yok. Balıklar hareketli ve renkleri oldukça canlı. sadece yem yemede promlem var
[/QUOTE]
Balıklar ortama yeni girdiğinden dolayı oluşan bir olay olabilir ama eninde sonunda yiyeceklerdir. Fakat 120lt akvaryumda o boyda frontosalara yazık edersiniz. Bence balıklar ve sizin mutluluğunuz için ya tür yada akvaryum değiştirin. Zira 120lt erkek bir frontosa dişiyi öldürebilecek kadar hırpalar ve üzülürsünüz.
 
Sağlıklı balıklar.


[QUOTE=fordmustang][QUOTE=Chary]Durumun sebebi o hacmin frontosalar için uygun olmaması. Frontosalar için en az 400 litre hacim gerekir Ömer bey. [/QUOTE]
  
           400 LT nin altındaki akvaryumda beslenen frontozolar yem yemezler diyorsunuz yani. Bunun nedeni nedir peki akvaryumu beğenmeyip açlık grevimi yapıyorlar?
[/QUOTE]
KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha Bu yoruma verilen cevaba çok güldüm. Sanırım arkadaşımın demek istediği Akvaryumun evet frontosalar için dar olması ( Kum kaya vs düşünce litre olarak 90-80lt arası kalır o akvaryum) ve özellikle 10-15cm arası frontosalar için. Artı sanırım anladığım kadarı ile akvaryumda uyumsuz diğer türlerinde olduğunu kastetmek iistedi.
 
Bu arada özellikle akvaryumun tam ölçüleri kaç adet balık var türler konusunda da bilgi alabilirsek daha yapıcı yorumlar yapabiliriz.
E=MC22011-03-20 15:03:29
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Zaten eğer forumdan vs araştırsanız aradaki fiyat uçurumunu görürsünüz o fiyata forumda Frontosa Burundi var ancak.
Frontosa Blue Zaire Moba Yavruları
Bize akvaryum bilgilerinizi verirseniz daha yapıcı bilgiler ve yorumlar yapılır ben genede 8tl ye moba zor diyorum. Siz varsa mutlaka resim çekip ekleyin hem anaçların hemde yavruların birde biz görüp yorumlayalım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.