ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet okur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2008 17:02
Son Ziyaret:
30 Haziran 2014 13:13
Toplam Mesaj:
211 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet okur
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Okur

SON 10 MESAJI

Tropheus Akvaryumum-Sump problemi
[QUOTE=saeros] Mehmet kardeşim elyafın kurumu kalıyorki acaba:)[/QUOTE]


Yavuz kardeşim ,

Vala elyafımın üst kısmı suyun dışında kalıyordu dediğin gibi. Acaba ondan mı kaynaklanıyordur ? Eğer o şekilde dediğin gibi ondan oluyor olabilir. Aslında direk elyafı yenileyeyim diyorum ?


[QUOTE=Diego_7_17]Islak elyafın bir kısmı dışarda kaldıysa kurtlanma, küflenme, mantar oluşumu meydana gelebilir. Elyaflarınızı sumpa koydugunuzda dışarda kalmayacak şekilde ayarlamanız gerekir.
[/QUOTE]

Evet belirttiğiniz gibi elyafın bir kısmı dışarda kalmış durumda idi. Muhtemelen ondan oluşmuş olabilir. Yanlız oluşan kurtlanmalar sumpdaki malzemelerde değılmış durumda. En iyi temizleme şekli nasıl olabilir ?
Tropheus Akvaryumum-Sump problemi
Merhaba Arkadaşlar,
20 bireylik rr kolonime ev sahipliği yapan 150*60*60 boyutlarında sumplu akvaryumum mevcut. Geçen gün su değişimi esnasında sumpda oluşan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Açıkcası beni korkuttu ama ne olduğunu anlayamadığım veya neden oluştuğunu o yüzden sizlere sormak istedim.
 
Sumpdaki elyafların üstünde siyah kurtlar oluşmuş durumda. Balık pisliklerinin hareket ettiklerini varsayın :). Bu oluşumun sebebi ne olabilir.Ve herhangibir zararı olurmu ? . Acaba elyafları temizlememin zamanı mı geldi ?
mehmet okur2013-11-14 11:34:01
70*40*40 akvaryum filtre önerisi
Belirttiğiniz filtrenin fiyatı şuanda bütçemizi aşıcak seviyede. Bir tane dış filtre bulduk. Fakat daha önce adını hiç duymadığım bir marka. Hopar 1200/lh marka bir dış filtre bulduk. Bunun hakkında bilgisi olan varmı ?
70*40*40 akvaryum filtre önerisi
Arkadaşlar merhabalar,

70*40*40 ebatlarında bitkili bir tank kuruyoruz. Ama halen ne tarz bir filtrasyon sistemi kullanıcağımıza karar veremedik. Bu ebatlarda bir bitkili akvaryum için dış fitlre mi almak lazım yoksa güçlü bir iç filtre yeterli olurmu ? Marka ve model yazıp öneride bulunabilirmisiniz.
2 tane kule sistemi
[QUOTE=Tangofen]Mehmet bey son durum nedir akvaryumu aldınızmı.Resim paylaşırmısınız.?[/QUOTE]

Arkadaşlar kusura bakmayın :) konuyu güncellemedim. Akvaryumu yaptırdım hatta nerdeyse 1 aya yaklaşıcak :) tanıtım konumu bile açtım. Resimleriyle kurulumun tüm adımları mevcut. Buyrun burdan takip edebilirisiniz.

Yeni Başlangıç :)
[QUOTE=doguse] Merhabalar Mehmet Bey.
Tüp ihtiyacı hacme göre değil de bakılacak bitkilere göre belli oluyor. Eğer dışarıdan CO2 takviyesi gerektiren bitkiler kullanacaksanız tüp sisteminizin olması gerekiyor.
[/QUOTE]

Dışarıdan CO2 takviyesi isteyen bitkilere örnek vermek mümkün mü acaba ?
Yeni Başlangıç :)
Merhabalar,

Arkadaşıma bir akvaryum kurucaz. Bitkili akvaryum bakıyoruz ve çok güzel akvaryumlar var. Ne yalan söyliyim bir anda benimde bitkili için iştahım kabardı  :D . Sanırım bende kendime ufak bir akvaryum kurup bitki bakıcam. Kurmak istediğim ölçü 50*50*30 şeklinde bir akvaryum. Genelde bitki akvaryumlarında co2 tüp filan gerekiyor sanırsam. Acaba bu ölçülerdeki bir akvaryum için tüp gerekirmi ? 
Bu akvaryumda ne bakabiliriz.
Merhabalar 

Elimizde 60*30*30 ebatlarında bir akvaryum mevcut. Bu akvaryumda bitkili hariç ney bakabiliriz ? Ne tür beslememizi önerirsiniz.
Tropheus F0 İkola - 52. Yarışma 1.liği Teşekkürler
[QUOTE=tinimini] Siz değerli hobici dostlarımın isteği üzerine balıkların tek çekimlerinide koymak istedim.
Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.
 
[/QUOTE]


Hayrettin abi :)

Balıkların çok güzel maşallah Allah analı babalı büyütsün :D. İkola tropheus ile tanıştığım ilk balık.Malum şuan R.R Kantalamba besliyorum.Sıradaki türüm mutlaka ikola olucak.Umarım senin balıklar kadar güzel olurlar :) Sağlıcakla abi.
Tanganyika Gölü Sığlıkları Biyotop(5.Sayfa)
[QUOTE=fatihbolat] 08.07.2013 saat 19:23 işten eve yeni geldim ve birde ne göreyim dişim ağzına yavru almış arkadaşlar  hoppa tey tey...
  MAŞALLAH  larınızı bekliyorum...


Benim dişi oruca erken başladı erkek olursa adını Ramazan koyacam  dilerim ağzından atmazda sağlıklı yavrularını alırım dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar...
[/QUOTE]

Hayırlı olsun fatih bey. Umarım sıkıntısız bir süreç olur. Resimleri görmek isteriz en kısa zamanda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.