ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kusmukator
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2005 14:50
Son Ziyaret:
18 Ocak 2016 00:59
Toplam Mesaj:
295 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şahin Çalışkan
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci (Pc müh.)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

13 lt nano
Şahin Çalışkan - sahincaliskan1990@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Neon Tetra Yavrulama
Akvaryumun alt kısmına yosun, rafya, bilye gibi şeyler serip yumurtaların yenmesini engelleyin, akvaryuma ışıklandırma koymayın. Balıkları sürü halinde tutup kaliteli yemlerle besleyin, akvaryum güneş ışığı görsün. Bir de linki inceleyin: http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_cay_kullanimi_ve_etkileri,faydalari_k320689.asp
Neon Tetramın karnındaki kırmızılık kayboldu
Geceleri neonların renkleri kaybolur, ama sürekli birşeyse besinsizlikten olabilir diye düşünüyorum. Kaliteli ve çeşitli yem kullanın.
Betta, Cam Balığı, Neon, Lepistes Uyumu
40 cm'lik bir akvaryuma çok fazla tür karıştırmışsınız, kuyruk ısırmaları kaçınılmaz olacaktır. Saydığınız balıkların içinde kavgacı, bölge tutan bir balık yok aslında (erkek-dişi beta arasında kavga olabilir), bu yüzden şu balık saldırmıştır demek doğru olmaz ama tür sayısını azaltsanız hem ısırmalar azalır hem de daha güzel görüntü olur. 

Düzeltme: ayrıca akvaryuma yeni koyduğunuz için balıklar saldırgan olabilir, bir iki gün gözlemleyin ısırmalar devam ederse şüphelendiğiniz bir türü ayırın.
kusmukator2011-03-12 23:00:34
Sürü Balıkları
İyi günler, sürü halinde dolaşmanın aslında iki çeşidi vardır, bunlar İngilizce'de "schooling" ve "shoaling" diye tanımlanabilir. Schooling türü balıklar beraberce yüzerler, sürekli yer değiştirirler, ama shoaling türü balıklar sürü halinde aynı yerde pek fazla hareket etmezler.

Neonlar shoaling türüdür, bir tehlike olana kadar beraberce aynı yerde duracaklar, eğer büyük bir balık (veya bu durumda bir insan) onlara yaklaştığında hep beraber başka bir yere kaçacaklar. Eğer etrafta 5-10 dakika boyuna tehlike olmazsa genelde akvaryumun sağına soluna dağılırlar, ama tehlike olursa yine toplanırlar. Kardinal neonlar da aşağı yukarı aynıdır, ama bana göre biraz daha korkak davranıyorlar. Rasboralar çok büyük akvaryumlarda genelde sürekli yer değiştirirler ama 50 cm ve altı akvaryumlarda onlar da sürü halinde sağa sola yüzmeyecekler. Kırmızı burunlar da sürüden pek ayrılmazlar ama nedense benim beslediklerim genelde akvaryumdan dışarı çıkmaya çalışıyorlardı, pek hoş bir görüntü olmuyor.
Seachem Flourish Excel'in fazla kullanımı hakkında
Karbondioksit sistemi olmayan 13 litrelik tankımda bitkilerin ihtiyacı olan karbonu sağlasın diye  kullandığım bu ilaç, sanırım dozunu biraz fazla kaçırdığım için haftalardır kayıpsız beslediğim 15 kardinal neondan bir tanesini gözümün önünde öldürdü. Balıkların önce havasız kaldığını farkettim, %50'ye yakın su değişimi yaptım ama bir tanesi maalesef değişimden sonra fazla dayanamadı. 

Bu linkte Seachem firmasından bir yetkili, ilacın sudaki elementleri tutan bir etki yaptığını, fazla kullanılması halinde oksijeni de tutabileceğini belirtmiş. Sanırım benim başıma gelen olay da buydu. 

Diyeceğim o ki, Seachem Excel'i algleri öldürdüğü için aşırı dozda kullanan arkadaşlar lütfen biraz daha dikkatli olsunlar. 

Firefox ile foruma kullanıcı girişi yapam
Firefox'un 3. sürümünü veya Opera'yı kullanın. Şu anki firefox'unuz daha önceden giriyordu da şimdi mi girmiyor acaba, eğer öyleyse (ve başka sitelerde de giriş yapmıyorsa) ayarlardan çerezleri(cookie) açık duruma getirin.

Ayrıca akvaryum.com forum tüm browserlara tam destek vermiyor, örneğin Opera'da ne bir resim ekleme seçeneği var ne de link ekleme seçeneği, diğer birçok sitede çalışıyor halbuki.
Benim Böyle bir becerim(hobim) var:)yazdıklarım
Mükemmel çalışmalar.

(Kendi isteğimi de sıkıştırayım araya. Rica etsem binonsekiz yazabilir misiniz? (b harfi de küçük) Kendi yaptığım küçük programcıklarda kullanmak isterim. Programlarıma şuradan göz atabilirsiniz:
http://sites.google.com/site/binonsekiz)
flowerhorn yavruları yüzüyor
Flower horn üretimi ile ilgili yazdığım yazıya link verilmiş, ahh ah gözlerim yaşardı cidden. İşinize yaradıysa ne mutlu bana.

Ben 2 sene kadar uğraştım ama üretemedim, dişi balıkta sorun vardı muhtemelen. Merakla bekliyorum yavrular ve anaçlar hakkındaki gelişmeleri, mümkünse fotoğraflı olsun.
ARKADAŞIMIN AKVARYUMU YENİLENDİ.
Hepsinden önce arkafon lazım, düz siyah veya koyu lacivert. Kum da (daha doğrusu taşlar) gereğinden fazla büyük, bitkiler için uygun değil, aquaclay kum öneririm.

Bence şu şekilde hareket edin:
Kumu değiştirin, çakılları çıkarın, arkafon alın-yapın, camdaki şeyi (yosun silici sanırım) yandaki cama yapıştırın, bitkileri uzunlar arkaya kısalar öne olacak şekilde yerleştirin, taban bitkisi bulup dikin, bir de mangrov kökü koyun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.