ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
praxaqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2008 01:18
Son Ziyaret:
28 Şubat 2009 16:26
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit örs
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Kütahya
Meslek:
Eczacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Buda Benim Akvaryumum.

SON 10 MESAJI

Hayatımın Üzüntüsü

   Salı günü hiç bi hastalık belirtisi yoktu. DÜn yani çarşamba melek balıklarımın Yüzgeçlerinin kenarları kırmızı olduğunu farkettim. Daha doğrusu ben dışardayken ailem farketmiş. Yem yememişler. Akşama geldiğimde Balıklar sanki nefes alamazcasına gibi Yüzeye çıkıyorlar ve de ters gidiyolar. Bu sabah kaltım bi baktımki bütün balıklarım ölmüş. Delirdim ağlayacam geldi. Sadece meleklerim değil ha makrakanta ve diğerleri tam bakmaya fırsatım olmadı Akşama da onlara bakacağım. Neden 1 gün içinde böyle bi şey oldu anlamadım. Bundan sonra da biraz zor alacam gibi bu beni çok etkiledi.Neden ve size de böyle olduysa bana bilgi verirseniz sevinirim . Ailem bile üzüldü yani. Şimdiden Teşekkürler.

PraxAqua 2
praxaqua2008-08-31 12:31:31
cinsiyet öğrenebilirmiyim
Yanlarına Dişi aldım. Akvaryumcu kandırmış. Tekrarda teşekkür ederim.
cinsiyet öğrenebilirmiyim

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Yunus lara yeni geçtim aynı zamanda melek besliyorum. Yunuslar hakkında çok şey öğreneceğim daha. Melek ler gibi değil.

reis2008-08-19 19:42:02
Meleklerde Kırmızı Göz
[QUOTE=FlowerHorn] Resimdeki balığı bulmanız, beslemeniz imkansız.Balık altum ise akvaryum ortamında yaşatılamıyor.En fazla 1-2 ay yaşıyor.Bunlar vahşi türdür bilginize.Silver melek var bunlara benziyor oda zor bulunur fakat güzeldir.Ondan alıp beslemenizi tavsiye ederim.
[/QUOTE]  Valla ben de aynı türden var size katılmıyorum. Bizim bölgeye kırmızı göz Zebra Melekler geliyo
236 litre akvaryum icin oneri!
[QUOTE=bay_baykus]Midye kırığı koyman iyi olur sanırım 15 kilo fazlasıyla yetecektir hatta hepsini biranda koyma zaten akvaryumunun yüksekliği fazla değil o yüzden kumu fazla kalın serme

SAĞLIKLI AKVARYUMLAR...!!!
[/QUOTE]
 
15 kg cok az gelir Bitki Koyacaksan en az Diğer arkadaşımızın dediği gibi midye kırığı kullanırsanız en az 50 kg. aquaclay kullanırsanız 30 LT lik bir harcamanız olacaktır bu da yaklaşık 120-150 TL olacaktır. Midye kırığı alırsanız kilosu 2 tl olsa 50 kilosu 100 TL olacak AquaClay Alın derim ben.
praxaqua2008-07-31 09:18:37
Flagyl 125 mg
[QUOTE=onuruygun] Flagyl'in içeriğindeki etken madde olan Metronidazol'ün hayvanlar üzeridne yapılan deneylerde kanserojen olduğunun anlaşıldığını okuduğumdan beri ne kendim kullanırım ne de çok acil olmadıkça balıklara veririm. Hatta IARC** tarafından da olası insan kanserojeni olarak tanımlanmış. Gel de için rahat bir şekilde kulan. Ancak bir balığımda çok ilerlemiş bir iç parazit durumu varsa bir seferlik kullanırım.


İlglili link aşağıda:
http://monographs.iarc.fr/ENG/Classification/crthalllist.php

Grup 2B: İnsan için olası kanserojenler:

Metronidazole [443-48-1] (Vol. 13, Suppl. 7; 1987)

İşin kötüsü 87 yılından beri potansiyel kanserojenler arasında bulunmasına rağmen ilaç olarak satılıyor. Ne diyeyim, ilaç firmaları ile ilgili az çok bilgisi olanları şaşırtmayacaktır.



**IARC: Uluslararası kanser araştırmaları dairesi - International Agency for Research on Cancer [/QUOTE]
 
Ben de duymuştuım kanserojen etkisi bulunduğunun Dediğiniz gibi olabilir. Flagyl kullanamıyosanız Bactrim de kullanabilirsiniz. oldukça etkilidir. İç parazitte genellikle flagyl ve bactrim tedavisi uygulanır.
İç parazit soru?
İç Parazit olduğuna eminseniz Flagyl ile beraber Bactrim tedaviside uygulamalısınız. Tabi ki Bactrim tedavisi Ana tank da uygulanmamalıdır. ayrı tankınız var sa 125 litreye 1 tb bactrim Fort ve flagyl i aynı anda suda çözdürün ve suya dökün. İnsanlar da Doktorlar bu tedaviyi uygular. Kendi Ballıklarımdada kullandım Gerçekten etkili bir çözüm. Not: Bactrim fort biraz pahalıdır ama orginal formudur. Ucuz almak istiyorsanız Bactrimin Muadili olan Bakton Fort da kullanabilirsiniz ve ya karnenize yazdırabilirsiniz. Karnenize yazdırırsanız Günah olabilir ama onu da söyleyelim. Başkasının hakkına tecavüz etmiş olursunuz.
En çok Yavru Veren Cichlid Hangisi?

Bence de Melek(scalare). Nedeni ise; bir defa eşler arasında uyum sağlandımı her 12 gün de bir 300 yavru veriyolar. Ben de Melek besliyorum. bu yavrular Arkadaşlarımda var. tanesini 40ykr dan satıyolar 1 aylık hallerini.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.