ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquahobby
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2007 15:10
Son Ziyaret:
03 Kasım 2007 19:56
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ender Fuat POYRAZ
Doğum Tarihi:
11 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Web tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.

SON 7 MESAJI

Tropheus Akvaryum
Selam arkadaşlar. Balıklar geldi akvaryuma koyduk. Bir hafta oldu fakat şimdi bir sorun var. Akvaryumdaki erkek sandığım balıklardan birisi diğer altısından ayrı duruyor. O balık adeta çıldırmış gibi digerlerine vuruyor. Diğer balıkları akvaryumun öteki tarafına geçirmiyor. Balıklardan ikisinde kuyru ve yüzgeçlerinde yaralanmalar var. Taşları artırsam acaba bu soruna çagre olurmu?
Tropheus Akvaryum

Selam arkadaşlar. Bayram sonrası nihayet Tropius İlangilerimi aldım. 1 erkek 5 dişi. Balıkları eve getirmeme yardımcı olan  değerli dostum Aziz ve resimlerini büyük bir hevesle çeken Yasin arkadaşıma teşekkür ederim.

 
 
Aquahobby2007-10-16 02:40:38
Tropheus Akvaryum

Selam arkadaşlar. Emek vererek  yazan bütün arkadaşlara teşekkürler. Bu foruma yazmamın sebebi bu hobiyi daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlarla paylaşarak güzel bir akvaryum oluşturmak. Şu ana kadar resimleri yayınlarken (resimlerin kalitesiz olduğunu da biliyorum) elimden geldiği kadar akvaryumu anlatmaya-göstermeye çalıştım. Estetik ve görsel dizayn adına çok eksiklerim olduğunu anladım. Bunları yorumlara göre tamamlamaya çalışacağım. Taşların miktarını artıracağım. Bu tip (yuvarlak keskin olmayan) taşlar kullanmamın sebebi tropius türlerin çok hareketli olmaları ve oynaşırken taşlara çarpma ve yaralanmaları önlemek için düşündüm.Erkeklerin kendi araların koloniye sahip olmak için yaptığı kasvetli kavgaları da okudum  başka akvaryumlarda izledim.Arka fonu değiştirebilirim. Bitki koymayı düşünmüyorum. Çünkü ayrı olarak başka bir akvaryuma bitki akvaryumu yaparak hevesimi gidermek istiyorum. Akvaryuma eklenen tuz ve suyun sertliği bitkilerimi mahvediyor.(tecrübeyle sabittir) Bu akvaryumu tamamladıktan sonra bitki akvaryumu kurulumuna başlayacağım. Onu da forumlarda paylaşacağım. Şu ana kadar balıkların yaşamasını devam etmesi için kullanılan cihazlar hakkında bir yorum gelmedi. Suyun temizliğini hem iç hem de dış motorla yapmaya çalışıyorum. İç motorun suya verdiği hareketliliğin tropiusların hoşuna gideceğini düşünüyorum. Ayrıca içerdeki fiziksel kirliliği dış motordan daha çok temizlediğini düşünüyorum.  Suya verdiği hava miktarının da hava motorundan daha çok olduğu kanaatindeyim. Yaptığım araştırmalardan tropiusların diğer balıklara oranla daha çok havaya ihtiyacı olduğunu okudum. Elektrik kesintilerine karşıda pilli motor hazır bulundurdum. Zira geçen sene kadim bir dostum sabah balıklarını yemledikten sonra hava motorunun fişini takmayı unuttuğu için 3 saat içinde 7 cimbasını kaybetmişti. Bu akvaryuma ilangileri ekledikten 1-2 ay kadar sonra 5-6 adet kırmızı cimba eklemeyi düşünüyorum. Balıklar ilangilerle aynı boyda olacak. Balıklarım uyum sorunu yaşarmı bilmiyorum. Belki aynı zaman sonra anı sayıda cimba yerine yine dişi ilangi eklerim. Bu konuda kararsızım.Tek tür olmasının uyum açısından daha faydalı olacağı kesin.Saygılarımla.

Tropheus Akvaryum
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumu kurduktan sonra aqua marka su hazırlayıcı sıvı ekledim. Bu şekilşde hava motoru, iç filtre, ve dış filtreyi çalıştırmaya devam ediyorum. Isı 27 dercede sabitledim. Bu şekilde çalışmaya bir hafta daha devam ettikten sonra balıkları eklemeyi düşünüyorum. Dilerim balıkların akvaryuma uyum sorunu olmaz.

  1. Ehaim 2217 marka dış filtre.
  2. Boyu marka iç motor.
  3. Jager marka 300 Watt ısıtıcı
  4. Pilli hava motoru
  5. Champion çift çıkışlı hava motoru
  6. Mavi Frorosan kapak.
  7. Pembe Florosan kapak
  8. 25 kg ince kum
  9. Dijital termometre
Tropheus Akvaryum

Merhaba Arkadaşlar. Serkan, Toygun , Serdar ve Tamer Bey'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.  Bende geçen zaman içinde boş durmadım ve akvaryumumu kurdum. Aşağıdaki satırlarda elimden geldiği kadar çektiğim resimleri  yorumlarınıza sundum. Ayrıca 4 dişi 2 erkek (12-14 cm) ilangi ayırttım. 10 gün içinde yeni kurduğum akvaryumun yeni sakinleri teşrif edecekler. Saygılarımla.

 

 
 
 
Aquahobby2007-10-03 03:57:04
Tropheus Akvaryum

Değerli görüşlerinizden dolayı teşekkür ederim. Bende yakın bir arkadaşımın baktığı Tropius İlangi türüne bakmak istiyorum. Arkadaşımda 12 adet damızlık (15-16 cm f0) 4 adette yavru olmak üzere kolonisi var. Şu an balıklardan birisinin agzı dolu.  Bu balıklardan birinin resmini yayınlıyorum. Saygılarımla.

Aquahobby2007-10-01 01:43:24
Tropheus Akvaryum
Merhaba arkadaşlar. Bu güne kadar bir çok tür balık baktım. Bunlar malavi, Tanganyika, canlı doğuran, mono-argus gibi balıkarın tamamı akvaryumlarımda bulundu. Şu an ise çeşitli sebeplerden dolayı akvayumlarımda hiç balık bırakmadım. Bir süre dinlendikten sonra yeniden balık bakacağım. Balık seçimi konusunda ise Tropius türlerinde karar kıldım. Fakat hangi tür olacağına karar veremedim. Yetişkin 2 erkek 4 veya 6 dişilik bir koloni düşünüyorum.Akvaryumun boyutları ise; 130X50x60 (yükseklik) mobilya sehpalı ve çift aydınlatmalıdır.Tür hakkında tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.