ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aaydins
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2007 12:23
Son Ziyaret:
07 Aralık 2011 12:43
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın Aktaş
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1979
Yaş:
44
İl:
Trabzon
Meslek:
Tekstil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aydın Aktaş

SON 10 MESAJI

Su İletkenliği
   Arkadaşlar merhaba..
   RO cihazımdan elde ettiğim suyun Ph değeri 6.5, ms ise 4 civarında. Musluk suyunda ise bu değerler Ph 8.00 ms ise 200 civarında. Discus üretimi için arzuladığım 6.5 ph değerine iki suyu karıştırarak ulaşmam mümkün olmuyor. Kimyasal da kullanmak istemiyorum. Sadece RO suyu kullanırsam da ms istediğim değerin çok altında kalıyor. Sizce sadece RO suyuna tuz ekleyerek MS i artırmak, üreme suyu için uygun olur mu?
Artemia Çıkartmak resimli anlatım
   Yarım çay bardağı tuz kullanarak deniyorum şimdi. Yarın da bir film kutusu bulmaya çalışırım.  Artemia kalitesini ya da bozulup bozulmadığını anlama yöntemi var mıdır? Belki de artemialarımda iş yok, boşuna gramajlarla uğraşıyorum. aaydins2008-03-03 18:36:18
Artemia Çıkartmak resimli anlatım
   Bir film kutusu yaklaşık olarak ne kadar çay bardağıdır?
Artemia Çıkartmak resimli anlatım
   Merhabalar..
   Forumda yazılan tüm yazıları okudum ama hatayı nerede yaptığımı bulamadım. En iyisi yaptıklarımı anlatayım:
   Bir kola şişesinin (2,5lt) dip kısmını kestim. Ters kola şişesinin dibine ağırlık bağlayarak hava taşını yerleştirdim. Dinlenmiş su ile şişeyi 1-1,5 litre kadar doldurdum ve sıcaklığı sabit kalsın diye bu düzeneği akvaryumun içerisine yerleştirdim. Havalandırmayı çalıştırdım, içine 5 çay kaşığı kaya tuzu attım. Tuz eridikten sonra 1 çay kaşığı artemia attım. Akvaryum ışığı sürekli açık ve su 29 derecede sabit. 30 saat sonra normalde açılması gerektiğini düşündüğüm yumurtalardaki açılma oranı yüzde 1 bile değil. Bir kaç tane açılan yumurta dışında geri kalanlar aynen koyduğum gibi. Artemiaları da yeni aldım ve buzdolabında saklıyorum. Artemiaların bozuk olması olasılığından başka bişey gelmiyor aklıma. Bozuk artemialar nasıl anlaşılır? Bozuk değilseler neyi yanlış yapıyorum? Yardımlarınız bekliyorum..
aaydins2008-03-03 17:59:04
Meleklerim eşleşti(Meleklerim yumurta döktü)
  Arkadaşlar ben de meleklerden yavru almak için büyük bir çaba  içerisindeyim. Meleklerim eş tuttuktan sonra onları ayırdım. Yaklaşık 2 aydır 150 lt lik akvaryumlarındalar. Sadece reverse osmos suyu kullanıyorum, 3 günde bir suyun 1/3 ünü değiştiriyorum. Değerlerim sabit ve düşük; Ph 5.5 iletkenlik de 15ms civarında. Yumurtaları ebeveynlerinden ayırmıyorum çünkü sorunun mantarlaşma olduğunu görüyorum. Her seferinde 2. günlerinde mantarlaşıyor yumurtalar. Bu belki de onuncu yumurtlamaları ama bu mantar işinden akvaryumu sıfırlamak, suyun tamamını değişmek, metilen mavisi ve permasol kullanmak gibi deneyimlerle kurtulamadım. Başka önerisi olan varsa yazsın lütfen... Teşekkürler...
Reverse Osmos ve PH
  Değerli forum üyeleri, özellikle de bu başlığı takip eden arkadaşlar;
  Bu başlığı açarken sizlerle paylaştığım sorunum, reverse osmos cihazımdan aldığım suyun Ph değerin yeterince düşük olmamasıydı. Bu başlık altında tartışılmaya başlanılan; reverse osmos cihazının, hangi şartlarda ne kadar ve ne şekilde suya etki edebildiği konusunda umarım bilgi birikimimiz artmıştır. Ben de artık tecrübeli bir reverse osmos kullanıcısı ve başlığı açan kişi olarak bazı gözlemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
   Cihazı kullanmaya başladıktan sonra sürekli elde ettiğim ölçümleri not ettim ve değerlerin sürekli düşüş gösterdiğini gözlemledim. Yani ilk başlarda yeterince düşük Ph değerinde su elde edeme durumu sonradan kendiliğinden ortadan kalktı. İlk dönemlerde Ph değeri 7.0 civarlarında elde ettiğim osmos suyu değerleri giderek düştü ve bu günlerde 5,3 gibi Ph değerinde su elde edebiliyorum. Sanırım zamanla cihaz filtreleri üzerinde dolaylı bir düzelme oluyor. Ayrıca bütün bu süreç içerisinde sürekli yaptığım ölçümlerde şebeke suyunun o anki durumunun da osmos suyunun Ph değeri üzerinde çok etkili olduğunu gözlemledim. Yani şebeke suyunun durumuna göre osmos suyu farklı değerlerde su üretebiliyor. Aynı şekilde su basıncının da benzer etkileri var. Basınç düştükçe elde edilen Ph değeri de düşüyor fakat elde edilen su miktarında da doğru orantılı olarak azalma olduğunu söyleyebilirim. Benim sorunum ortadan kalktı ve Ph ı düşürmek için sisteme bağladım co2 sistemini de akvaryumumdan çıkarttım. Umarım bu başlık altında yazılanlar hepimize faydalı olmuştur. Herkese ilgisi ve yardımları için  teşekkür ederim.  
Kütük Üzerinde Gri Pamukcuklar
  Yıkayıp yerine koymayı denedim. Sıcak su ve skoc brightla ovaladım hatta. Düzelmedi yayıldı. Başka önerisi olan var mı?
Kütük Üzerinde Gri Pamukcuklar

  Arkadaşlar son bir aydır diskus akvaryumum içindeki kütük üzerinde gri renkli pamuğa benzer garip şeyler oluşmaya ve yayılmaya başladı. Kütüğü yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, daha önceden hiç böyle bişeyle karşılaşmadım. Ne olabilir? Ne yapmak lazım?

Sera Costa med F
   Ben de bu ilaçtan aldım ama kullanmadım varsa bilen anlatsın lütfen...
Reverse Osmos ve PH
    Bendeki sorun devam ediyor arkadaşlar. Reverse osmos cihazım; sırasını ilgili herkesin bildiği 3 tane ön filtreden ve sonra 75 lik filmteck marka membrandan oluşuyor. Cihaz çeşme suyunun 7.9 olan Ph ını 7.2 ye ve 300 olan Ms ini ise 9 a indiriyor. Yapacak birşeyim yok gibi, bilen söylesin. Ms konusunda iyi fakat Ph konusunda başarısız bir reverse osmos cihazım oldu. Hayırlı olsun... Cry aaydins2007-09-27 00:58:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.