ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bozanak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2007 00:37
Son Ziyaret:
30 Eylül 2014 08:27
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz Gundog
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz Gundog
Istanbul
90x40x45 Bitkili Akvaryum Uğraşındayım...

SON 10 MESAJI

Betta Evi ve Betta Drip Sistem
Gerçekten çok güzel bir çalışma tebrik ediyorum sizi Hüseyin Bey.
Ani yosun oluşumu ?
Potasyum kullanımı, bitkilerin fotosentez ve diğer gübreleri alımını hızlandırması içindir diye biliyorum.Potasyum fazlalığının normal de yosun yapmayacağını düşünüyorum.Ancak eklediğiniz potasyum gübresinden sonra akvaryumunuzdaki bitkilerin fosfat veya nitrat ı daha fazla kullanması ile birlikte bu iki gübrenin ikisinin birinde fazla bir şekilde azalma olma olasılığı var.Fosfat ve nitrat dengeniz bozulduğu içinde yosunlanma başlamış olabilir.
Nitrat fazlalığı:(
Akvaryumda nitrat oranını normal seviyeye çektim.Saç yosunu hızlı artmasada hala mevcut.4 gündür garip bir problem var onu sizinle paylaşmak istedim.Akvaryumun ışıkları kapalı olunca, su bulanıklaşıyor. Ama ışıkları yakıp suya karbondioksit verince bir saat içinde tekrardan su berraklaşıyor.Bunun sebebi ne olabilir acaba?
AhmetKalafat-275Litre Bitkili Discus-YeniRes. s2de
Tam emin değilim fakat, bu yüzden akvaryumunuza ya hızlı büyüyen bitkilerden(gül, elodea, cınar vs.) 25 30 kök ekleyin vede nitrat tutucu parçaları filtrenize koyabilirsiniz ilk kurulum zamanı için.
AhmetKalafat-275Litre Bitkili Discus-YeniRes. s2de
Ahmet Bey yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.Tunç Bey in misket gübrelerinden bende kullandım ve net 135 litre suya 50 adet koymustum ve kurulumdan 2 hafta sonra çok fazla miktarda nitrat oluştu akvaryumumda.Bunun sebebininde fazla koymus oldugum misket gübreden oldugunu öğrendim.Tunç Bey 100litre için 10 -12 tane gübrenin yeterli olacağını fazla misket gübresi koyduğumu bana söyledi.Sizde akvaryumunuza 60 adet misket gübre eklemişsiniz bir kaç hafta sonra bir nitrat patlaması yaşayabilirsiniz.
Nitrat fazlalığı:(
Haklısınız Tunç Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Son 3 gün itibariyle nitrat olayını hallettim en son testlerde 5ppm civarlarında olduğu için yavaş yavaş nitrat eklemeye de başladım.Şu anda fosfat - nitrat  ve ph değerleri normal seviyelerde. Ama hala saç yosununu çözmek için büyük uğraş veriyorum.
Nitrat fazlalığı:(
Son 5 gündür %10 su degisimi yaptım hergün ve son 3 gündür MicraBacter7 kullanıyorum.Dün akşamki sonuçlar iyiydi 10-20ppm arasına kadar indi nitrat.Tunç Bey' e attığım mesajda misketleri fazla kullandığımı söyledi.Misket eklemede bir hata yaparak olması gerekenden 3 kat daha fazla misket eklemişim.Bu hatayıda nasıl yaptım anlamıyorum.Herşeye özen gösterirken bi şekilde insanın gözünden kaçıyor bazı şeyler demekki. Sonuçta herşey yaşanarak tecrübe ediliyor. Yosunu halletmede yardımcı olması içinde bu haftasonu 6 adet plati ekleyeceğim akvaryuma.Su mercimeği kullanmak istemiyorum açıkcası. Akvaryuma bir girdimi bir daha temizlemek çok zor oluyor.Ne kadar toplasanızda bir şekilde ürüyorlar:)
Nitrat fazlalığı:(
Son eklediğim bitkilerle nitrat seviyesini biraz düşürdüm.50ppm in altında. Saç yosunlarını dip çekerek ve fırça ile temizliyorum ama hala hızlı büyüyorlar.Aydınlatmayı 2*39W olarak 6 saat ayarladım. Bu nitratı dengelediğim zaman bu saç yosunundan kurtulabilir miyim acaba?
     Kayaları maltepepet ten aldım Emre Bey.Fakat isimlerini bilmiyorum. Bitki tankları için salınım yapmayan türden kayalarmış.Akvaryuma koyunca benimde çok hoşuma gittiler. Ama aldıktan sonra çok fazla yıkamak gerekiyor akvaryuma koymadan önce. Çok fazla aralardan çamur gibi maddeler çıkıyor.
Nitrat fazlalığı:(
Dün itibari ile 20 kök gül ekledim akvaryuma bitki oranını fazlalaştırmak için.Yine 5 adet te amano karidesi ekledim yosunlar için(Yıldırım Özdemir Bey' teşekkürler maltepe petten). Nutrafin cycle kullandım geçen hafta. Forumlarda araştırmalarım sonucu MicroBacter7 kullanmaya karar verdim.Bugün bu bakteri kültürünü eklemeye başlayacağım.
Nitrat fazlalığı:(
Bende sadece misket gübreden şüpheleniyorum Gökmen Bey. 50 adetlik misket gübre almıştım Tunç Bey' den. Test renkleri 0-5-10-20-50-110 ppm. Nitratı zaten kestim. Bekleyip göreceğiz artık.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.