ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
çağan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2007 17:29
Son Ziyaret:
04 Haziran 2007 16:32
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
çağan sağlam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Van
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cağan
VAN-Erciş

SON 5 MESAJI

Cikletten Sonunda Kurtuldum!
Düşüncelerime katıldığınız için teşekkürler.SAĞLIKLI BALIKLAR
Cikletten Sonunda Kurtuldum!
       Zorla çiklet besleyin dememizde uygun değil tabi.SAĞLIKLI BALIKLAR. 
Cikletten Sonunda Kurtuldum!
       Arkadaşlar herkes bişeyler yazmış,eğer serbest olsa çiklet beslemek yada beslememek konusunda bazılarınız sözlü kavga edeceksiniz,siz böyleyken çikletler niye kavga etmesin.
       Yıllarca bitkili akvaryumda canlı doğuran besledim;kavga yoktu ama en ufak bir enfeksiyonda verdiğim bütün emekler boşa gidiyor ve balıklar topluca ölüyorlardı,canlı doğuran besliyenlerin hangisinin başına bu gelmemiştir?bunun dışında bu balıklar oyuncak gibi zaten,beş metre geriden net olarak seyir zevki vermiyor.
        Ve ve ve çikletlerle tanıştıktan sonra,sosyal yaşamın anlamı,hayvanlar aleminde tek eşlilik,ölümüne yavrularını koruyan anne ve babalar,sevdiği dişiyi başka erkekle paylaşmak istemeyen asil yiğitler,mutlu yuvalarını beraber kumlara hazırlayan çiftler,kendi hayatını riske atıp en az 3 hafta yemek yemeden bebeklerini ağzında taşıyan anneler,evlerine yabancının girmesine karşı koyan  eşler,anlat anlat bitmez,Bu kadar sebep çikletleri beslemek için yeterli değilmi. 
        Üst paragraftaki yaşam tarzı azda olsa bize benzemiyormu,hangimiz çocuğunu ve evini korumaz,zavallı balıklarda bunu yapıyor onun için bu asil canlıları lütfen aşağılamayın,piskopat ilan etmeyin,hobiye yeni başlayacak genç ve yeni arkadaşları korkutup bu güzellikleri yaşama zevkinden mahrum bırakmayın.Canınızın istediği balığı yanyana koyup besleyemessiniz zaten bu doğaya aykırı,neden malawi gölünde tropeus yada zebra yaşamıyor Allah onları ayrı mekanlarda yaratmış bizde yanyana besliyoruz nekadar doğru sizce.
          Bunlar şahsımın düşünceleri,kimseyi bağlamıyor,yeni arkadaşlar çikletlerden korkmayın tecrübe kazanana kadar sıkıntılar göreceksiniz ama sonrası parayla ölçülemeyecek kadar büyük bir zevk.HERKESE SAĞLIKLI BALIKLAR.
Erkek Sari prensesimin neyi var(Videolu )
Onur bey Forumun acemisiyim belki ön yargılı davanmış olabilirim kusura bakmayın,peki bir öneride bulunabilirmiyim;
        Yönetici arkadaşlar ACİL SERVİS adı altında bir link oluştursa nasıl olur.Tabi en ufak kaşıntılarda bile soru sorulur onu biliyorum ama çok ciddi sorunlara anında müdahale edilebilir ne dersiniz.
        sağlıklı balıklar dilerim.     
Erkek Sari prensesimin neyi var(Videolu )
Selim kardeş yaşadıklarına çok üzüldüm,geçmişte benimde s.plerim öyle oldu öldüklerinde ağızlarının içine baktım ve taş gibi beyaz kabarık şekilde mantar vardı (boğazlarına yakın)çözümünü bulamamıştım balıklarımın hepsine tuz banyosu yaptırdım ve tankın suyunu komple değiştirdim,sonra ölümler durdu ha birde insanlar için olan antibiyotiklerden kullandım,tabi ayrı bir karantina tankında sonra tertemiz ana tanka aldım.
      Bu arada,gözgöre göre arkadaşların balıkları can veriyor,çaresizlik içinde kıvranıyorlar.Nerde forumu yöneten isimler,uzman akvaristler niye çözüm önerilerini esirgiyorlar,bütün uzman arkadaşları göreve çağırıyorum lütfen.Bu eleştirimden dolayı darılmayın.
       Sağlıklı balıklar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.