ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dibidik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2007 21:00
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2018 11:05
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şamil Güven
Doğum Tarihi:
19 Ekim 1976
Yaş:
47
İl:
Içel
Meslek:
yanlış meslek kurbanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yellow Lace Double Swords
Maşallah , böyle balıkların artması dileğiyle....
Fullred Aşkına
Balıkların maşallahı var.renkler resmen patlıyor :)
L200
Maşaallah çok güzel
İftira ve Yalan Beyandan Dolayı Düzeltimesi !
Bayram kardeşim ile yaklaşık 1ay önce başka bir sitede  verdiğim Frontosa chaitika bright blue dişimi ilanı ile tanıştım.Amacım 1e2d olan kolonimde ki ölen 1d 1e den sonra tek kalan dişimi elinde kolonisi olan üreyip çoğalabileceği birine vermekti.Bayram ile ilk görüşmemizde biraz hasbahal ettikten sonra dedim ben tok satıcı değilim sen ne verirsen ver dedim.O da elimde şu balıklar var ama sayısını sen belirleyeceksin dedi.Bende ben bilemem sen söyle dedim.Israrla bir sayı vermedi.En son bende bir sayı dedim çok ise azaltayım da dedim.Bayram da senin gönlünü alamazsan senin balığını alamam dedi.Mpimbwe blue frontosamı bulunduğum yerde uygun bir besleyene vermemim zor olduğunu söyleyince sen ikisini de gönder ona göre ben sana balık göndereyim dedi.
Aramızda ki bu karşılıklı güven veren konuşmanın ardından yaklaşık 10 gün önce balıkları gönderdim.Bayram sağlam bir şekilde geldiğini söyledi.Sonra benim işlerim nedeniyle görüşemedik.Geçen beni aradı.Balıkları gönderdin hiç sesin soluğun çıkmıyor dedi.Hatta 2 balığın da ağzına yumurta aldığını söyledi.Ben yumurta aldıklarını duyunca ayrı bir mutlu oldum.Doğru bir adrese gönderdiğim konusunda bir kere daha emin oldum.
Bayram kardeşim ile yüz yüze tanışmadım ama konuşması ve esnaf yaklaşımı ile kesinlikle gözünüz kapalı alışveriş yapabileceğiniz bir arkadaş.Balıklarını aldığı ve sattığı kişilerin gönlü olmadan kesinlikle alışveriş yapmaz.Bu işi ticaretten çok esnaflık gibi düşünüp bir gelen müşteriyi tekrar gelsin düşüncesiyle hareket eden ve oluşturduğu bu çizgi bozmamak için ufak tefek şeylere tenezzül etmeyecek bir arkadaş.Kardeşime yapılan haksız yorum veya yorumları kesinlikle hak etmiyor...



Yavru Oscarlar
Boylarını bilsek daha iyi olurdu.2 oscar birbirine bölgeci yapılarından dolayı olur.Bölge demekte erkek balık olmak olduğuna göre 2 oscarınızda erkek ve akvaryum 2 sine dar geliyor,ya akvaryumu bölün derim yada ayırın.Yoksa birinin ölümü kaçınılmaz olabilir.
Zebra yavrusuna saldırıyor
Zebra anaçlarının yavrulama zam anı gelmiş.Yavrulama zamanı zebralar özellikle eski yavrularını bile tehdit görüp öldürebilirler.Ölmelerini istemiyorsanız hemen ayırmanız lazım.
denizden topladığım 2-3 cmlik karidesleri balıklarıma yem olarak ?
Ozmozis diye bir olay var yani Osmoz, çözücü maddelerin az yoğun ortamdan çok yoğun ortama, seçici geçirgen bir zardan enerji harcanmadan geçişidir.

Canlı sistemlerde çözücü madde su olduğu için, biyoloji biliminde osmoz terimi ile kastedilen, suyun az yoğun ortamdan çok yoğun ortama seçici geçirgen bir zardan enerji harcanmadan geçişidir. Bu tanımda, seçici geçirgen zardan kasıt, çözünenleri geçirmeyen fakat çözücüleri geçiren bir zardır.


Böyle olunca da karides tuzlu sudan geldiği için tatlı suya girdiğinde hızla vücuduna su girer ve şişerek ölür.Karidesi canlı yem olarak verebilirsin ama boyutu balıkların yiyebileceği kadar olmalıdır.Ayrıca anten ve bacaklarına dikkat etmeli.Eğer yemezseler hemen sudan çıkarmak lazım yoksa suyu hem kokutur hem de batırırlar.

Koku olayı evdekiler ile sıkıntı yaşamanıza sebebiyet verebilir.

Mücevher ciklet
Kesinlikle mücevheri tek besle yoksa erkek çiftleşme zamanı diğerleriyle ölümüne savaşır.Benim  vatozumu bile öldürmüştü.Mücevherde çok balık olmasıda  çok iyi değildir.120 lik akvaryuma düzenli yavru alayım dersen en fazla 2 çift barındır.
Akvaryumumda Yunus Ciklet Sarı Prenses Besliyebilirmiyim ?
Güzel yavruluk olur ama anaçlar için çok küçük.Ne düzgün bir yavrulama olur nede sağlıklı olabilirler.Çok hızlı bir şekilde ölümler de gerçekleşebilir.Belki ufak sayıda canlı doğuran veya vatoz türleri besliyebilirsiniz.
Yok artık yorum sizin
[QUOTE=ka2n(xkaanx)]Yada 50 cm akvaryumda balığın dönmeye hali yoktur?  [/QUOTE]

 bencede daracık alanda hayvancağız ne yapsın...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.