ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kamil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2007 13:18
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2020 14:32
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kamil ŞEKKELİ
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1976
Yaş:
47
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kamil ŞEKKELİ

SON 3 MESAJI

Bitkili akvaryum kurmak istiyorum.
Teşekkür ederim Metin Bey.
Bitkili akvaryum kurmak istiyorum.

Arkadaşlar nihayet bende bir akvaryum kurmaya karar verdim. Yaklaşık 8 aydır akvaryum hobisine merak sardım.  Siteyi, sitedeki makaleleri ve forumlarıda 8 aydır sürekli takip ediyorum ama ancak şimdi fırsatım oldu akvaryum kurmak için.  

İlk etapta küçük bir akvaryumla başlamak istiyorum. Tecrübesizliğimi atlattıktan sonra daha büyük akvaryuma geçeceğim. Hedefim ise bitkili akvaryum kurmak ve Amerikan tetraları (özellikle kardinal neonlar) yetiştirmek. Genelde forumlarda ilk başlayanlar için Amerikan tetralarını ve bitkili akvaryum kurmayı tavsiye etmeselerde ben çok istiyorum. İnşallah üstesinden gelebilirim.
 
Akvaryumcuda alacağım akvaryumu beğendim. Bugün yarın alacağım. Boyutları 80*32*42(h). Yaklaşık 100 litrenin üzerinde. Ben 80*40*40 aradım ama bulamadım. Camcıya da yaptırmak istemedim. O nedenle şimdilik bulduğuma razı olacağım.
 
Bitki seçimine daha karar vermedim. Aşama aşama gitmek istiyorum. İlk olarak bana donanım konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Sitedeki forumların ve makalelerin bir çoğunu okudum ama tecrübesiz olduğum için bazı konularda kafamın çok karıştığınıda itiraf etmeliyim. Özellikle su kimyası ve biyolojik konularda.
 
Sorularım;
 
1) Filtre olarak şimdilik iç filtre kullanmak istiyorum. Bitkili akvaryumda mutlaka dış filtre kullanma zorunluluğu varmı? Yoksa iç filtre işimi görürmü?Hangi marka iç filtre veya dış filtre tavsiye edersiniz?
 
2) Işıklandırmayı bitki seçimini yaptıktan sonra bitkilerin ihtiyacına göre belirlemek istiyorum. Ama yine de tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
3) Yaklaşık 200 Watt bir ısıtıcı yeter mi? Hangi marka tavsiye edersiniz.
 
4) Kum olarak ise hagen kum ya da aquaclay kumdan hangisini tavsiye edersiniz? Farkları nedir? Ayrıca gübre almalımıyım? Yoksa sıvı gübremi kullansam daha iyi olur?
 
5) CO2 sistemi almam mutlaka şartmı? Yoğun bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. Eğer şart ise hangi marka ve kapasitede CO2 sistemi almalıyım?
 
6) Reverse Osmos, Ultraviyole filtre ve ultraviyole sterilazatörü gibi terimler  hakkında bilgim hiç yok. Bunlarla ilgili bilgi verirseniz yada makale linki yazarsanız sevinirim. Bunlarla ilgili kuracağım akvaryumda neler almam ve yapmam gerekiyor? Bu konuda çok cahilim kusura bakmayın.
 
7) Ne tür kimyasallara, düzenleyicilere ihtiyacım olacak? Eğer varsa makale linki yazarsanız da olur.
 
8) Hava motoru almalımıyım? Almam gerekiyorsa kaç çıkışlı hava motoru almalıyım? Kafama bununla ilgili takılan bir soru; hava motoru balıkların oksijen ihtiyacını karşılamak için yanılmıyorsam, eğer öyleyse balıkların oksijen ihtiyacını karşılarken bitkilerin ihtiyacı olan karbondioksiti dışarı attığı için bitkilere zarar vermezmi hava motoru?
 
9) Donanım ve malzeme olarak bunların dışında benim unuttuğum yada bilmediğim başka neler var?
 
Biraz uzun oldu sanırım. Ama vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli bilgiler. Şimdiden cevap veren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 
Saygılarımla...
Kamil2008-02-11 17:40:37
kahramanmaraş
Arkadaşlar bende K.Maraş'tan bu hobiye yeni başlayanlardan biriyim. Foruma en son mesaj 19 nisan'da atılmış ama ben yinede mesaj atmak istedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.