ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CaglaT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
67
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2022 13:06
Son Ziyaret:
13 Ocak 2024 15:25
Toplam Mesaj:
137 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağla Yılmaz
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağla Yılmaz

SON 10 MESAJI

Beyaz Solucanlar Ve Dış Filtre İçinde Salyangozlar
[QUOTE=Rhyno]Camlarda gezindigini söylediğiniz canlıların fotoğrafını atabilir misiniz.
Salyangozların bir zararı olmaz.[/QUOTE]

İnanın bu başlığı açtıktan sonra görmedim sanki anlaşarak kumdan çıkmamaya karar verdiler 😂

[QUOTE=oguzsel]Yemlemeyi minimuma indirin. Canlıların hayatta kalmasına yetecek kadar atsanız yeter. Camdaki bahsettiğiniz kurtlar zamanla kaybolur.

Filtredeki salyangozlar da bitkiniz varsa onlarla gelmiştir. Yeni doğanları filtre içine çekmiştir. Bi zararı olmaz ama filtre zamanla tıkanabilir. Çıkarıp tankın içine bırakabilirsiniz. Ben filtre emiş borusunun ucuna sünger takıp lastikle sabitledim yavruları çekmesin diye. Öyle bi çözüm düşünebilirsiniz.[/QUOTE]

Yemlemeyi çok yaptığımı düşünmüyorum balıkların her birine bir iki parça yetecek kadar ama vatozlar arasında alfa-betalık ilişkisi olduğu için vatoz yemini biraz bol koyuyorum öbür türlü büyük vatoz diğerlerine yedirmiyor.
Beyaz Solucanlar Ve Dış Filtre İçinde Salyangozlar
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 70
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 7 adet transgenetik tetra, 3 adet vatoz, bir kaç tane elma salyangozu
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: sunsun 603b dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftada bir %30-40 su değişimi

İyi geceler arkadaşlar.
Akvaryum 10 aydır kurulu, daha küçüktü büyüttüm. Bir süre sonra bir sürü beyaz solucan mı desem parazit mi desem bir canlı gezinmeye başladı camlarda. Su değişim sıklığını artırdım geçer diye umdum ama geçmiyor.
1) bu canlılar zararlı mi? Nasıl kurtulabilirim?
2) dış filtremi temizlerken süngerlerin içinde akvaryumda olmayan bir tür salyangoz ailesi olduğunu gördüm. Bu nereden gelmiş olabilir ve filtrenin içinde durması zararlı mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
Güncelleme:
Adi salyangozları tek tek toplayıp ayrı bir kaba koydum, tabi alamadıklarım da oldu sürü gibiler çünkü. Yavaş yavaş onları da ayıracağım.
Ama bu aşamada ayırdıktan sonra ne yapacağım bilmiyorum. Almak isteyen bir yer olursa vermek çok isterim bilgisi olan aydınlatabilir mi?

Ek olarak; mavi elma ile sarı elmanın ortak çocukları olarak değişik bir renk yavrularım var🙏🏻 görselini eklemek istiyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/070720230723021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/070720230723131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/070720230723261.jpg[/IMG]
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=Alp3]Yani geriye tek kalan çözüm bir dilim salatalık dilimini bir şişe geçirin üstüne toplanan adileri ufak bir akvaryuma koyup orda bakın ya da yaşayabilecekleri bi dereye falan atın. Tek tek bu şekilde akvaryumdan uzaklaştırana kadar yapabilirseniz de uzun sürecektir yumurtalar olucaktır elinizle de ekstra toplarsınız bir süre sonra bir şekilde biter illa. [/QUOTE]

Yavru Elmaları ayrı bir akvaryuma alıp helena ekleyebilirim. Ama önceliğim dere bulursam dereye koymak, hoş orada da yaşayabilirler mi bilmiyorum.

[QUOTE=Maverickse]

Elle toplayarak bitirmek çok çok zor. Heryere yumurtlamıştır onlar. Eşeysiz üredikleri için çok çabuk çoğalıyorlar. Görünenleri çıkarsanız bile yine çoğalacaklardır. Virüs gibi tankınıza 1 kere bulaşmış. Virüsleri yok etmek için Helena salmalısınız.

Elma salyangozların büyüklerine birşey yapamazlar ama yavrular konusunda net birşey diyemem. Sizin 35 litrelik eski tankınız duruyorsa geçici olarak elmaları oraya alabilirsiniz. Helenalar sorunu çözdükten sonra elmaları geri salarsınız.

Akvaryumun döngüsü ve ekolojik dengesi için en mantıklı yol bu görünüyor.

Sonuç olarak Anti virüs (Helena) programı yüklemeden adi salyangozlardan kurtulamazsınız.

Makrakanta balığıda olabilir adi salyangozları yiyor. Ama tetralara zarar verirmi o konuda birşey diyemiyorum. Bazen agresif hareketleri olan bir tür.
Yavru elmalarıda yiyebilir.

Ayrıca salyangoz türleri içinde dişi ve erkek ayrımı olan eş tutan tek salyangoz Helena'lar. En zeki, farkındalığı yüksek, bilinçli tür diyebiliriz. Elmalardan daha gösterişli buluyorum. Çok akıllılar.[/QUOTE]

35 litre akvaryumda misafir kaplumbağalar var geçici süre bendeler. Ek balık koyamam zaten canlı yükü çok fazla. Dere fikrini es geçersem dediğiniz gibi yavru elmaları ayırıp helena koyabilirim akvaryuma.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=cagatayc]

Sanırım okuduğum çözümlerden en etkilisi gece salatalık bırakıp sabah çekmek. Diğer salyangozları akvaryuma geri atarsınız. Ama çok yumurtlayıp çok çoğalıyorlar. Bende ilaç atmayayım dedim 3 adet helena aldım baktım yatıyorlar bugün 10 adet daha aldım. Şimdi 13 adet ortalıkta gezen avcı dolu. Ama minarenin yanından geçip selam veriyor gidiyor, sadece 1 tane adinin içi boş kabuğunu gördüm filtrenin üstünde. Işıklar kapanınca minareler kum altından çıkmaya başladı bakalım sabaha ne olacak. Bu da olmazsa komple kum değiştirip %80 inden kurtulmaya çalışacağım. 6 ay önce 1 adet minare 1 adette adi salyangoz girdi. O minare şimdi 4cm olmuş az önce kumun altından fırladı. Binlerce bebesi çıkıp cama tırmanıyor her gece.[/QUOTE]

Salatalık alıp çektikten sonra ne yapacağım hayvanları? Elimle de toplarım o sorun değil. Başıma çok büyük bela oldular.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=Maverickse]Helena (katil salyangoz) alın, ortalama 2 ay içinde adi salyangoz nüfusunu kontrol altına alarak yok ederler. 7-8 tane ekleyin yetişemezlerse sayıyı arttırın. Benim tank 35 litre 2 tane Helena var hiç adi salyangoz olmuyor.

Bu arada Adi salyangozları kimsenin sahipleneceğini sanmıyorum.[/QUOTE]

Yavru elmalarım var onlara bir şey olabilir

[QUOTE=cagatayc]3. Fotodakilerse eğer adi değil bence ramshorn gibi geldi onlar. Katil salyangoz en temizi, elmalar kocaman zaten onlara bir şey yapamazlar, katil sayısı abartı tutulmazsa nüfus kontrolü olur tüm çeşitler belirli seviyede devam eder bence güzel olur. Son fotoda en sağdakide bir elmaysa maşallah diyorum :).[/QUOTE]

İki büyük elmam ve çocukları var. Katil alırsam çocuk elmalara bir şey olabilir. Ayrıca biraz canice geliyor katil salyangoz bana, yesin diye atmaya elim gider mi bilmiyorum başka yolu yok mudur?
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır siteye girmemiştim. Bir bela ile geldim karşınıza, adi salyangozlar 70 litrelik akvaryumu sarmış durumda. Bitkiler ile geldi 3 tanesi, ilaca da yatırmıştım bitkiyi ama oldu işte. Kıyamadım yavruyken yoketmeye. Ve şu an yaklaşık 60 70 adi salyangozum var. Bunlardan artık kurtulmam gerekiyor, dış filtre almış olmama rağmen su 1 haftada sapsarı oluyor. Bu hayvanlara zarar vermeden nasıl kurtulabilirim? Almak isteyen varsa getirebilirim İstanbul içi ya da doğada nereye bırakabilirim? Çaresizliğin görselini bırakıyorum size …. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/190620232242391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/190620232243151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/190620232243481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/190620232245161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/190620232245581.jpg[/IMG][EDIT]CaglaT,2023-06-19 22:46:01[/EDIT]
Yavru Elma Salyangozları Ve Dip Çekimi
[QUOTE=Malkocoglu61]
Bir kaç gün bayram dönüşü yüzünden trafik olur bugünden başladı. Sonra haberleşelim uygun bi yerde uygun zamanda alayım olur mu?[/QUOTE]

Yumurtalar siyahlaşmaya başladı sanırım mantar oldular. Henüz siyahlaşmayan 4 salkım var. Eğer onlara yetişirseniz vermek isterim. Olmadı yetişemezsek biraz büyüdükten sonra salyangozları almak ister misiniz? Şu an akvaryumdaki 5 salyangozu göremiyorum çok küçük oldukları için[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/230420232209591.jpg[/IMG]

[QUOTE=GhostKoi]Merhaba,
ben de benzer şekilde saklama kabında ramshorn besliyorum. Salyangozlar da besleme yapıldığında zemini çok kirletiyorlar. Ben de sizin gibi sifonla dip çekimi yapıyorum. İster istemez ufak olanlar çekiliyor. Bu suyu dökmeyip 20 litrelik bir kovada bekletiyorum. Sonra marul salatalık gibi sebzeler eklediğimde birkaç saat içinde bunun üzerine toplaşıyorlar. Böylece yavruları tekrar geri koyma şansım oluyor. Siz de bunu deneyebilirsiniz.

[/QUOTE]

Çok mantıklı çok teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Yavru Elma Salyangozları Ve Dip Çekimi
[QUOTE=Malkocoglu61]

Dip çekimi illa yapmanız gerekiyorsa çektiğiniz suyu kontrol edip yavruları geri tanka koyabilirsiniz. Ben şahsen öyle yapıyorum bir sorun yaşamadım.

Yumurtalar suyun üzerinde nem olan yerde açılıyor kuru yerde durursa yavru çıkmaz diye biliyorum. Dışarıda kurutup çöpe atarsanız yavru çıkmayacaktır.
Gebze'ye yakınsanız ben alabilirim yumurtaları.
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Vatozlar çok dışkılıyor uzun uzun. Mecbur dip çekimi yapmam gerekiyor. Çekmeköy’de oturuyorum. Alma imkanınız var mı? Ortak bir noktaya getirebilirim.
Yavru Elma Salyangozları Ve Dip Çekimi
İyi bayramlar herkese.

7 öbek salyangoz yumurtam vardı. Bugün en eski olandan 4 adet sarı elma salyangozu çıktığını gördüm ve kendilerini suya attılar. Yumurtalara müdahale etmedim dolayısıyla ayrı akvaryumda değiller.

Dip çekimini bugün yaptım daha sonra kendilerini suya attılar. ama o kadar küçükler ki bir hafta sonraki dip çekiminde onları da çekerim. Salyangozlar büyüyene kadar dip çekimi yapmamalı mıyım? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237657/220420230021351.jpg[/IMG]

İkinci olarak; çok fazla yumurta salkımı oldu. Akvaryum bu kadar canlıyı kaldırmaz, zaten yeni çıkanları da biraz büyütüp vermeyi düşünüyorum. Bu yumurtaları alıp nasıl yok edebilirim? Yumurta yeni dizildiğinde atsam salyangozlar çıkmaz değil mi çöpte? Öyle olursa çok üzülürüm yapamam [EDIT]CaglaT,2023-04-22 00:26:07[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.