ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
birold22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2007 16:46
Son Ziyaret:
26 Ocak 2021 14:59
Toplam Mesaj:
168 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BİROL DALAK
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://img3.imageshack.us/img3/1665/73551790.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

dolphin c 1300 sorunu
2-3 cm sudan yukarda olursa hava da verir böylece balıklarında havasız kalmamış olur. birold222013-01-04 13:30:35
630 lt moba akvaryumum yeni fotolar sy 3'te
Tartışmaya daha fazla uzatmak istemiyorum isteyen balıkları gelip görebilir. O zaman balıkları moba olup olmadıklarını anlarlar. Fakat balıklar yukarıdaki resimdekilerle aynı sadece ben düzgün dekor ve işık ile düzgün bir fotoğraf çekemedim. Herkese sağlıklı balıklar. ..
630 lt moba akvaryumum yeni fotolar sy 3'te
Altaki linkte mobaların fotoğrafındaki sağ altaki balığı sertifikalı  veriyorlar. Bilen arkadaşlar için yorum yapmıyorum. Sadece yorumlarınızı bekliyorum benim balığım moba değilse bakalım bu balık neymiş?

http://www.akvaryum.com/Forum/blue_zaire_mobatr_ilangitr_Ikolatr_kasakalawel-128_k306042.asp
630 lt moba akvaryumum yeni fotolar sy 3'te
Uzun bir aradan sonra artık fazla ilgilenemediğim için giremedim forum da siz arkadaşların bu ilginç yorumları ile karşılaştım. Bu arkadaşlar bilmiyorum daha önce moba besledilermi veya canlısını gördülemiki yoksa kulaktan dolma bilgilerlemi yapıyorlar bilmiyorum. Öncelikle ben bu balıkları sertifikalarını görerek aldım ve sattım (sertifika bu balıkların o zaman getiren aqua pet centerden alımadır.). Balıkların suratında ki çizginin üçken ve gözün hemen altında kesmesi ilk tercihtir alırkende seçilebilir ki benim 2 balığımda bu böyledir. Diğer iki balıkğımdada olduğu gibi kimi zamanda bu üçken aşağıya kadar iner ki bu çizgi bazen genelde sakinken yukarı kadar çıkar:(bilmiyorum belki erkeğin baskınlığına bir teslimiyet içinde olmuş olabilir.  bu çizgi ile alakalı bu gün itibariyle olan bu forumdaki satışlarda bulunan tüm ilanlarda birer ikişer balık bulunmakta ki bu o arkadaşların balıklarının kırma olduğunu göztermez ki bağzılarıda sertifikalarınıda ibraz etmişlerdir. Eğer istenirse linklerini ve hangi fotoğraf olduğunu belirtebilirim. Artı bu balıkların şu an yurtdışından temin eden ld akvaryumun satış fotoğrafındaki ( http://ldakvaryum.com/blue-zaire-moba-15-19cm.html) balıkların da bağzılarındada var ve ld akvaryum bunları sertifikalı bir şekilde satmaktadır. Arkadaşlar büyük emek ve çoğu akvaryum balığına göre yüksek fiyat verilerek elde edilen bu balıkları eleştirirken biraz daha elimizi vijdanımıza koyarak yorum yapalım çünkü bu balıkları tam anlamıyla tanımayanlar sizlerin bu yorumları karşısında şüpheye düşerek bizi sıkıntıya sokmaktadır.
630 lt moba akvaryumum yeni fotolar sy 3'te
Bu güzel balıklarımı satışa çıkarmış bulunmaktayım ve 2 dişinin ağzı bu gün itibarıyla doludur.
dişi mobam tekrar yumurta aldı nasıl yavru alabilirim?
Balıklar dükkan da öyle bir şansım yok şu andamalesef.
dişi mobam tekrar yumurta aldı nasıl yavru alabilirim?
Dişi yaklaşık 3 senedir bende  aldığımdada 1,5 yaşındaydı.Balığı başka akvaryuma koyarkan yumurtaları atmasından korkuyorum yoksa boş akvaryumlarım var birine koyabilirim.
dişi mobam tekrar yumurta aldı nasıl yavru alabilirim?
Dişi mobalarımdan biri  tekrar yumurta aldı diğerlerinde ilgilenmediğim için yavru alamamıştım ama bu sefer nasıl yavru alabilirim? yardımlarınızaı bekliyorum.
Akvaryum yaptıracağım..
Buharı yedikçe üsteki eğim yapar. Önce akvaryumun üstündeki buhar işini çöz ondan sonra 1 veya 2 santim farketmez fakat buhar olduğu zaman 1 cm fazla kullanışlı olmaz eğilir.
Kullanışlı Su Boşaltma Aparatı
Büyük akvaryumda ortalığı batırıp dağıtmadan su değiştirmek isteniyorsa benim çözümüm balkonun veye duş teknesi olabilir herhangi bir su giderine uzanacak kadar hrumun içini hava kalmayacak şekilde akvaryumun içinde su doldurun. Sonra bir ucunu hava almadan gidere sokun. Suyun giderden zahmetsizce gideceğini göreceksiniz. Su bu hortumdan giderken siz akvaryumun istediğiniz kısımlarını eliniz yardımıyla yön vererek dip çekim yapabilirsiniz. Doldururkende duş fıskiyesine giden hortum çıkarılarak buraya kendi hortumumuz bağlanır. Sonra su duşun çeşmesinden akması sağlanarak sıcaklığı ayarlanır. Ayarladığımız suyu yönünü fıskıye yönüne çevirerek gelen suyu hortumumuz vasıtasıyla ılık bir şekilde akvaryumumuza doldururuz.
Dikkat şehir depolarına yakın yerlerde ikamet ediyorsanız klor oranı fazla olduğu için balıklarınızı kaybedebilirsiniz. Ben kombiden gelen sıcaksu ile ılıştırıp kullandığım hiç bir suda balık kaybetmedim. Ama siz bir deneyip ondan sonra ana tanklarınızda uygulayınız. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.