ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
plantaqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2021 09:40
Son Ziyaret:
09 Şubat 2022 12:19
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa yılmaz

SON 2 MESAJI

Lowtech Bitki Akvaryumu Işık Yeterli Mi
Merhaba Arkadaşım,
Işık görselde ki gibi ise bence yeterli gibi görünüyor fakat yinede imkan varsa bir tık daha arttırabilirsiniz..
öte yandan bahsettiğiniz bitkiler zaten low-tech de bakılabilir..
fakat hatırlatmalıyım ki bitkili akvaryumda (hı-tech yada low-tech) zemin çok önemli.!
Ben düşük ve yüksek donanımlı iki tank bakıyorum ve hı-tech tankım da aktif toprak,low-tech te ise bahçeden aldığım gübre içermeyen bildiğimiz toprak kullanıyorum,tabi ki üzerine kum sermek kaydıyla[:)] gerisi sadece potasyum ve excel (günlük yarım doz) kullanıp 4-5 saat ışıklandırmaya kalıyor..
Sormak istediğiniz olursa bana özelden yazınız,yardımcı olmaya çalışırım[:iyi:]
iyi hobiler

Not: Bahçe toprağı ile marketlerde satılan çiçek/bitki topraklarını karıştırmayalım lütfen..market toprağı katkılı olduğu için suya salınım yaparak sisteminizi bozabilir,koku felanda cabası.!
fakat bahçe yada doğadan aldığınız toprakta temiz yerden almak kaydıyla sorunsuz kullanılabilirsiniz üzerine en az 7/8 cm kum koymak kaydıyla tabii..
ha birde ben gelebilecek parazitler vs.karşı elediğim toprağı fırında 120/150 derece gibi ısıda 10/15 dk dezenfekte ediyorum,bilgilerinize



Fluval 406 Vs Eheim 2217
[QUOTE=mehmet28]300 litrede pirana beslemeyi düşünüyorum. İkinci el fluval yada eheim 2217 bakıyorum. Fluval 150 200 lira daha pahali. Debi konusunda fluval ustun. Siz ne tavsiye edersiniz?[/QUOTE]
Merhaba arkadaşlar,
Ben aranıza yeni katıldım fakat yaklaşık olarak 2000 yılından beri hobinin içinde olan bir kardeşinizim ve herkese sorunsuz ve mutlu hobiler diliyorum..
Ben bunca zaman 2215 ve 2217 klasik modellerini sorunsuz kullanmıştım..ve teknoloji geliştikçe (burası muamma) üstten giriş-üstten çıkış filitreler hobiye dahil oldu,bu filitrelerin sepetli ve hava alma aparatı olması bütün hobicileri cezbeden unsur olmuştu.
fiyatlar yüksek olduğu için ilk tecrübemi tetra ile yaptım,gayet sessiz olmasına karşılık kısa sürede tıkanma (eheim klasiğe nazaran) ve debi düşmesi gibi sorunlar ile ilk kez tanışmış oldum..
bunu markanın yetersizliğine bağlayan çok bilmiş arkadaşımında tavsiyesiyle gidip fluval aldım,Fluval nispeten daha verimli oldu fakat hiç bir zaman aynı hacimdeki tankımda 2217 den aldığım verimi alamadım,ve tekrar Eheim e dönme kararı alarak eheim 2274 pro3 için battı balık yangider diyip akvaryumcununda tabiriyle "Eheim hobinin Mercedesi ise..pro seriside Mercedes in S serisi gibi" şişirmesine aldanarak bu filitreyi aldım..
Birincisi filitre sessiz olmasına sessiz fakat biraz tıkanıp debi düşünce kendi kendine turboya geçerek bir süre yüksek sesle çalışıyor ve sonra keyfine göre turboda takılıyor bir saat sonra resetliyorum ve bir kaç saat normal seyrinde devam ettikten sonra yine vvuuuuvvvv diye bir başlıyor bitkiler yere yatıyor,aktif toprak uçuşmaya,karidesler ve tetralar kaçışmaya başlıyor [^_^]..
yani debi ayarını akvaryum hacmine ve durumuna göre ayarlama özelliğini kontrol edemediğiniz bir mekanizmaya sahip olması hassas durumlarda tam bir facia oluyor[:cik:]
bitki olmayan tankımda işe yarasada kısa sürede tıkanan ve gürültülü çalışmaya başlayan bir cihaz beni hobiden soğuttu açıkcası..!
Sonuç olarak bu maceradan anladığım filitreniz çabuk tıkanmasın,debisi düşmesin,kendi çapında nispeten sessiz olsun ve filitreleme kapasitesi yüksek olsun diyorsanız eheim in klasik serisi filitrelerden kesinlikle şaşmamanızı öneririm...bu sepetli filitreler yapıları gereği bir çok katmandan geçen su ya-vaş-lı-yor..yavaşlayınca güçlü olan motor sistemi sepetlerin aralarından suyu emerek üst sepetlere direk gönderiyor..yani bir çeşit by-pass yapıyor zaten tıkanma olayıda buradan kaynaklanıyor..!

Bu arada çeşitli forumlarda,yeni eheimler Çin de üretiliyor ve eskisi gibi sessiz çalışmıyor gibi paylaşımlar gördüm,bununla ilgili tavsiyem eğer filitrenizi yeni almışsanız yada medyayı yeni koyacaksanız media ları,biolojik süngerleri,elyafı vs önceden boş bir kovada su içinde bekleterek içerlerinde barındırdıkları havanın su ile dolmasını sağlayarak filitrenin kovasına eklerseniz havayı dışarıya atma sürecini kısaltmış olursunuz,ayrıca yapısı gereği pervane yatağındaki boşluktan gelen uğultu (hava çıktıktan sonraki) biraz kirlendikten sonra o boşluk kirle dolduğu için ses nötürleniyor..ve o mil ve pervane yatağını tekrar açıp çitilemedikçe o sesi aynı şiddette bir daha kesinlikle duymazsınız[:)]
Özetle,
Ses olayı çözümü olan bir durum,yani dolap içi izalasyon,dolap yoksa filitrenin zeminle temasını önlemek için altına lastik bir ped gibi çözümlerle nispeten giderilecek bir sorun..fakat filitrasyon (verimli-yeterli) akvaryum için olmazsa olmaz bir durum..
Herkese hayırlı hobiler[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.