ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mp85
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2020 16:32
Son Ziyaret:
27 Eylül 2021 08:50
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Parlak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Parlak

SON 4 MESAJI

Yeni Kurulum Ve Yönlendirme
O konuyu da araştırmıştım. Camlar kaç mm ise kayıt-kuşak camları da aynı mm olsun yazıyordu bi yerde forumda. Olsun artık ne yapalım [:)] Dediğiniz gibi inşallah hiç bir sorun yaşamam. Tekrar teşekkür ederim değerli yorumlar ve bilgiler için.
Yeni Kurulum Ve Yönlendirme
Bilgiler için çok teşekkürler, hepsini dikkate alacağım [:iyi:]

Akvaryum boşken ön ve arka büyük camları dıştan dışa ölçtüm ve tam olarak 28,5 cm'di. Tam doldurduğumda camların köşelerinden ortasına doğru esneme artmakla birlikte, tam ortadan dıştan dışa ölçtüğümde 29,5 cm olmuştu. Cam başına 5 mm gibi bir esneme. Suyu yaklaşık 10 cm aşağı çekince de iki camda orta noktadaki toplam esneme 6 mm'e düştü.

Forumda bu konu ile ilgili açılmış başlıkları okudum. Cam kalınlığım yeterli değil mi acaba diye düşündüm. Sonunda cam kalınlığımın 6 mm olmasının daha iyi olacağı ama 5 mm'in de sorun yaratmayacağı kanısına vardım. [:)] Birbirinden farklı görüşler yazılmıştı ancak ben risk almayarak alta ve üste kayıt-kuşak yaptım. Umarım bu kadar uğraştıktan sonra sorun yaşamam.

Akvaryumun eni 28,5 cm ve yüksekliği 41,5 cm.[EDIT]mp85,2020-12-04 17:36:05[/EDIT]
Yeni Kurulum Ve Yönlendirme
Cevabınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim Erhan bey. Açıkçası dediğiniz gibi araştırma ve öğrenme ihtiyacım çok fazla, olayın daha en başındayım. Tecrübelerinize dayanarak esnemenin bu kadar olamayacağını yazmışsınız ve haklısınız. Ancak tankı tam doldurduğumda 10 mm, suyu 10 cm indirdiğimde ise 6 mm esneme olmuştu, hiç ama hiç normal olmadığını düşünmüştüm ben de.

Aklıma takılan soruları tek bir mesajda yazmıştım, biraz fazla olmuş olabilir :) Canlı seçimi haricinde diğer sorularıma cevabınızın olumlu olduğunu mu anlamalıyım?

Ayrıca canlı seçimi için kararımı vermiştim ama yanlış olan nedir, sizin önerileriniz nedir bilmek isterim. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını ciddiye alıp ona göre hareket edeceğim çünkü.
Yeni Kurulum Ve Yönlendirme
Herkese merhaba. Hobiye yeni başlayacağım ve başlamadan önce haftalardır buradaki ilgili tüm yazıları okumaya çalıştım ve sanırım hobi devam ettiği sürece okuyup öğrenmeye devam edeceğim. [:)]

80x30x40 boyutlarında 5 mm cam kalınlığında (taban camı 8 mm) yaklaşık 90 lt bir akvaryum aldım ikinci el. Tankı doldurunca ön ve arka camlarda toplam 8-10 mm bir esneme oldu ve tankı boşaltıp hem tabana hem de tavana 5 mm camlardan kayıt ve kuşak ekledim. Japon balığı beslemek istiyorum o yüzden 2-3 mm boyutlarında dere kumu ve kesici olmayan kayalar ile dekor yapacağım, şimdilik bitki koymayı düşünmüyorum. Ancak kafama takılan bazı sorular var. Forumda bu konulara çeşitli başlıklarda değinilmiş ancak biraz kafam karıştı.

- Sadece 2 adet pipo filtre ile sorun yaşar mıyım? Birisi tabanda duran bayağı büyük yuvarlak süngerli, diğeri cama yapıştırılan çift süngerli filtreler.
- Isıtıcıyı 23 dereceye ayarlamak uygun olur mu?
- 5 adet küçük japon, 2 adet cüce vatoz ve 2 adet çöpçü alsam hacme göre fazla mı olur?
- Balıkların hepsini bir anda eklemek uygun olur mu, yoksa parça parça mı koymalıyım?
- Reeflowers Effective Conditioner ve Bacteria Feeder aldım. Musluk suyu koyacağım ve ilk kurulumda bunları talimata göre koyup filtreler çalışır durumda 3 gün beklemem uygun ortamı yaratmak için yeterli midir?
- Haftalık Effective Conditioner kullanarak 1/4 su değişimi yeterli olur mu?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.