ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stinnc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2020 14:15
Son Ziyaret:
29 Mart 2021 14:52
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha İnanıcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-

SON 1 MESAJI

Tropica Premium Ve Specialised
[QUOTE=Tatyos]Merhabalar.

200lt high tech bitkili akvaryum kurmaktayım. Sıvı gübre olarak tropica marka kullanmak istiyorum.  Tropica premium ve specialised fertiliser mi almam gerek, yoksa premium ve specialised nutrition mu? Ve bunları hangi süre ile ne miktarda vermem gerek, yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE]

Sorunuz cevaplanmış olsa da ben de bir ekleme yapmak isterim. Bildiğim kadarıyla Tropica bu ürünlerde isim değişikliğine gitti ve artık "Fertiliser" yerine "Nutrition" kullanılıyor. Bazı satıcılar alışveriş sitelerindeki resimleri güncellemediği için farklı ürünlermiş gibi algılanıyor. Tropicanın tavsiyesi iki ürünü aynı anda kullanmak yerine tankın ihtiyaçlarına göre uygun olanı seçmek. Biri makro diğeri mikro elementler için kullanılması gerektiği düşünülse de bu iki gübre de all in one içeriğe sahip. Yurtdışında da genelde lowtech yada az bitki, çok balık bulunduran akvaryumlarda Nitrojen ve Fosfat içermeyen Premium Nutrition, hightech yada yoğun bitki bulunduran akvaryumlarda ise Specialised Nutrition tercih ediliyor. Böylece balıklar ve yem artıkları tarafından karşılanan nitrat ve fosfatın eksikliği, fazlalığı engellenmiş oluyor. Yeni kurumlar içinde Tropica 90 days programını takip edebilirsiniz. Bu programda 21. günde Premium Nutrition ile 1/2 doz ile başlanmasını daha sonra 56. günde bitki yoğunluğuna göre tam doza yükseltmeyi yada yoğun bitkili ise yine 1/2 doz ile başlanarak Specialised Nutrition kullanılması ve etkileri takip edilerek uygun doz bulunmasını öneriyor. Tabi ki bunlar kesin kurallar değil örneğin Estimative Index metodunda çok daha erken ve yüksek dozda gübre kullanılması öneriliyor. Ek olarak, demir ve potasyum konusunda normal şartlarda ek gübreye ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorum. Herhangi bir elementin eksik olmasında durumunda George Farmer birazda EI metoduna benzeterek besin eksikliğinin bitki gelişimini bastırarak algler için yer açacağını, bunun yerine önerilen dozajdan fazlasını kullanarak eksiklik varsa bunun giderilebileceğini ve diğer fazla olan besinlerinde su değişimleriyle risk oluşturmadan seyreltilebileceğini söylüyor. Sizde uygun bulduğunuz metodu takip edip zamanla stabil bir tank için gözlem ve tecrübelerinizle tankınıza uygun dozajı ayarlayabilirsiniz.

Biraz uzun olmuş olabilir kusuruma bakmayın. Forumda özellikle bu gübreler hakkında bir kafa karışıklığı olduğunu düşündüğüm için şu ana kadarki bilgi ve gözlemlerimi sizin mesajınız altından paylaşmak istedim. Herkese iyi günler, hobiler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.