ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GodlessTuna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ekim 2020 14:32
Son Ziyaret:
09 Mart 2023 08:54
Toplam Mesaj:
136 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Blackwater Akvaryum

SON 10 MESAJI

İlk Akvaryum Deneyimi
Blackwater Akvaryumum ile 2 senelik bir tecrübem var. Profilinden bakabilirsiniz yardımcı olur belki. Eğer dibinde tortu oluşmasını istiyorsanız çöpçü almayın bence. Bu tür akvaryumlarda neon tetra sürüsü ve melek çok yakışıyor. Hem biyotopunuz ile de uyumlu.
Bunlarda konularım:[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/siyah_su_nano_akvaryum_k974682.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/15_yillik_blackwater_tecrubem_ve_sonlandirma_k984966.asp[/URL][EDIT]GodlessTuna,2023-02-05 01:09:19[/EDIT]
Akvaryuma Bitki Ekleyince Bettam Garipleşti
Akvaryuma bitki ekleyince bettam su üstünde durmaya başladı hep. Yem yemiyor. Çok az hareket ediyor. Acaba Co2 den olabilir mi diye düşünüyorum. Akvaryum küçük co2 çıkışı fazla (Mayalı sistem). Hiç sağlık sorunu yoktu güzel yem yerdi. Bitki girince oldu bu durumlar.
Bitki Türlerimin İsmini Söyleyebilir Misiniz ?
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Soldaki Vallisneria torta, orta planda önde duran Myriophyllum proserpinacoides, arkasındakini Rotala wallichii’ ye benzettim; sağdaki ise çınar diye bildiğimiz Hygrophila difformis. Ansiklopedi kısmına göz atabilirsiniz.[/QUOTE]
Sağdaki daha çok Proserpinaca Palustris Cuba gibi.Çınara benzetemedim. Teşekkür ederim bilgi için
Bitki Türlerimin İsmini Söyleyebilir Misiniz ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225967/030220232127161.jpg[/IMG]

Up
Dıy Co2 Difüzor Yapımı (mayalı Sistem)
Şırınganın ucunu kesip itiş yerindeki plastik kısmın ucunu kesip oraya sigara filtresi koydum. Sonuç böyle oldu [URL]https://streamable.com/id7v8s[/URL][EDIT]GodlessTuna,2023-02-03 01:36:39[/EDIT]
1.5 Yıllık Blackwater Tecrübem Ve Sonlandırma
Hocam atık yem diye bir şey olmamalı. Ben Melek beslerken 1 tane yem verip bekliyodum sindirdikten sonra 1 tane daha. Çöpçülere yem kalsın diye sırf fazladan atıyordum. zaten betta besleyecekseniz yem işine 1 2 dk ayırın tek tek verin artık yem kalmasın
1.5 Yıllık Blackwater Tecrübem Ve Sonlandırma
[QUOTE=Denizs]Kızılağaç kozalağı parçalanmasını bugüne kadar yaşamadım. Acaba farklı bir kozalak olabilir mi?
Bir de çam yaprağı demişsiniz, çam yaprağı dediğiniz bildiğimiz çam ağacının dikenimsi yapraklarıysa, çam ağacının özü olduğu için akvaryuma koyulmaz zaten. [/QUOTE]

Hocam yanlış söylemişim Çınar ve yenidünya yaprağı koydum. Kozalaklar seranın ve evet parçalanıyor.
1.5 Yıllık Blackwater Tecrübem Ve Sonlandırma
Haklısınız. Şöyle bir durumda var biz biyotop akvaryumu yaptığımız için genelde Güney Amerika'daki nehirlerden ilham alıyoruz. Vatoz balığı da bu biyotopta bulunmadığından onu söylememiştim.
Asma Kabuklarından Tortu
1.5 yıllık blackwater tecrüme göre derim ki Koymayın. Çöpçü varsa daha sıkıntı o tortuların hepsini filte çekiyor çünkü sonrada elyaf değiştirme çok fena yoruyor. Apisto nasıl bir balık bilmiyorum ama diplerde takılıyorsa koymayın derim.
1.5 Yıllık Blackwater Tecrübem Ve Sonlandırma
Profilimden de görülebileceği üzere 1.5 yıllık blackwater akvaryumumu sonlandırdım.
Nedenleri:

-Kontrol edilemeyen pislikler. Akvaryumumu doğadan bulduğum materyaller ile kurmuştum bu materyaller zaman geçtikçe tortu oluşturdu aslında bu bizim için güzel bir haber çünkü bunun olmasını isteriz böyle akvaryumlarda ama bende çöpçü balığı olduğundan tortunun üzerinden geçtiğinde ortalık toz duman oluyordu bu olay filtreyi cidden zorluyordu her gün hatta yarım günde 1 elyaf değiştirmek zorunda kalıyordum.

-Sıkıcı bir akvaryum. Ben Melek balığı besledim. Bu balıklar zaten durağan bir canlı birde ortamın kasveti üstüne eklenince insanın içini açması gerekirken cidden boğucu bir ortam oluyordu.

-Çevre baskısı. Akvaryum pis gözüktüğünden millet anlayamıyor uzun uzun açıklamak gerekiyor :D

-Camlarda oluşan garip şeyler. Ortamın doğallığından sanırım camlarda küme küme garip şeyler oluşuyor. Bu bir sorun değil ama bizim buranın suyu çok kireçli bu şeyler kireçle birleştiğinde cidden çıkartılamıyor camdan. Kireç çözücü tuz ruhu denedim yinede çıkartamadım.

Blackwater'ın avantajları

-Cidden kendi kendini tamamlayan bir ekosistem oluşuyor. Beni belki linçleyenler olacaktır ama 1.5 ay su değiştirmedim üstüne filtre çalıştırmadım. 6 kez yumurta aldım Melek Çiftimden.

-Marjinal bir akvaryum. Dikkat çekici

-Balıklar cidden mutlu ben bunu gözlemledim balık kaybı neredeyse yaşamadım.

Tavsiyelerim

-KESİNLİKLE çöpçü balığı koymayın bu akvaryuma

- 2-3 büyük balığın yanına (Melek balığı) doldurabildiğiniz kadar küçük balık doldurun (Neon tetra) Çünkü bu akvaryumu eğlenceli kılan kesinlikle küçük balıklardır. Büyük balıklarda akvaryumu dolu göstermeye yarıyor.

-Kızılçam kozalağı kullanın ama KESİNLİKLE benim gibi kozalağın kendisinde akvaryuma atmayın çilesi cidden çekilmiyor. Parçalanıyor çünkü

-Çam yaprağı koyunca ilk zamanlarda Mükemmel gözüküyor ama onlar çürümeye başlayınca sizi çok büyük bir dert bekliyor. Zaten ileriki zamanda yaprak falan kalmıyor.


Up

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.