ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mediolanum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2020 23:23
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2020 16:29
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Özgür
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bora Özgür

SON 2 MESAJI

Tuhaf Bir Durum
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Tuhaf durumlar sona erdi. Malum balık sabah uyandığımda tekrar atlamış ve ölmüş. Dipte duran ise son derece sağlıklı yüzüyor. Hem de çok hızlanmış. Bu atlayan ve ölen balığı akvaryumcudan yeni almıştım. Şu an son derece sağlıklı yüzen balıklar ise faunusta bende daha evvel duranlardı. Buradan çıkan sonuç büyük ihtimalle o balıkda mantar vs. bakteri vardı ve o sebeple atladı. Ani hareketleri de diğer balığımı ürküttü muhtemelen.
Sevgili kardeşler:
1. Ben balıklarımın harikulade sağlıklı olduğunu değil, sağlıklı yüzdüğünü ifade etmiştim. Oldukça hareketli yüzen, hatta elimden yem yiyen bir balığa da "sağlıklı değil" diyemem. Birinin boyu 7-8 cm, diğerinin ise 4 ya da 5 cm. Ve bu iki balık için 45 litrelik bir akvaryum gerekli ve yeterlidir diye düşünüyorum.
Yarın sera aquatan ilave edeceğim. (Maalesef bu son atlayıp ölen balığı satın aldığım akvaryumcu, sera aquatan'ı hiç duymadığını söyledi!!!!) Diğer ölen balığın bir bakteri vs. bulaştırmış olabileceği riskine binaen.
2.Balkonda ağzı açık değil kapalı su bidonunda bekletmiştim. Daha evvel challenger, chikled, japon türü balıklar beslemiştim. (1990'dan beri) Epey de yavru almıştım. Su değişimlerinden en az 1 hafta önceden suyu dinlenmeye alırım. Bu benim hep yaptığım birşeydir. Ardından aquatan ve nitrivec ilave ederim. Ben normalde faunusta balık bakmam. O faunustaki balığı 2,5 sene evvel bir arkadaşım yurt dışına taşındığı için bana bırakmıştı. Öylece kaldı. Ardından bir faunus daha alıp içine bir tane daha japon attım ama içime sinmediği için ufak bir akvaryum aldım. Kendi evime taşındığımda en az 2-3 metrelik akvaryum alacağım zaten.
Şu an durum budur. Değerli yanıtlarınız için tekrar teşekkür eder, böyle güzel bir site kurdukları için de admin/adminlere ayrı olarak teşekkürü borç bilirim.[EDIT]mediolanum,2020-07-08 22:35:15[/EDIT]
Tuhaf Bir Durum
İyi günler ..
1.Yaklaşık 2,5 sene evvel bir adet Japon balığı aldım ve bir faunusta tuttum. Son derece sağlıklı.
2.Yaklaşık 6 ay önce bir başka Japon balığı aldım ve onu da başka bir faunusa koydum. O da sağlıklı(ydı)
3.İki gün evvel 45 litrelik bir akvaryum aldım. Filtre de aldım. Gayet düzgün çalışıyor. 2 tane Japon az gelir diye bir tane daha ekledim. Yani sonuçta 45 litrelik akvaryumda 3 adet Japon var. 45 litre suyun yarısı balkonda 2 aydır bekliyordu. Kalan yarısını çeşmeden doldurdum ve 24 saat filtre çalışır halde balıkları atmadan tuttum.
Bana tuhaf gelen şu oldu: Balıkları usulünce akvaryuma aldım. (Akvaryum suyuyla faunustaki suları karıştırıp beklettim) Balıklar son derece güzel yüzerken, bir ara baktım ki yeni aldığım o son balık yok. Bir baktım ki balık atlayıp komidinin üstündeki kavanozun içine düşmüş. 10 bin sefer yapsa anca 1 kere denk gelir. Sonra hemen alıp akvaryuma bıraktım. 5-10 dakika sonra yüzmeye başladı. Ancak bu sefer de daha evvel 6 aydır faunusta beslediğim balık suyun dibinde duruyor ve yüzmüyor. Ben bu işten bir şey anlamadım. 6 aydır havasız, filtresiz bir faunusta fıldır fıldır yüzen hayvan şimdi filtreli ve oksijenli bir akvaryumda dipte öylece duruyor. Bunu sebebi ne olabilir acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.