ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliorhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2020 13:53
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2020 13:38
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Orhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

orhan43

SON 2 MESAJI

Japon Balığım Kafa Atıyor
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=dWEqvHMibuw[/VID]Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil, aslında sadece kızımı düşünerek kurmuştum, balıklarda çok küçüktü fanusa koymaktansa yerine aceleden gidip 10 lt. akvaryum ve ekipmanını aldım. 1,5 senedirde iyi bir yem ve arada marul, ıspanak veriyordum. Bu durum 3-4 gündür var, hani denizde gölde su üstüne sıçrar ya seri halde 3-4 kere yapmaya devam ediyor sonra gidip kısa bir süre dipte yatıyor. Dengesiz yüzme yok, gayet güzel yüzüyor, sadece su üstüne çıkması ve kısa süre dipte yatması var, sanki hızlı hızlı soluk alıyor. Bu yaptıklarını görmeyen biri gayet sağlıklı bir balık teşhisi koyar, 2 gündür bezelye veriyorum ve sarımsak suyu ile harmanlanmış yem tozunu atar atmaz ikisinide anında yiyiyor. Normalde yemi az veririm. Ben hava kesesi sorunu olabilir diye tahmin ettim. Video çekip göndermeye çalışacağım. Bu arada değerli bilgilerinizide uygulamaya başlıyayım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Video çektim boyutunuda küçülttüm, umarım anlaşılır olmuştur. Video sonunda daha net görüntüler var, su dışına çıkması dipte yatması gibi.[EDIT]aliorhan,2020-07-07 17:20:14[/EDIT]
Japon Balığım Kafa Atıyor
Yıllarca canlı doğuran besleyip bıraktım. Geçen sene kızıma bir akvaryumcu 23 Nisanda 2-3 cm boyunda bir japonu hediye edince 1 gün fanusta idare edip gidip 10 lt. küçük bir akvaryum aldım, motoru, taşı, aksesuar ve yanına aynı boyda bir japon. Balıklar küçük olduğundan 2 balığa yeter diye düşündüm. Balıkları aldığımda 6 aylık olsalar toplamda 2 yaşına geldiler. 2 balık çok kirenmediğinden ayda bir %90 su değişimi ve ayrıntılı temizlikle arada marul, ıspanakla 24 saat hiç kapanmayan motoru ve kendi yaptığım ışık sistemiyle 1,5 sene hiç sorunsuz geçirdik. 2 gündür biri çok sakin-çok agresif, sık sık dibe yatıyor, sonra normale dönüp çok hareketli yüzerken bizim tabirimizle suya kafa atmaya başlıyor, bir süre bunu sık sık yaparak tekrar dibe inip yatarak dinleniyor. Bu arada izlerken gülmekten kendimizi alamıyoruz. Bu tür birşey ilk defa oluyor ve diğer balıkta garip garip onu izliyor. Yem falan yiyiyor. Dün gece baktığımda sabaha ölür demiştim çünkü yüzerken aniden kontrolsüz biçimde dibe çöküyordu. Sabahtan beri yine çok agresif yüzüp su dışına kendini atmaya çalışıyor. Temiz olmasına rağmen suyu yüzde 50 tazeledim ve dip çektim, çok az kaya tuzu ve metilen mavisi damlattım. Oksijende sıkıntı olması mümkün değil motor dışardan şelale şeklinde 24 saat hiç kapanmaz. Balığa baktığımda fiziki hiç bir sorun yok, dışkılama normal benek falan hiç yok. Baya baya dipte yatıp gücünü toplayıp agresif biçimde yüzüp suya kafa atıyor. Bu konuda bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.