ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mbgok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2020 11:48
Son Ziyaret:
12 Ocak 2021 15:01
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa gök
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa gök

SON 10 MESAJI

Tohum Ekimi Hk.
[QUOTE=MaliSglk ]Tohumu başka bir yerde çimlendirip sonra akvaryuma almanız sorun olmayacaktır. Ama çimlenme başlayınca bitkileri sulu ortama adapte etmeye başlamalısınız. Yoksa akvaryumda büyük ihtimalle çürüyüp gidecektir. Bu tohumdan yetiştirmede deneyen çoğu kişi bitkilerin 2 ay içerisinde gelişip zamanla çürüyüp bozulduğunu söylüyorlar. Eğer taban bitkisi yetiştirebilecek bir kurulumunuz var ise hobicilerden taban bitkisi almanız daha kolay ve kesin bir sonuç verir size. [:iyi:][/QUOTE]

Onu düşündüm lakin 80*40 taban alanım var yarısını dahi canlı bitki alarak kursam tohumun 15-20 katına yakın maliyet oluyor :) küçük bir akvaryum var onun içinde parça parça dahi olsa denemek istiyorum açıkçası ama pişman olur muyum bilmiyorum
Tohum Ekimi Hk.
Herkese merhaba,
Akvaryum tabanına parvula kaplamaya karar verdim ancak akvaryumum dolu ve balıkları koyacak başka yerim olmadığı için boşaltamam.
Acaba tohum alıp başka bir kapta yetiştirsem burdan akvaryuma alırken zorlanır mıyım sıkıntı çıkartır mı bana?
Bu işlemi yaparken nelere dikkat etmem gerekir?
Siz olsanız canlı olarak mı alırsınız bitkiyi yoksa bu şekilde yapmayı mı tercih edersiniz?
Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri
[QUOTE=mesutok]Büyük kepçe kullanmak balıkları yakalamakta daha kullanışlıdır. Bitkili akvaryuma mantar ilacı dökülürse, bitkileri öldürüyor. Resimdeki gibi mantar değilse kendi haline bırakın.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_columnaris1.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu şekilde değil bugün biraz daha azalmış gibi. Teşekkürler ilginize
Elma Salyangozuma Ne Oluyor?
Bende 2 tane var geçen 24 saatten fazla yapışık kaldılar :) öldüler sandım sonradan ayrılmışlar ara sıra buluşup tekrar ayrılıyorlar. O değil koca akvaryumda birbirlerine iyi denk geliyorlar :)
Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri
[QUOTE=mesutok]
Mantar olmuş ayırıp mikofish, serabaktopur sıvısı gibi suyu sarıya boyayan bir mantar sıvısıyla tedabi etmek gerek. Bu konunun ilk sayfasının altlarında mikofish kullanım tekniği yazılı, yüzgeç erimesi çürümesi, mantar, columnaris başlıkları altındaki örnek linklerde de var tarif. Tedavi boyunca sadece hava motoruna bağlı hava taşı yada süngersiz bir iç filtre kullanmak gerek. Genelde su kirliliği, bakımsız filtreler yada saldırı sonucu yaralanan yada bir yere çarpıp sıkışıp yaralanan balıkların yaralanan bölgeleri mantar olur. Akvaryumda yaralanmaları önlemek için sivri uçlu malzemeler kullanmamak ve balığın giripte çıkamayacağı zorlanacağı haosolacağı dar bölgeler oluşturmamak gerek ve dip balıkları kumu karıştırmayı sever, kum içinde keskin sivri uçlu maddeler bulundurmamalı midye kırığının sivri keskin uçları olabilir örnek.

Zemindeki o kahverengi taşlar aslında çöpçüler için uygun değil. Çöpçüler kuma burunlarını sokarlar karıştırırlar ince kumu alıp ağzından emip solungacından atmayı severler. Belkide o iri taşların arasına kafasını sokup artık yemlere ulaşmak isterken kafa taşlara sürtünmekten zamanla mukoza incinir mantar kapmıştır sudan.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler,
Bugün yarım saat uğraştım belki maalesef çöpçüyü yakalayamadım hatta 2 3 tane bitkiyi de söktüm yerinden yanlışlıkla :) Diğer balıklarda çok rahatsız olunca bıraktım.
Akvaryumda aralık ayından beri yaşıyor aslında çöpçü sıkıntı vs yoktu 2 gündür farkettim.
Kesinlikle balığı zorlayacak kesecek bir yer yok kayalar var ama sorunsuz onlar.
Kum olayına gelince aslında yüzeyde küçük taneli kum vardı balıklar çok karıştırmaktan 4 5 ayda iri taneleri üste çıkardılar hep :)
Balığı almadan kurtarmanın yolu yok mudur? ayrıca diğer balıklarıma da bulaşır mı acaba?
Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri
Arkadaşlar yeni konu açmayıp burdan sormak istedim. Çöpçü baligimda beyaz lekelenmeler dikkatimi çekti sizce ne olmuş olabilir ne tavsiye edersiniz balığı ayirmaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222263/280420200105591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222263/280420200106411.jpg[/IMG]
Aqualed Armatür Fiyasko Mu?
12w lık adaptör ledlere 12w verebilir maks. fazla ısınır ama çalıştırır ledleri sadece full performans çalıştırmaz. 30w lık adaptör olsa daha fazla ışık elde edersiniz. Örnek veriyorum 50w lık adaptörünüz dahi olsa o adaptör 30watt mış gibi çalışır. Yani çalışmasından yana sorun yok ama tam performans alamazsınız. Elinizde varsa başka adaptörler deneyin. 2 tane 12w lık adaptörü paralel başlayıp da çalıştırabilirsiniz. Size ideal olan şu anda 2.5 amperlik bir adaptör. [EDIT]mbgok,2020-04-25 02:04:54[/EDIT]
Zebra Danio Hk.
[QUOTE=Bysam]Balığınız kaç aylık?
Ve son durum nedir ne yaptınız ? [:)][:?]
Bende de var büyümelerini bekliyorum.[/QUOTE]

Balık o gece yumurtladı 2 erkekle ayırdım ama maalesef mantarlaştı sanırım yada döllenmedi diyeceğim ama emin değilim.Çok hazırlıksız yakalandık metilen mavisi yoktu elimde her ne kadar suyu dalgalandırarak çözmeye çalışsamda başarılı olamadım sanırım:( Bayağı yumurta döktü bu arada.
Balık yaklaşık 4 5 aydır bende tam kaç aylık bilemiyorum.[EDIT]mbgok,2020-04-18 22:21:36[/EDIT]
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=HXYLMZ37]dişiyle 2 erkeği mini bir akvaryuma koyun alta 2 sıra misket koyun üreme gerçekleşir[/QUOTE]

Hocam dediğiniz gibi yaptım ancak sıkıntı var :) Dişi 2 erkeğide kovalıyor kapış kapış ettikleri tablet yem attım ona bile bakmıyorlar yarım saattir :)
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Sizce bu zebra yumurta döker mi? Karnı şişti aynı zamanda aldığım diğer zebralarda herhangi birşey yok. Ayrı bir fanusa vs alayım mı?
Ayrıca kılıçkuyruğumun biri sanırım hamile ama erkek lepistes peşini bırakmıyor onun doğumu yaklaşmış olabilir dün yakalayayım dedim 1 saat uğraştım kaçtı benden iyice strese girmesin diye bıraktım. Kendisi biraz yaşlı zaten sizce ne yapayım bırakayım ana akvaryumda doğursun mu? 15 kök civarı bitkim kaya vs var akvaryumumda.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222263/050420201835061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222263/050420201834571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222263/050420201834501.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.