ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TinkyWinky
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2019 12:25
Son Ziyaret:
22 Ocak 2020 14:20
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemal Okka
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cemal Okka

SON 10 MESAJI

Beyaz Benek Veya Mantar Hastalığımı
Bişey farkettim...
Balığı biraz geç almışsınız sanki.
Betaların ömrünün 2 3 yıl olduğu düşünülürse genç bir balık tercih etmeniz daha doğru olurdu. Umarım vadesi dolmuyordur. Geçmiş olsun. Hastalığa yorum yapmak istemiyorum çünkü yanlış tanı koyup farklı denemelere girmenizi istemem. Bazen hiçbir şey yapmadan balığı yormadan suyun genel bakımını yapmak balığı daha iyi toparlıyor.
Canlıpetshop Şikayet
İlk gördüğümde gözüm tutmamıştı zaten. Bu devirde her şey para olmuş. Adamlar göndereceği canın bile ölmesini düşünmüyor ki senin benim paramı düşünsün. İnsanda önce vicdan ahlak olacak arkadaş. O yüzden asla tanımadığım bilmediğim mecralardan alışveriş yapmam. Gerekirse dediğiniz gibi 5 10 tl fazla verip bulunduğum yerdeki petshoplardan alırım. İlle para tasarrufu yapayım derseniz de bir tanıdık falan bulun onunla takas veya hatır gönül usulü halledin. Bu tarz kolpa insanlara bulaşmayın. Geçmiş olsun.
Isıtıcı Hakkında Fatura Çok Kabarık
300 watt ısıtıcı bir günde toplamda 12 saat çalışsa 300 x 12 = 3600 watt 1 ayda ise 3600 x 30 = 108 000 watt harcar. Bu da 108 kilowatt demektir. Şimdi oturduğunuz yerdeki elektrik dağıtım şirketinin kWh değerine bakarak(oturduğum yerde 0,2039 kWh) bu rakamla çarptığımızda
Yaklaşık olarak 22 tl fatura çıkar. Sizin durumunuzda belki bulunduğunuz yerdeki kWh birim fiyatı fazla olabilir. Yahut ısıtıcınız sürekli çalışmak zorunda kalıyor olabilir. Bence arkadaşların dediği gibi oda sıcaklığınızı sabit tutup ısıtıcıyı devre dışı bırakarak 1 ay sonraki faturayı kıyas yapabilirsiniz. [:iyi:]
50 Litre Akvaryum Filitre
Bence 50 litrede japon beslenmez. Sazan türüdür. Büyük boyutlara ulaşacak balıklardandır. En az 100 litre aşağısına japon koyulmaz desem yeridir. Bence japon yerine lepistes yahut beta tetra danio rasbora gibi türlere yönelin.
Bitkiler Sarariyor
Yapraklarda sararma ve çürüme bitki köklerinin yeterince oksijen alamamasından dolayı gerçekleşir. Bu yüzden bitki kökleri tıkanır ve yaprakları besleyecek maddeleri sudan çekemez ve zamanla bitki ölür. Suyunuzun yeterince oksijen aldığından emin olun. Mümkünse iç filtrenizi suyun zeminine yerleştirerek dalgasal kırılmalar yaşatın. (Hatta tabiri caizse fokurdamaya benzer ufak kabarcıklar çıkar gibi olsun.)Böylece suyun yüzeyinde geriliminden oluşan örtü kırılarak suyunuza havadaki oksijen girmesini sağlarsınız. Kolay gelsin. [EDIT]TinkyWinky,2019-12-08 12:09:33[/EDIT]
2019 Güncel Akvaryum Fiyatları Nedir?
Cevabınız için teşekkürler. Geçenlerde 50 50 45 akvaryum için 8 mm camdan rodaj yapıştırma işçiliği dahil 125 tl fiyat aldım. Çok araştırdım bundan daha ucuzunu bu fiyata bulamadım. Bilmiyorum siz ne dersiniz?
Beyaz Beneği Yenemiyorum
Strese sebep olan nedenleri en aza indirmek için ayrı kaba alın ve gün içerisinde vs saklanabileceği kendini güvende hissedebileceği etrafı kapalı dekorlar koyun(Salınım yapmadığından emin olduğunuz).

Su değişiminlerinde sıcaklık farkı oluşturmamaya özen gösterin. Dinlenmemiş sudan bahsetmiyorum bile... Tabi tuz banyosu ve ilaç kullanımını bir araştırın. Gereksiz sıcaklık artışı da yapmayın o da hayvanı yorar diye düşünüyorum. Optimum şartları sağlamaya çalışın. Akvaryum suyunuzun pH ını da bi kontrol etmenizde yarar var. Balığın türünü bilmiyorum ama su değerlerinde değişmeler olabilir. Balığınızın türünün sevdiği, uygun su oluşturmaya çalışın. Bunlardan sonra düzelme olmadıysa gözden kaçırdığınız bir şey vardır diye düşünüyorum. Daha dikkatli olun ve ana tankta ilaç kullanmayın.
Geçmiş olsun. [;)]
Bu Yosunlardan Nasıl Kurtulabilirim?
0.4mm olsa duramazsın. 0.4cm diyelim biz ona ya da 4 mm. [;)]
Bu Yosunlardan Nasıl Kurtulabilirim?
Konuyla alakasız olacak ama merakımdan soruyorum. Cam kalınlığınız nedir?
Canlıpetshoptan Ürün Almayın!
O ses kayıtlarıyla video kayıtlarıyla vs olayı yargı yoluna taşı bariz olarak mağdur etmişler ve de pişkinliklerine diyecek yok. Hem sizden sonrakilere de iyilik yapmış olursunuz. Allah sabır versin..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.