ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coldcrash
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2019 22:54
Son Ziyaret:
30 Ocak 2022 16:16
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakkı Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakkı Yıldırım

SON 10 MESAJI

Akvaryumdaki Minik Beyaz Canlılar?
[QUOTE=Nursun]
Videodaki canlılar copepods değil ,ostracoda benzettim .
[/QUOTE]

Yani hocam? bunlar zararlı mıdır?
Akvaryumdaki Minik Beyaz Canlılar?
Video ekledim şimdi, pek net gözükmeseler de, belli oluyorlar biraz.
Akvaryumdaki Minik Beyaz Canlılar?
[VID]https://youtu.be/RWcRtYGf268[/VID][IMG]null[/IMG]Anubiasın yaprağına dikkatle bakıldığında minik minik ordan oraaya hareket eden minik beyaz canlılar görünüyor. Acaba zararlı mıdır? Bir şey yapmaya gerek var mıdır?[:?] [EDIT]coldcrash,2020-11-28 21:28:17[/EDIT]
Hagen Hakkında Aquadeco Firmasıyla Yapılan Yazışma
[QUOTE=scusamalizia]Burda forumlardan okudugum güvenilir alisveris yapilacak siteler konusunda akvaryemin ismini görmüstüm.O zaman debk geldi ve ordan satın aldım kumu.Çokta almadım aslinda 1 yada 2 kilo kadardı sabirsam.Altinda 4 kilo kadar dere kumu olduğu icin fazla alnadım.Kumu yikadıgimda ne bir siyahlik nede bulanıklık oldu.Tertemizdi.Umarimda iyi bir kumdur.Bitkilerim gelisiyor cünkü.Yoksa yeni bi akvaryum kurmak farz olacak.[/QUOTE]

Dediğim gibi hepsi sahte olacak diye bir şey yok. takip etmek lazım tabii.
Hagen Hakkında Aquadeco Firmasıyla Yapılan Yazışma
[QUOTE=ceyh]

Sahteden çok demir karıştırılmış kumlar sorun oluyor bence, demir zamanla paslanma ve salınım yapıyor çünkü doğal olarak. Aynı malzemenin demir karıştırılmamış olanında bu sorun olmuyor.

Ama şurası bir gerçek ki "Aqua Deco siyah Hagen kum" diye bir ürün yok, dolayısıyla sahtesi de olamaz.[/QUOTE]

Aynen böyle bir ürün yok! tekrar tekrar söylemek lazım, Aqua Deco isteniyorsa illa [URL]http://www.aquadeco.com/wp-content/uploads/2019/01/Web_Inhalt_AquaDeco_2018_Einzelseiten.pdf[/URL] buradan , sayfanın en altındaki ürünlere bakılabilir. Burada siyah parlak olarak bence "glancy black " gayet güzel.
Hagen Hakkında Aquadeco Firmasıyla Yapılan Yazışma
[QUOTE=scusamalizia]Merhabalar çok iyi bir konuya değinmissiniz.Bende dere kumu üstüne aqua deco siyah hagen kum kullaniyorum.Buradan okuduğum kadarıyla güvenilir bir siteden almıstım.Fakat yinede içime kurt düstü[/QUOTE]

Bence insanları sıkıntıya sokan ve kafalarını karıştıran, firmanın perakende ürün satmaması. Direkt tüketiciye ürün satmadığı için örneğin jbl'in kendi poşetinde sattığı ürünler var rahatça alabiliyorsun güvenerek, yok kovadan bölme yok bilmem ne insanı biraz geriyor bizim satıcılar haliyle. Sizinki de sahte olacak diye bir şey yok tabii, hemen öyle kurt düşürmeyin içinize..

[QUOTE=ceyh]Aslında firmaların kataloglarında her şey var.

Aqua Deco kumlarına isim vermiyor, kod numaraları var.

Hagen kendi adıyla siyah kum pazarlamıyor, siyah kumları Marina markalı.

Bu iki firmanın ürünlerinin Türkiye'de perakende satışları var mı bilmiyorum ama "Hagen" adlı, orijinal ambalajlı, üreticisi/pazarlayıcısı belli bir kum yok.

Yine de garip bir şekilde "Hagen" denen ve aslında bir marka olarak var olmayan siyah malzeme talep gördüğünden/önerildiğinden olsa gerek, neredeyse tüm firmalar bu malzemeyi marka imiş gibi satıyor, sorun yaşayanlar da aldıkları o malzemenin sahte olduğunu düşünüyor. Dahası bir zamanlar Hagen'in kendi adıyla kum sattığını iddia edenler var ama ben şimdiye dek ne bir paket fotoğrafı gördüm, ne de öyle bir ürüne rastladım.[/QUOTE]

Aqua Deco perakende satışlarının olmadığını belirtti yukarıdaki maillerde, sadece firmalara satışı var, firmalar da parça parça satış yaptığı için, arada insanlara sahte kum iteleyenler de oluyor demek ki.
Hagen Hakkında Aquadeco Firmasıyla Yapılan Yazışma
Arkadaşlar merhaba,

Malum taban malzemesi siyah kuma halen (tamamen satış amaçlı) hagen denilmesi ve piyasada bir çok kişiyle hala bu isimle ve alakası olmayan sahte ürünler satılması can sıkıcı olduğundan, ve ben de bu süreçte Aqua Deco firmasının taban malzemesi ürünlerinden biri olan "glancy black " (bu arada aqua deco'nun bütün ürünlerinin bulunduğu ürün kataloğu: [URL]http://www.aquadeco.com/wp-content/uploads/2019/01/Web_Inhalt_AquaDeco_2018_Einzelseiten.pdf[/URL] ) malzemesiyle ilgilenmeye başladım. Ancak arama motoruna aqua deco yazdığımda malum hala hagen kum vs vs ibareli satışlar çıkmakta. Ben de tereddüte düştüğümden, Aqua deco firmasına mail attım, Bundan sonraki içerik mail yazışmaları ce cevaplarıyla alakalıdır. Okumak istemeyenler için özet: Aqua deco firması, internette aqua deco hagen adı altında satılan görseldeki malzemenin "glancy black " isimli ürünlerine benzediğini, ancak özel satışlarının olmadığını, sadece profesyonellere satış yaptıklarını(akvaryumcu anlamak gerekir bence) belirtmiş ayrıca, başka sorular sormam üzerine ülkemizin distribütörünün Anadolupet olduğunu ve onlarla irtibata geçmem gerektiğini söyleyip anadolupet e attı topu, güncel durumda, anadolupet ten ithalat müdürüyle iletişime geçtik, bu işlerden anlayan birine yönlendirildiğimizi belirttiler halen cevap bekliyoruz. İşte mail yazışmaları: en sondan başa doğru okumak gerekir, ilk altılan mail en alttadır. bozuk ingilizce için özür dilerim şimdiden [:)]

Not: eğer aqua deco alıyorsak ve bahsettiğimiz ürün "glancy black " ise akvaryumculara satış şekilleri şu şekilde imiş : 25 kg 1-2 mm, 5kg 1-2 mm ve 25kg 2-5 mm.

Diğer Not: cevap gelirse buradan yazacağım tekrar.

aynen kopyaladım:



Hakkı Bey merhaba,

Ben firmanın ithalat müdürüyüm, bu nedenle işin satış kısmıyla ve teknik ürün bilgisiyle ilgili size yardımcı olamam maalesef. Bu nedenle Ali beyi cc aldım, kendisi size yardımcı olacaktır.

Sağlıklı günler dilerim!
Saygılarımla


From: Hakkı YILDIRIM [mailto:@hotmail.com]
Sent: Friday, August 28, 2020 3:42 PM
To: @anadolupet.com.tr
Cc: info@aquadeco.com
Subject: Ynt: About your aquarium gravels?


Merhaba .... Hanım,

Aqua Deco firmasıyla yaptığım yazışmalar neticesinde, anılan firmanın Distribütörünün firmanız olduğu, Firma yetkilisi Philip MERTENS isimli mutahap tarafından bildirilmiştir. (Mail yazışmaları bilgi için tarafınıza da iletilmiştir.) Anılan kişi ile yaptığım yazışmalarda özetle; Türkiye piyasasında "Aqua Deco Hagen siyah kum" adı altında satışlar yapıldığı, bir çok akvaristin bu satılan kumlardan mağdur olduğu, çoğu alınan üründe şüpheler olduğu, bilindik forum sitelerinde sürekli alınan ürünlerin orijinal olup olmadığı yönünde soruların olduğu, canlı kayıplarının da yaşandığı bilinmektedir. Yapılan yazışmalarda Phlip'in de belirttiği gibi perakende satışın olmadığı sadece profesyonellere satış yapıldığı da belirtilmiştir. Bu bakımdan da anılan ürünü satanlar "kovadan bölme tabiriyle " orijinal olmayan ambalajlarda tüketiciye satılmaktadır.

Bu bakımdan hangi ürünlerin orijinal olduğu hangilerinin ise sahte olduğu konusunda ciddi şüpheler olduğu açıktır. Distribütör olarak, beni ve benim durumumda olan çoğu kişiyi bilgilendirmek adına, bu yazışmayı yapmaktayım.

Öncelikle Hagen tabirinin Aqua Deco ürünleriyle bir ilgisinin olmadığı ben ve benim gibi bir çok avkaristçe artık bilinmektedir. Aqua Deconun kataloğu ve ürünleri incelediğinde, Ve firma yetikilisi Philip'in de belirttiği gibi piyasada Aqua Deco siyah hagen kum adı altında satılan ürünün Aqua deco glancy black gravels olduğu düşünülmektedir. Bu durumda bu ürünü orijinal olarak ve güvenle nereden ve nasıl temin edebiliriz, aldığımız ürünün orijinal olduğunu nasıl anlarız? Bu konularda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

İyi günler iyi çalışmalar dilerim.



Hakkı YILDIRIM


Gönderen: Andreas Meyer info@aquadeco.com
Gönderildi: 28 Ağustos 2020 Cuma 15:20
Kime: 'Hakki YILDIRIM' @hotmail.com
Bilgi: 'anadolupet.com.tr
Konu: AW: About your aquarium gravels?

Dear Haki Yildirim,

Our distributor for the glancy black gravels is Anadolu Pet.
Please check with Anadolu Pet, where to buy our gravels in Istanbul.

Thanks and best regards,
Phillip Merten





Von: Hakkı YILDIRIM [mailto:@hotmail.com]
Gesendet: Freitag, 28. August 2020 13:52
An: Andreas Meyer
Betreff: Re: About your aquarium gravels?

Dear Philip MERTEN,
Hi again,

I have one more important question. How do I know if it's fake or original aqua deco product? Because there ise so many internet sale about your product or similar. i want to know about "glancy black" . Thanks again on behalf of all my friends. We are waiting for your valuable answers. of course with our fish firiends,too : ) : )


Android için Outlook'u edinin


From: Hakkı YILDIRIM @hotmail.com
Sent: Friday, August 28, 2020 2:07:51 PM
To: Andreas Meyer info@aquadeco.com
Subject: Ynt: About your aquarium gravels?

Hi again,

I have one more important question. How do I know if it's fake or original aqua deco product? Because there ise so many internet sale about your product or similar. i want to know about "glancy black" . Thanks again on behalf of all my friends. We are waiting for your valuable answers. of course with our fish friends,too : ) : )






Gönderen: Andreas Meyer info@aquadeco.com
Gönderildi: 28 Ağustos 2020 Cuma 12:08
Kime: 'Hakki YILDIRIM' @hotmail.com
Konu: AW: About your aquarium gravels?

Hi,

The picture looks like our glancy black gravels.
But we do not sell to privates, but only to professionals.

Sorry and best regards,
Phillip Merten





Von: Hakkı YILDIRIM [mailto:@hotmail.com]
Gesendet: Freitag, 28. August 2020 10:52
An: Andreas Meyer
Betreff: About your aquarium gravels?



Hi,

hello i am a new aquarist. And i care about your products. When i search about aquarium ground materials, i see Aquadeco black hagen soil at internet search, and i found a alot of products at with your brands, did you produce "black hagen soil" like this ?. If you answer this mail, i ll be so happy, thank you..



[EDIT]coldcrash,2020-08-28 23:24:31[/EDIT]
Akvaryum Zemin Camı?!
[QUOTE=Kınayu]
Aynen dikkatli okursanız bende iki adet strafordan bahsettim zaten biri aradaki 1 cm boşluğu tamamıyla hiç boşluk kalmayacak şekilde dolduracak diğeri köşebentleri çerçeveyi de içine alacak hatta daha büyük bile olabilir [:iyi:]

Hatta hatta içinize sinmez ben sağlamcıyım derseniz bir içerden tabana koyun kumu üzerine doldurun o tam müthiş mükemmel olur ben hiç yapmadım böyle bir şey burada formumuz da bazıları tercih ediyor onlar artık çok çok sağlamcı [:lol:][/QUOTE]

Yani sonuç olarak her iki strafor da sert mi olmalı :)
Akvaryum Zemin Camı?!
Arkadaşlar merhaba, benim tankımda alt cam direkt zemine temas etmiyor, altta çerçeve var o zemine temas ediyor, alt cam zeminden yaklaşık 1 cm yukarıda kalıyor, şimdiye kadar kaya dekoru pek fazla kullanmadım, ancak şimdi kullanmayı düşünüyorum, sıkıntı olur mu acaba? Alttan desteklemek mi gerekir? Tank şu an dolu olduğu için gösteremiyorum, umarım anlatabilmişimdir.
Akvaryum Altına Strafor
Arkadaşlar, bendeki, tankta zemine direkt akvaryum camı değil de alt çerçeve temas ediyor, alt cam yerden yaklaşık 1 cm yukarıda kalıyor, şimdiye fazla kaya dekoru kullanmamıştım ancak şimdi kullanmayı düşünüyorum, acaba sıkıntı yaratır mı bu durum, alttan desteklemeli miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.