ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagataybadur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2019 10:52
Son Ziyaret:
10 Mart 2020 22:47
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Badur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay Badur

SON 2 MESAJI

Yavru Tropheus Stres Ve Alışma Süreci
Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Akvaryuma balıkları eklemeden önce tuz zaten koyduğum için tekrar tuz eklemesi yapmadım. Söylediğiniz gibi 2 gün yem vermeden ve müdahale etmeden ışıklar kapalı bir şekilde beklettim. 2 günün sonunda balıklar olağan seyrine geri döndü. Bugün yem verdiğimde ise iştahla yemi tükettiler. Akvaryumun ışığını açtığımda ise tekrar tedirgin oldular. Sanıyorum halen alışma sürecindeler bir süre daha ışık kullanmazsam düzeleceklerini tahmin ediyorum.
Yavru Tropheus Stres Ve Alışma Süreci
Geçen hafta almış olduğum 120x60x60 ölçülerindeki akvaryumda 25 adet 2,5-3cm ölçülerinde tropheus bemba beslemeye başladım. Pazar günü koymuş olduğum balıklar hala akvaryumun bir köşesinde aşağı yukarı hareket etmekte. Yemi ancak ben uzaklaştıktan sonra tüketmeye başlıyorlar. Uzun süre yanlarından ayrıldığımda rutin yüzmeye başlıyorlar ancak belli bir süre sonra tekrar aynı hareketi yapmaya devam ediyorlar. Stresin kaynağını çözemediğim için akvaryum ile ilgili genel bilgileri burada yazmak istedim.
-Beslenme;
Tropheus yavruları için en çok önerilern yemler olan JBL spirulina pul, Sera Flora ,Dainichi Cichlid Veggie ve Tetra Algea ile beslemeyi denedim. En çok tetranın algea yemini tercih ettikleri için genel olarak ufalayarak bu yemi veriyorum.
-Işık;
Genel olarak gün ışığından faydalanmalarını sağlıyorum. Hava karardıktan sonra 4-5 saat kadar akvaryum ışığını açık bırakıyorum. Işığın açık ya da kapalı olması davranışlarında bir değişiklik göstermediği için stres kaynağının ışıkla ilintili olmadığına kanaat getirmiştim.
-Filtrasyon;
Alttan sumplı bir sistem mevcut standart filtre malzemeleri olan sünger-elyaf-seramik ve su sertliği için 2kg kadar mercan kırığı var.
-Kurulum;
Bekletilmemiş şebeke suyuna aquatan su düzenleyici ekledikten sonra sump bölgesine aquaforest pro bio S ve aquaforest NP pro bakteri kültürü eklemesi yapıldı ve balıklar ertesi gün suya konuldu.
-Suya Alıştırma;
Balıklar akvaryuma dahil edilirken öncelikle poşetler akvayuma konularak su sıcaklıkları dengelendi ardından bir leğene konularak akvayum suyundan leğene aşılama yapılarak balıkların suya alışması sağlandı.
-Dekor;
Akvaryumda 0 numara ince silis kum mevcut. Bunun dışında yalnızca ucu sivri olmayan yuvarlak hatlı taşlar kullanıldı ve kör nokta olmamasına özen gösterilerek 3 ayrı öbek halinde akvaryumun sağ, orta ve sol kısmına konuldu.
-Sıcaklık;
Su sıcaklığı 6 gündür 28 derece civarında stabil. Ph ölçemediğim için bir değer veremiyorum ancak sump içerisinde mercan kırığı bulunması ve dekorda suyu yumuşatacak herhangi bir malzeme kulanılmaması ph değerinden kaygılanmam için bir sebep teşkil etmiyor.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Tropheus yavrularında yeni sisteme adaptasyonun ne kadar süreceği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Stres kaynağının tespiti için yukarıda yazdıklarım yeterli midir? 6 gündür streste olmaları normal midir?
Teşekkür ederim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.