ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ozantomur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2018 19:51
Son Ziyaret:
09 Ocak 2023 17:05
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan tomur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan tomur

SON 4 MESAJI

Dıy Co2 D201 Sitrik Asit Sodyum Bikarbonat
[QUOTE=Sarslanpay]

2 litrelik şişeleri düşünmüştüm aslında ama ihtimal vermedim Denemeye değer Sisteme eklenen herhangi bir vana şuan için sonuç vermedi "ince ayar vanası" dışında olanlardan bahsediyorum. Birde 2 litrelik şişelerde denemek gerek Teşekkürler[/QUOTE]

akvaryum hava hortumları için kullanılan vanaları sakın kullanmayın çok sağlıklı değiller, ya hava kaçırıyorlar yada ayarlamasını tam yapamıyorsunuz. ponömatik malzemeleri satan yerlerde ince ayar vanası yada ponömatik ayar vanası olarak bulabilirsiniz. dediğim gibi ayar vanasıyla ayarlama yaptıktan sonra ayarın sağlıklı olması için bir müddet zaman tanımanız gerekiyor.
Dıy Co2 D201 Sitrik Asit Sodyum Bikarbonat
[QUOTE=Sarslanpay][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156251/010320192205591.jpg[/IMG]

2 . El olarak aldığım DIY CO2 D201 set ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar bir kaç gündür üzerinde uğraşmama rağmen sistemin tam olarak nasıl çalıştığı daha doğru nasıl devamlılığını sağlayacağımı anlamış değilim.
Dilerseniz yaptıklarımı sırasıyla kısaca anlatayım.
* 200 ml sodyum bikarbonata 200 ml su ekledim.
*200 ml sitrik asite 600 ml su ekledim.
*Bu karışımları 1.5 litrelik şişlerde yapıyorum.
*Su içerisinde kontrollerimi yaptım herhangi bir gaz kaçağı gözlemlemedim ama bu konuda şüphelerim var.

Youtube üzerinden izlediğim vidoelar yardımı ile karışım hazırlayıp basınç elde ettim buraya kadar sorun yok co2 çıkışı elde edebiliyorum.
Sorun buradan sonra başlıyor kısa sürede 3-4 saat gibi zaman içerisinde gaz basıncı düşüyor ve çıkış duruyor. Tekradan el müdahalesi ile çalkalama gibi yöntemlerle basınçı yükseltiyorum bu sefer daha kısa 1-2 saat kadar devam ediyor ve tekrar duruyor. Nihayetinde 1-2 gün içinde tepkime bitiyor ve gaz çıkışı olmuyor. İzlediğim videolarda 20 ile 45 gün arasında süren çıkış aldığını iddaa edenler gördüm. Bu sistemin devamlılığını nasıl sağlarım.
Bu sistemi kullanan arkdaşların yardımlarına ihtiyacım var.[/QUOTE]

sistemin sağlıklı çalışabilmesi için önemli olan 2lt lik şişeler kullanmanız, ayar vanasıyla yaptığınız ayarlama direk olarak sonuç göstermez ayarlama yaptıktan sonra 20dakika beklemenizi öneririm, ayrıca manometredeki ibrenin yeşil bölümde olması gerekir ideal çalışabilmesi için.
Mayalı Co2 İcin Difüzör
[QUOTE=cgrrx]
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sitrik asit ile mayalı arasındaki fark nedir hangiisni önerirsiniz? [/QUOTE]

Dediğim gibi ilk etapta ful karides akvaryumumda mayalı sistem kullandım şu an strik asitli d201 sistemi kullanıyorum.
mayalı sistemde akış hızını ayarlıyamıyorsunuz, suda ph dalgalanmaları yaratıyor, sistemin kurulumunu yaptıktan sonra co2 çıkışını ne zaman alacağınız belli değil. strik asit sisteminde sistemi kurduğunuz anda çıkış alabiliyorsunuz, akış hızını kontrol edebiliyorsunuz. ben ilk olarak 2adet 2lt lik pet şişeyle strik asit sistemini kendi imkanlarımla yapmıştım hatta manometre bile kullanmama rağmen sağlıklı bir sistem olmamıştı daha sonra çinden d201 setini aldım sorunsuz bir şekilde 1 ay kullanabiliyorum.
Mayalı Co2 İcin Difüzör
[QUOTE=uniquem]Merhaba arkadaşlar,
Mayali sistem icin co2 guncel bir difüzör tavsiyesi alabilir miyim? Pamuklar, izmaritler ne olsa denedim ama basarili ancak 1 gun idare ediyor maalesef. İsta 3in 1 alsak cikis alabilir miyiz? [/QUOTE]

Merhabalar, bende mayalı siztemde ilk etapta sigara izmariti, şırınga içine pamuk koymak gibi diy yöntemleri kullanmıştım sonra istanın 3in1 ı-549 kodlu difüzörünü aldım ve mayalı sisyemde kullandım gayet çözüyor karbondioksiti şu an sitrik asitli sistemlede kullanıyorum tavsiye ederim. [EDIT]Ozantomur,2019-02-27 15:28:15[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.