ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tkahramaner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Kasım 2018 11:45
Son Ziyaret:
26 Aralık 2022 22:44
Toplam Mesaj:
39 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan KAHRAMANER
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tunahan KAHRAMANER | Neocaridina tankı hazırlığında, araştırmalara, bilgi sahibi olmaya devam :)

SON 10 MESAJI

Longfin Panda Corydoras
Farklı ve hoş bir görüntüsü var cory lerin maşallah [:nazar:]. Akvaryum şartlarınız nasıl acaba? yem olarak ne kullanıyorsunuz?
45cmlik Küp Tank Kurulumu
Bitkilerinizi gelişimi çok güzel maşallah tankınıza. Acaba aydınlatma süreniz ve co2 durumu nedir tankın?


[QUOTE=elgalad]Biraz değişim yaşandı. Kurtuluş adlı betamızı buraya aldım. 2-3 hafta sonra kırmızı burunlar ve neonlar eklendi. Tabi karidesler de hayatlarına devam ettiler. Karides sayısında belirgin bir azalma olmadı.

[VID]https://youtu.be/abaexRLf8w4[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203796/021020202121221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203796/021020202121271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203796/021020202121331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203796/021020202121391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203796/021020202121451.jpg[/IMG][/QUOTE]
Corydoras pygmaeus üretim macerası(Yavru fotoğrafı 4'te)
Merhaba konuyu biraz hortlatmış olacağım ama piğme cory bakımıyla ilgili dikkat etmek gerekenler nelerdir?
Bende karides akvaryumu kurdum ama ilk önce 7 adet pigme cory edindim. Böyle akvaryumda izleyince ayrı Bı tank kurma kararı aldım. Ne önerirsiniz??
30 Küp Karides Tank Kurulumu
[QUOTE=Cem Altay]
Çok teşekkür ediyorum,daha iyileri sizlerin olsun.Örnek oluyorsak ne mutlu [:)][/QUOTE]

Teşekkür ederim :) Özellikle her cümlesini, kelimesini okuyorum, ekran görüntüsü alıyorum ki daha çok bilgi sahibi olmak için. Nacizane benim böyle bir tankım var 1,5 aydır çalışıyor 1 tane ramshorn salyangozum var kafasına göre takılıyor :) Soğutucu yapmak istiyorum suyum 28 derece sürekli ama bi türlü fırsatım olmadı malzeme tedariği için o yüzden canlı alımınıda erteliyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210712/270820201008321.jpg[/IMG]
30 Küp Karides Tank Kurulumu
[:nazar:]İlgiyle takip ettiğim konulardan bir tanesi, elinize emeğinize sağlık [:iyi:]
Karides üretimi ve bakımı
[QUOTE=Ulvi Özuğur]O zaman sizin sorunuz vesilesi ile taban hakkında da bir toparlama yapmaya çalışayım.
Tam 6 sene olmuş bu başlığı açalı. Bu süre zarfında 10.000'lerce karides ürettim, farklı farklı türler besledim.
Buradan pek soru denk gelmedi ama forumun çeşitli başlıklarında sürekli öğrendiklerimi paylaşıyorum. Yüzlerce kişinin de yazdıklarımla kurulum yapıp, bakım gerçekleştirdiğini biliyorum. Faydalı oluyorsa ne mutlu...

Öncelikle bu süreçte pek çok ekstrem sayılabilecek deneme yaptım. Pek çok taban, farklı filtreler ve su değerlerini denedim.

Mesela bu başlıkta yer vermemiş olabilirim ama şöyle bir denemem olmuştu =
Şimdi "aaa nasıl yani" diyebilirsiniz, şu başlığı okuyup ayrıntı bulabilirsiniz, su değişim sıklığı nasıl olmalı gibi kilit bilgiler de bulabilirsiniz. = [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/siyah_ari_karides_ve_sakura_kirilir_mi_k851004.asp[/URL]

Yine "4 Yıllık 2x 120*60*40h Karides Tankı - Sıfır Bakım" Başlığını da incelemenizi öneririm. Anlayana gazoz kapağı gibi bir paylaşımdır = [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/4_yillik_2x_120x60x40h_karides_tanki_-_sifir_bakim_k952715.asp[/URL]

Bu başlıktan sonra, var olan ezbere dayalı bilgi kirliliği içerisinde tam olarak kendi göbeğimi kendim kestim diyebilirim. İlk sayfaları okuyanlar neler dendiğini biliyordur. Sonuçta Ali'ler Veli'ler vs diye dalga geçenleri utandırdığımı düşünüyorum. Pek çok kişinin son kertede yazılarımdan, filtrasyon sistemlerimden, mineral tariflerime kadar pek çok paylaşımımdan yararlandığını görüyor, biliyorum. Bu başlık açıldığında çok pahalı olan türlerin şu sıralar hayli ucuzlamış olmasını bakım maliyetlerinin düşmesine de bağlıyorum, fena mı oldu yani :) .

[K]Taban konusuna dönecek olursak.[/K]
Aktif toprak olarak genellediğimiz toprakların asıl yaptıkları su değerlerini düzenlemek, ph düşürmek vs değil, gözenekli ve hafif yapıları sayesinde karideslere ve yavrularına besin sağlamaktır. Caridina türlerinin en verimli ürediği değerler 5,5 değil 6-6,5 arası ph'dır ve yine bunu sağlayan aktif toprak değil kullanacağınız suyun değerleridir.
Şu başlıkta biraz bir şeyler karalamıştım = [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/caridina_turleri_bakimi_k944094.asp[/URL]
[K]Aktif toprak olmadan üreme olur mu?[/K]
Evet olur hatta oturmuş bir sistemde kendini çevirmekten öteye güzel sayıda yavru da elde edilebilir ama gerek yok. Daha doğrusu doğru şekilde aktif toprak kullanımı yapıldığında maliyet hemen hemen sıradan toprak maliyetine geliyor zaten.
[K]Nasıl yani? En optimum tabanı nasıl kurarız?[/K]
Şöyle; bu karidesler derin toprakta daha verimli ürüyor. Tabi ki, klasik önerildiği gibi 5-6 cm aktif toprak kullanmayacağız. Bu derinliği bol bakteriye yataklık yapabilecek ucuz ama etkili malzemelerle oluşturacağız. Pomza taşı, lav kırığı, sera siporax vs gibi biyolojik malzemelerle 4-5 hatta 6 cm bakteri / tek hücreli organizma vs yatağı yapacağız. Bunların koca çuvalı 20-30 lira.
Üzerine de 0,5-1 cm kalınlığında yani sadece görüntüyü kapatacak, karideslerin ayağı değecek kadar aktif toprak sereceğiz. Bu şekilde örneğin 50*50 cm bir tabana 2 litrecik aktif toprak yeterli olacak. Bu sisteme bir de taban filtresi gibi bir eklenti yaptığınızda en ala taban kurulumunu yapmış olursunuz. Tecrübe ile sabittir = [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/4_yillik_2x_120x60x40h_karides_tanki_-_sifir_bakim_k952715.asp[/URL]

Öyle ezbere konuşulduğu gibi "karides tanklarında" bu toprakların ömürleri falan da yoktur. 2 senede bir pisliğini, tortusunu giderip giderip kullanabilirsiniz ki onu bile yapmadan 4 yıldır kullanıyorum, verimde düşme dahi olmadı... (Doğru sistem olduğu sürece)
Zaten zayıf asit olan humik asit salıyorlar, merak etmeyin doğru suyu kullandığınız sürece onun salacağı üç kuruş humik asite ihtiyacınız olmuyor... Asıl mesela fauna.
[K]Peki Hangi aktif toprağı kullanmalı? Hangi aktif toprak en verimlisidir?[/K
En hafif olan hangisiyse en verimli olan odur.
Şu ana kadar pek çok markanın aktif toprağını yukarıda yazdığım şekilde denedim. Gözlemim odur ki; en hafif olan en iyisidir. Hafif olanın gözeneği çoktur, sera siporax testini hatırlayın, bunu da onun gibi düşünün. Ada amazonia açık ara en iyisi, maalesef şu an fiyatlarına yaklaşılmıyor, bu nedenle benibachi, dennerle, tropica önerilebilir. Aktif toprak imkanı anlattıklarıma rağmen bulamayanlar için en ince taneli lav kırığı veya pomza önerebilirim.

Şimdilik bu süreçte taban konusunda edindiğim tecrübelerimi aktardım, vakit bulursam su kimyası, filtrasyon gibi konuları da toparlamak, hatta discus püfleri benzeri karides püfleri diye bir çalışma yapmak istiyorum. Nasip, bir türlü kısmet olmuyor ama beklemek istemeyenler forumda dağınık haldeki mesajlarımdan güzel bilgiler edinebilir.

Keyifli hobiler, sağlıklı karidesler dilerim...[/QUOTE]


Ulvi Bey Merhaba,

Konularınızı, mesajlarınızı tek tek okuyorum ve süper bilgiler içeriyor. Hatta kaybolur yada silinir diye fotograflarını çekiyorum [:)))] Yeni çalışmalarınızı merakla bekliyorum. Öğrendiğiniz değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. Karides püfleri konunuzu merakla bekliyorum.

İyi çalışmalar dilerim..[:nazar:]
Blue Dream Velvet Karideslerim (mavi Melek)
Yeni tankınız hayırlı olsun, maşallah karideslerin renkleri, formları çok güzel duruyor[:iyi:][:nazar:]
30 Cm Küp Nano
[:nazar:]Başarılı görseli güzel bir tank olmuş maşallah [:iyi:]
Balık Yemlerinin Karidesler Üzerindeki Etkisi
Teşekkürler güzel bir konu emeğinize sağlık
Yeni Kurulum Yeni Heyecan
[QUOTE=okan169]

Rica ederim hocam dediğim gibi ne zaman isterseniz yardımcı olmaya çalışırım gerekli malzemeleri bakın olmadı elimde olan malzemelerden de yardımcı olurum ayrıca neocaridina türlerinden hangisini beslemeye karar verirseniz kum rengini falan ona göre seçin mesela beyaz kumda sarı ateş rengini açıyor veya mavi kadife beyaz kumda daha güzel sergiliyor rengini bunun gibi şeylere de dikkat edin kaç lt lik bir akvaryum düşünüyorsunuz ona göre pipo filtre edinin malzeme konusunda da dediğim gibi ihtiyaçlarınızı söylerseniz elimde olan malzemelerden yardımcı olmaya çalışırım ayrıca gereksiz malzeme almaktan da kaçının [/QUOTE]

Bunları bile duymak mutluluk verici teşekkür ederim hocam ince düşünceleriniz için :) Ayrıca güzel fotograflarınızın devamını bekliyoruz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.