ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gms
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2007 13:18
Son Ziyaret:
29 Haziran 2018 12:11
Toplam Mesaj:
144 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umit Gumus
Discus
Ataköy/IST.

SON 10 MESAJI

Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Bir bilgisi olan yok sanırım :(
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Ve 1 hafta geride kaldı bitkilerin bağzılarında büyümeler görülmekte en öndeki dip bitkileri tuttu ve yeşermeye başladılar ama akvaryumun içinde bitkilerde ve köklerin üzerinde ağ gibi beyaz şeyler gördüm ama ne olduğunu anlayamadım acaba bakteri kültüründen dolayı mı yoksa içindeki mayalı sistemden mi anlamış değilim onun için sizlere fotograf ekleyim dedim.








[VID]http://www.youtube.com/watch?v=8GFilEMBiWo&feature=youtu.be[/VID]





Gms2011-12-17 17:53:16
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Anıl bey aynı yüzey temizliyiciden bende aldım ama nasıl kullanılacağını anlamadım ve en ortasından geçen ince saplı ucu geçme dişli olan kısmı da sıkıştırdım açamıyorum :) Ve ayrıca beyaz olan kısımı sabitleştiremiyorum sürekli oynuyor :( Hatırlarsanız önceden sizin max mix sistem için konuşmuştuk ama aklımda kalmamış kalsaydı gidip onu alırdım hemde akvaryumun içindeki extra görüntü kirliliğinden kurtulmuş olurdum neyse geç değil nasıl olsa hiçbirşey için :)
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Anıl bey bende dediğiniz gibi parvula'yı biraz büyük öbekler halinde diktim ama hak veririsiniz ki 8 saat akvaryumla uğraşıp sonrasında mango kökünün batmamasından dolayı tekrar içindeki su boşaltılıp kumu yıkanıp bir 8 saat daha artık insana kafayı yedirtiyor ve parvula'a gelince de YETERRRRRR dedirtiyor :) Ama onlar benimde gözüme hoş durmuyorlar düzeltilmeleri lazım dediğiniz gibi. Mayalı sistem yaptım ve akvaryuma kurdum ama sanki difüzörden az CO2 alımı yapıyorum gibime geldi ve bütün hepsi su yüzeyinde kalmış halde gördüm. Su yüzeyi ilk kurduğumdan beri yağlı gibi duruyor akıntı yapmıyorum akvaryum içinde CO2 verimli hale gelsin diye ama belki de iyi çalışıyordur anlamadığımdan sorayım dedim.

5. gün ardından akvaryumun son hali



Mayalı sistem CO2 çıkışı

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yb5HJYgGEBU&feature=youtu.be[/VID]
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Çok teşekkür ederim ertan bey; ama bitkilerim discus akvaryumu için uygunmu değilmi bilmiyorum ve ayrıca bendeki ışık sisteminin de yeterli olacağı konusunda düşüncelerim var :( İnşallah kayıp vermeden sorunsuz biçimde yaşatabilirim. Ayrıca video koymayı sonunda öğrendim video'yu da paylaşayım dedim. Saygılar...

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=I5vIffDgKZ0&feature=youtu.be[/VID]
Gms2011-12-11 13:57:11
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Teşekkür ederim anıl bey;

Sol taraftaki kaya gibi görünsede aslında mango kökü ve bir türlü batıramayıp misina ile bağladım :) Yeni bitkiler geldi tanka resimlerini alt tarafta görebilirsiniz hergün olduğu gibi bu günde 60ml bakteri kültürü eklemesi yaptım ama bakteri kültüründen sanırım bulanıklık bir türlü geçmiş gibi değil. Ayrıca su yüzeyini temizlemek adına ista'nın yüzey temizleyicisini aldım dış filtreye bağlamak için olanı ama bir türlü adam gibi çalıştıramadım sürekli dış filtreye hava kaçıyor. Yarında mayalı sistem yapacam difüzör olarak da yine sista'nın 3 in 1 difüzörünü aldım bakalım yapabilecekmiyim zaten olan değişiklikleri sürekli resimlerle aktaracam ama video koymayı hala anlamadım :) Fikirlerini ve önerilerini paylaşan herkes'e teşekkür ederim...










Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Şu an ikinci %50 lik su değişimimi yapıp 150ml tetra aquatan ekledim, 2 saat sonra da artık kültür ilavesi yapacam 60ml ama elimde 50ml tüp var artık yarın 250ml almaya gidecem 5 gün idare etsin beni :) Tavsiyeler ve önerileriniz için çok teşekkürler...
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Can bey teşekkür ederim, dediğiniz gibi istiyorum bende ama şu an bitkilerin oturtulma işlemleri hala sürüyor yarın da bir kaç yere gidip bitki almayı istiyorum, dış filtrenin giriş yerindeki ince dallı bitkiler uygunmudur onlardan birkaç kök daha almak istlyorum.
Aykut bey teşekkür ederim sizede, evet alırken onu göz önüne getirip öyle almıştm tankı ama ışık banada az geliyor ne yapsam bilemedim, 1. su değişiminden sonra artık tank daha bir oturur hale geldi ama hala bir bulanıklık söz konusu anlamadım gitti... Ve akvaryumun içinde ufak ufak beyaz şeylerin yüzdüğünü gördüm acaba su düzenleyici koyduğumda 5 saat sonra su değişiminde düzelmiş olur mu ?
Discus başlangıç ( Resim ve Video eklendi )
Merhabalar;

Öncelikle forum üyelerinden mustafaerdogar ve ANIL beylere, paylaşımları ve bilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Boyut (cm):
120x40x60
Kapasite (litre):
300lt

Canlılar:
Tank kurulum aşamasında olduğundan şu anlık mevcut değil.

Bitkiler:
Rasgele seçilerek alınmış bitkiler.

Malzemeler:
Tetra tec ex 1200 (dolu), tetra tec ht-300 ısıtıcı, Sera Air 275 R Plus Çift çıkış hava motoru, 50 kg hagen siyah kum, hindistan cevizi torfu, Tetra Plant Initial Sticks.

Aydınlatma:
Sylvania Grolux 90cm 30w, sylvania daylightstar 90cm 30w, Sera Daylight 90cm 30w, sylvania aquastar 90cm 30w.

Akvaryum Bakımı: -

Taban:
En alt kısımda vantuzlarla köklerin sabitlenmesi için misina yardımı ile sabitledim üzerne 4 cm hindistan cevizi torfu koyup üzerine sineklik ile kapattım üzerine 2 cm lik hagen kum koyarak 300gr lık tetra plant sticks rasgele serptim eşit şekilde üstüne 8 cm hagen kum kaplama.

Kullanılan Yemler:
Tetra bits discus.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Perhidrol, Sera Aquatan, sera nitrivec, Tetra flora pride.

Fotoğraf:









Video eklemek istedim ama anlamadığımdan dolayı yükleyemedim yardımcı olursanız teşekkürler.

Şu an 30ml perhidrol koyulmuş olup 5 saatlik su %50 su değişimi yaptım, ikinci 5 saat için beklemekteyim.

Yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.  Gms2011-12-11 13:59:21
Fotoğraf Makinesi Tavsiye
Yok hayır kemal bey ben size özellikle kodak alın demiyorum ben kullandım ve memlun kaldım sadece size yardımcı olmak istedim ama kodak mı canon mu denirse tabiki canon tercih edilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.