ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Brokoli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2018 09:08
Son Ziyaret:
07 Kasım 2020 12:30
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mavi deniz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mavi deniz

SON 5 MESAJI

Katil Portakallardan Kurtulup Lepistesle Huzur Bul
Arkadaslar neredeyse 2 yıldır ciklet bakıyorduk, ama bir katıl portakal ciklet balığımız balık hobisine illalah ettirdi. Yanına aldığımız tüm çikletler döve döve öldürdü. Disi aldik onlara bile acımadı. Baliklarin karınları kan revan içinde kuyrukları yenmiş.
En sonunda bu balığı yavruluga aldik, su değişimi sırasında yarim saat salsak balıkları perişan ediyordu, 1 tane de onun dişisi vardı, hiç bir balıkla kavga etmezken kaç ay boyunca, bir anda ne olduysa diğer tüm balıkları öldürdü.
Psikolojim bozuldu artık bunlardan. Güya stres atmak için aldik , hepten deliye bağladık :) En sonunda yettiyse yetti dedim. Iki tane balık kaldı zaten ikisi de portakal. Değişim yapalım dedik. Bir akvaryumcu aldı, yerine lepistes aldik 5 tane.
Bütün gece dusunduk inşallah bizim katiller adamın akvaryumunu telef etmemiştir. Gidip bakamiyoruz da alın baliklariniz derse diye.
Neyse çok şükür bu minik balıklar huzur getirdi , 3 gündür ilk defa yıllar sonra akvaryumumuz huzur buldu, biz de tabi.
Ha bir de öldürdüğü vatozun , çöpçünün haddi hesabı yok. Neredeyse 20 tane balık öldürdü.

Valla sizi bilmem de bu ciklet alsaniz bile portakaldan uzak durun.
Geçenlerde youtube da bir kanalda rastladım onun da portakal cikleti 1,5 saatte öldürmüş balıkları.

Herkese kolay gelsin :)
Katil Portakal Ciklet
[QUOTE=Aqua Discovery]

İlk balık tecrubem de 40 litre akvaryum um var dediğimde petshop cu bana mücevher ciklet vermiş ve ikiside erkek bende sadece japon balıkları hakkında bilgim vardi onlar a yogunlasmistim araştırırken diğer hiç bir balık hakkımda bilgim yoktu .akşam üstü aldım sabah baktığımda biri yaralı diğeri parçalanmış halde gördüm yani bende yaşadım. en iyisi bilgimiz olmayan balıklar i petshopcularin aklıyla almamak[/QUOTE]

Gerçekten çok doğru, bizim de japonlalarımız vardı önce. Hepsi ölünce en dayanıklı balık ciklet dediler. Bu da katil cıktı:) napalim artık halletmeye çalışacağız artık. [EDIT]Brokoli,2019-06-22 21:09:39[/EDIT]
Katil Portakal Ciklet
[QUOTE=Ches]

En az 150-200 litre isteyen bir balık. Çok agresif bir tür olduğu için dişi sayısını 6-7 lerde tutmak iyi olur. Böylelikle dişiler üzerindeki baskı bölünecektir. Dar alanda olduğu için sürekli eklenen balıklara zarar veriyordur. [/QUOTE]

Evet haklisiniz, Biz bu balığı alırken hiç bilgimiz yoktu, satanlar da fazla bilgi vermiyor iki erkek balığı aldik aynı yere koyduk diğerini hemen öldürdü, deneye yanıla bu güne geldik. 20 lt akvaryumda kendinden büyük üç balık geldiğinde sakinlesmisti. Akvaryumu buyuttuk daha beter oldu. Ben de ne yapacağımızı bilmediğimden yazdım buraya. Haklisiniz. Ağırdık balığı şimdi tek başına. Vericez bakalım artık. Diğer erkek balıklar gayet uyumlu duruyorlar o yokken. Kimse kimseyi öldüresiye dövmüyor. Bizimkisi de fazla hırçın belki de[:devil:]
Katil Portakal Ciklet
Evet katil bir baligimiz var, beni strese sokuyor artik , yanina kendi cinsinden hangi baligi koyarsak koyalim ölduruyor. En son 5 tane disi aldik onlwrdan birisini oldurdu, birisi de olmek uzere. Simdiye kadar 10 a yakın balık öldürdü. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Titreye tireye saldırıyor. Gidip gidip vuruyor ölene kadar. Sanırım vericez bu balığı, akvaryumcunun birisi alırım demişti.
Sizce bir çözümü var mı bunun. Dişlerini mi torpulesem diye de düşünmedim değil:(

Hatta şunu da ekleyeyim akvaryumumuz 50 lt. Daha önce 25 litrelik akvaryumda da aynıydı, buyuttuk akvaryumu daha beter oldu. 3 tane de vatoz öldürmuslugu var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.