ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BaranTiryaki
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
107
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2018 13:25
Son Ziyaret:
05 Ekim 2023 14:35
Toplam Mesaj:
57 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BARAN TİRYAKİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BARAN TİRYAKİ

SON 10 MESAJI

Bahçe Düzenlemesi Mini Koi & Japon Havuzu
Herkese merhaba

Aradan 3 sene geçti , hiç kaybım olmadan 3-3,5 seneyi devirdik 20-25 cm 'leri gören arkadaşlarda var 10-15 cm arasında kalan arkadaşlarda var .

Bu süre içerisinde havuzum sızdırma yaptı , bazı teknik sorunlar yaşadık ama bu güzelliklerle aramız hiç bozulmadı .



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208852/220920231507561.jpg[/IMG]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208852/220920231508091.jpg[/IMG]
Koi Japon Balığı Havuzu Pond Gölet
[QUOTE=ShowaSanshoku]Herkese merhabalar.
Filtreyi de tamamladık ve yerine yerleştirdik.
Su yukarıdan girecek, katmanlardan anlatacağım filtre aşamalarından geçecek ve aşağıdan çıkacak.
Dört kat filtremiz var. Dış görünüşü yakın ve uzak plan olarak aşağıda görebilirsiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212236561.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212237321.jpg[/IMG]

Dördüncü kat suyu ilk alan kat. Paslanmaz kromdan bir kafes var. Yaprak, tortu kaba pisliği tutacak.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212238561.jpg[/IMG]

Üçüncü katta temizlik fırçaları var. Mekanik filtrasyon için pisliği, tortuyu, çeşitli kaba maddeyi tutacak.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212241591.jpg[/IMG]

İkinci katta 3 kat elyaf 3 kat bio sünger ve aşağıda fotosunu göreceğiniz malzemeden var. Bu malzeme pvc kablo kaplama. 3'er santim kesip ikiye ayırıyoruz. Muhteşem bir bio filtre oluyor. Yani 3. Katta hem ince mekanik filtre hem bio filtre malzememiz var. Bunun fotosunu yanlışlıkla silmişim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212243011.jpg[/IMG]

Birinci ve son katta ise lav taşları ve bio-balls var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212244131.jpg[/IMG]

Her kat bu mazgallarla ayrı ki zamanla, suyla, basınça, ağırlıkla herşey birbirine girmesin ve malzeme de diri kalsın.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220207/171020212245061.jpg[/IMG]

Temizleme ve tıkanma durumlarında her bir kata müdahale nisbeten kolay olacak diye ümid ediyorum.

Bu hafta biraz elektrik işimiz var. Tamamlanınca motor ve hortum bağlantılarını yapmaya çalışacağız. Motor ile ilgili paylaşımlarımı o ara yapmaya çalışacağım.

Herkese sağlıklı hobiler...[/QUOTE]


Abi tecrübeye dayalı söylüyorum , 1-2-3 ve 4 plastik sepetler tıkanır ise üstten ve yanlardan taşma yapabilir , emniyet için yapmanız gereken bence en alttaki plastik kutunun büyüğünü bulun ve emniyet amaçlı filtrenizi komple içine yerleştirin ve tekrar havuza akacak şekilde tahliyesini yapın .

emniyet amaçlı bu dediğim yapılmaz ise ve 5 gün , 1 hafta , 10 gün veya sonbaharda filtreniz yapraklar ile tortular ile tıkanır ise ve kontrol altında değilse filtre suyu yanlardan taşırabilir ve motorun konumlandığı yere kadar havuz suyunuzu dışarı basar , balıklarınızda kayıp , motorunuzda sorun çıkabilir .

kafanız rahat olmasını istiyorsanız dediğimi düşünün .

Koi Pond Yosunlaşma
Merhaba fatih bey

Havuzun en büyük tatsız tarafı bu yosun olayı , sert geçen kış şartlarından dolayı gölgeliğim hasar gördü ve açıkçası nisan başına kadar yeni bir gölgelik yapmak için üşendiğimden dolayı nisanın 15 gibi artık dayanılmayacak bir yosun oluştu havuzumda , gölgeliğimi yaptım , filtre bakımı ve su değişimi ile üstesinden geldim ve düzeni tekrardan sağladım , ancak benim sorunumu ben tespit edebilmiştim ve sebebi direk güneşe maruz kalmasıydı havuzumun .

Bence siz sorunu tespit ettikten sonra havuza ilaç veya herhangi bir kimyasal uygulamaya başlamalısınız .

Ancak bence sizin havuzun balık yükü biraz fazla gibi , hali ile balıklarınız geçen seneden bugüne boylanmışlardır ve yem atığı , dışkıları veya havuzun üzerinden düşen toz , yaprak vs . bile tortulara ve kısacası suyun kalitesinin düşmesine ve yosunlaşmayı tetiklemesine neden olmaktadır.

Yukarıda saydığım nedenler havuzun güneşe maruz kalmadığını vay sayaraktan yazdığım senaryolardır , filtrenizi bence kuvvetlendirmelisiniz yada suyun filtreye ilk girdiği yerde tortuları tutması için daha geniş gözenekli eheim fix gibi , bioball gibi bir malzeme ile filtrenizi tortuları tutabilecek bir malzeme ile kuvvetlendirmenizi ve suyun yüzeyini bolca hareketlendirmenizi öneririm .

[EDIT]BaranTiryaki,2021-04-28 13:04:50[/EDIT]
Koi Japon Balığı Havuzu Pond Gölet
Kolay gelsin .. sokağa çıkma yasaklarında , hayatın durduğu covid-19 'un türkiyede görüldüğü ilk vaka ile beraber eve kapandığımız günlerde 30 cm 'lik hilti ile kaya zemini 3 hafta boyunca 120 cm kazabildiğim hiç bir destek almadan kazmasından , filtresinden , beton dökmesine kaplamasına kadar uğraştığım deliliktir .

İlk başlarda bende mebran düşünmüştüm ancak araştırmalar sonucu bir türlü ulaşamadım vaktimde daraldığı için önce kazdığım yere beton döktüm bölgemizde zemin kaya olduğu için beton çok sağlam oldu , araştırmalarım sonucunda teknomer 200ex yalıtım malzemesi diye bir malzeme ile karşılaştım betonun üzerine bu malzemeyi sürdüm havuzun dış cephesini kayrak taşlarını kaplamak için fayans yapıştırıcısı ile kalınlaştırdım ve geçen sene mart ayından beri sorunsuz bir şekilde havuzumda koilerin yaşamı devam ediyor .

Size tavsiye edebileceğim şey havuzun çerçevesini yapacağınız gaz betonu çift sıra yapın yüksek olsun emniyetli olur çoçuklar açısından çevredeki kediler açısından , kesin ama kesin havuza tahliye yapın sert geçen yağmurlarda fırtınalarda havuzun taşmaması için , birde en son tavsiyem gölgelik kesinlikle planlamanızın içerisinde olsun .

Çok ama çok iyi beton üzerine sürebileceğiniz yalıtım malzemeleri mevcut bir araştırın derim , beton havuzu tavsiye eden pek olmuyor ama ben memnunum şuan için .

ve gerçekten bittikten sonra bahçedeki su sesi ve kızım ile balıklara solucan keyfi yaptırmanın paha biçilemez bir keyif olduğunu ve tüm zorluklara rağmen iyikide yapmışım dediğim keyif köşemdir bahçemdeki.

eminim bittikten sonra sizinde öyle olacaktır .

Havuz Akvaryum Hakkında Bilgi
Keşke yakın olabilsek sizi ziyaret edip canlı görmek isterdim emeğinizi .. su mercimeği asla havuzunuzda olmayacaktır çoğalsa bile koilerinize ilerki günlerde yem olacaktır , su sümbülü araştırabilirsiniz ( Eichhornia crassipes) , japon şemsiyesi ve nilüfer ekleyebilirsiniz .

Pond stick tamam ancak bence 8-9 cm 'lik koi balıklarınıza asla toz halinde bir şey vermeyi denemeyin havuza eklediğiniz toz halindeki yem filtrenize kaçacak , taşların arasına kaçacak ve zaman ile suyun dengesini bozacaktır .

Pond stick olarak sera 'nın , jbl'in ve tetra'nın uygun olan pond stickleri mevcut onları kullanabilirsiniz ayrıca tavsiye edeceğim diğer yem Hikari Staple Mini Pellet Koi Yemidir . bu iki yemi ana yem olarak kullanabilirsiniz yaz aylarında gelişimde olan koi 'leri ufak porsiyonlar ile 4 saatte bir yemleyebilirsiniz .

Ayrıca ev yapımı yem yapabilirsiniz dana yüreği , karides ile yapılan ev yapımı yemler , yumurta , brokoli , havuç , bezelye haşlayıp karışımı haftada bir gün balıklarınıza uygulayabilirsiniz aşırıya kaçmayacak şekilde .

Bahçeden toprak solucanını atabilirsiniz ( benimkilerin en sevdiği yiyecek )

Bahsettiğiniz filtredeki solucan tarzı şeyler sivrisinek lavrası veya bahsettiğiniz toz yem tüketilemediği için filtreye kaçıp oluşturmuş olabilir ancak tedirgin olacak bir şey olduğunu sanmıyorum .



Havuz Akvaryum Hakkında Bilgi
Valla fatih bey dörtdörtlük bir hobi köşeniz olmuş , kendi zevkiniz ile yapmış olduğunuz çalışmanın sonucu görsel şölen gibi . size tek bir tavsiyem havuzun üzerine gölgelik yapın zaman ile deneyim kazandıkça göreceksiniz bir şeyleri tecrübe edipte önlemlerinizi alacaksınız ancak size tavsiyem biran önce gölgelik yapmanız .

Tahminimce kayıpsız koilerinizi büyüteceksiniz 45 adet havuz için 5-6 ay sonra yetersiz gelebilir ( temizlik , yem , filtre vs sizi yoracaktır ) , göreceksiniz 1,5 - 2 ay sonra elinizdeki koiler 14-15 cm lere kadar ulaşacaktır .

Kullandığınız yemin dahi suyun berraklığına etkisi olacaktır ve kaliteli yemlerden asla vazgeçmeyin .





Bahçe Düzenlemesi Mini Koi & Japon Havuzu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208852/110820201655271.jpg[/IMG]

bahsettiğim yaprakları yuvarlak içerisine aldım , en alttan kökten çıkarken yarım geliyor yada erimiş , tırtıklanmış olarak geliyor sağlıksız ve formsuz gözüküyor yapraklar
Bahçe Düzenlemesi Mini Koi & Japon Havuzu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208852/110820201502321.jpg[/IMG]

havuzdaki nilüfer bitkisinin yeni çıkan yaprakları yarım çıkıyor , sanki bir şey tarafından yeniyormuş gibi tırtıklanmış gibi , fikri olan varmıdır ?
Havuz Akvaryum Hakkında Bilgi
Merhaba saydığın malzemelerin bir çoğu çok pahalı ürünler ve aynı görevi yapacak ucuz malzemeler işini göreceğini düşünüyorum . bence benim şahsi filtrenin içerisinden çıkan süngerler kalsın , havuzdan gelen kirli suyu karşılaması için elyaf veya benim gibi bir klima filtresi edin , elyaf veya klima filtresinden süzülen suyu süngerler karşılasın , süngerin altında bioball 100-150 adet gibi , zeolit veya lav taşı edinebilirsin . elyaf veya klima filtresi çabuk kirleneceğinden haftalık temizlemen gerekiyor elyaf kullanırsan haftalık değişimi gerekli klima filtresini yıkayıp tekrar kullanabilirsin . bu saydığım filtre malzemeleri senin havuzunu pırıl pırıl yapacaktır başka bir şey aramana gerek kalmayacaktır tebrübeye dayalı garanti veriyorum .

Bu arada fatih bey İstanbul'a yolunuz düşer ise buyurun gelin , bahçemdeki havuzun berraklığı ve fikir açısından size bir kahve , çay ısmarlayabilirim .

Benim filtre için yaptığım maliyet gerçekten çok komik rakamlar ve balıkların 1 metre derinlikte gölgeleri gözükür vaziyette .
Havuz Akvaryum Hakkında Bilgi
Hyırlı olsun güle güle uzun yıllar kullanın , benim bütçemi aştığı için ben kendi filtremi yaptım suyu klima filtresi karşılıyor elyaf kullanmadım , altında bioball var ve en altta lav taşı ve zeolitten süzüldükten sonra su havuza taşıyor saatte 4500lt çevirebilen bir kafa motoru kullanıyorum şuan havuzumun suyu oldukça berrak 110 cm derinlik var ve havuzun dibi gayet gözükmekte . UV Filtreye ihtiyacım şu an için yok .

Benim havuzun hemen yanında mimoza ağacı , vişne ağacı ve yapmış olduğum gölgelik var güneş ışığı çok az görüyor ancak ağaçlardan dökülen pislik dal vs . içinde muhakkak tedbir almalısınız .

Bence Eheim Pond Loop 15000 'u talimatlarına göre kurulumunu yapın , bende havuzumu karantina süresince a dan z'ye tek başıma yaptım ytonglarla , çimentolar'la biraz fazla haşırneşir oldum ,yapmış olduğunuz tasarım ve proje gerçekten başaralı ve ilham verici sonucunu merak ile bekliyorum ve çok keyifli bir şey çıkacağına eminim .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.