ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
A_L_T_U_G
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2007 06:14
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2023 15:38
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altuğ Kirişoğlu
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


<font color=BLUE>Kadıköy-İst.
40lt.>Tatlı Su
150lt.+30lt.Sump > Deniz
Bkz:Akvaryumum

SON 10 MESAJI

Strafor Arka Fon Çalışmam
Uzun bir aradan sonra tekra merhaba,

Merak edenlere akvaryum hala iyi durumda. 2 yıla yakın atıl kullanılmadan duruyordu. Temizleyip tekrar kurdum, birkaç gün boş çalışıracağım yeni balıkları koymadan önce. Bu vesileyle siteye yeniden girdim. Arayüz mükemmel olmuş. Çok değerli bir bilgi ve paylaşım kaynağı bu site, değerini bilelim.

Merak edenlere :

- Derzler hala iyi durumda ve salınım yok.
- Darbe alan birkaç açılmış yer vardı direk beyaz straforun gözüktüğü. Oralardan su almıştı. Tam emin olmak için saç kurutma makinasıyla ara ara üfleyerek bir gündüz boyunca iyice kuruttum.
- Bu açık yerleri önce tekrar siyah derz ile kapayayım dedim, yapı markette karşıma hazır siyah renkli ıslak mekan silikonu çıktı, onu alıp kullandım. Akvaryum içine silikon tüpü ve tabancası girmediği için plastik eldiven giyip el ile yaralı yerleri siyah silikonla doldurdum ve sıvadım.
- İri taneli siyah kum, eski 3 adet kök ve yapay (evet malesef yapay) bitkilerle kurdum. Biliyorum yakışmıyor diyeceksiniz ama bu yapay bitkiye kaçışım zamansızlığımdan ve bitki bakımını, ilgisini veremediğimden zorunlu seçimim maalesef.

Son durumu şöyle :

[VID]https://youtu.be/pQDqg_9Jga8[/VID]
[IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv201216_1000px_7597.jpg[/IMG] [IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv201216_1000px_7601.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv201216_1000px_7600.jpg[/IMG] [IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv_7662.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv_7664.jpg[/IMG] [IMG]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv_20210118_1.jpg[/IMG][EDIT]A_L_T_U_G,2021-02-01 23:54:03[/EDIT]
Strafor Arka Fon Çalışmam
2,5 yıl sonra fon hala güzel ve problemsiz, Eylül 2009 itibariyle son fotoğraflar:
 
[img]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv.0909.01.jpg[/img][img]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv.0909.02.jpg[/img][img]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv.0909.03.jpg[/img][img]http://www.altugphoto.com/Akvaryum/akv.0909.04.jpg[/img][EDIT]A_L_T_U_G,2020-12-16 03:54:02[/EDIT]
Strafor Arka Fon Çalışmam
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
 
Yorum ve eleştiriler için teşekkürler.
 
Devrim Bey geç te olsa önce kendimce sorularınıza yardımcı olayım : 
 
Derz dolgu, yerdeki fayansların/karoların arasını doldurduğumuz malzeme.
Çanakkale Seramik'in bu üründe, özellikle banyolar ve havuzlar  gibi sulu nemli ortamlardaki fayanslarda kullanılması için "Kalekim Fuga Pool 2900 anti bakteriyel derz" diye bir markası var. Diğer derzlerden farkı, yosunlanmayı, kararmaları geciktirmesi. Antibakteriyel oluşu ile yosun , küf vs. daha zor oluşuyor.  Tabi bu işi yapalı konuyla ilgilenmiyorum belki başka üreticilerden de benzer özelliklerde derz çıkmıştır. Kısaca yurt dışında bauhaus, praktiker gibi bir yerden fayans arası derz istiyorum antibakteriyel, yosun, küf oluşturmayanından olsun derseniz temin edebilirsiniz.
 
Bu derzler toz halinde. Kullanım talimatlarındaki oranlarda su ile karıştırarak hazırlanılıyor. Hazır renkli derzler var ama açık renk bir derz alıp renklendirebilirsiniz de. Renklendirmek istediğinizde SU BAZLI boya kullanmanız gerekiyor ki bu boyalar da derzlere yakın raflarda oluyor.
 
GELELİM AKVARYUMUN SON DURUMUNA:
 
* Ruhi : Haziran 2009 da artık çok büyüyen - kabuk çapı 10 cm olan- ve rahat yaşaması için daha büyük bir alana ihtiyacı olan Ruhi'yi akvaryumcuma verdim.
 
* Balıklar : Akvaryumda şu anda balık olarak 1 Macracantha, 8 Neon Terta ve 6 Gül Tetra var.
 
* Bitkiler : Bence en güzel gelişme nihayet doğru yolu bulup canlı bitkiler koymuş olmam. +1 kök ile toplam 3 kök ve 2 tane cryptocoryne undulata (yeni başlayanlara tavsiye edilen dayanıklı bir bitki) mevcut.
 
* Fonun Durumu : Fonda salınım, dökülme, kopma yok. Ancak Ruhi'nin irileşmeye, ağırlaşmaya başlamasıyla, fon üstüne güneşlenmeye çıktığı bir iki belli yerde tırnaklarıyla sebep olduğu mercimek büyüklüğünde birkaç tane açılma var. Buralardan direk strafor beyazı görünüyor. Çok şükür balıklar buraları kurcalamıyorlar, sağolsun Ruhi fonu imzaladı gitti :)  Bir de fonun bir bölümünde bordo renkli bir yosunlanma oldu ve bence hoş oldu.
 
İlk fırsatta fonun durumu ile ilgili yeni fotoğrafları ve balık + kaplumbağa beraber beslemeyle ilgili deneyimlerimi paylaşacağım.
 
En iyi dileklerimle, sağlıklı akvaryumlar...
Balık fotoğrafları
Amblygobius Rainfordi - Court Jester Goby
 
7,5 cm e kadar büyüyen sakin, pek hareket etmeyen balıklardır. Akvaryumda kuma yakın dipte  ve ortalarda yüzerler, günün bir kısmını kayalar içinde görünmeden geçirirler. Canlı renkleri ve küçük boyuyla Nano tanklar için ideal bir balıktır. Minimum 100 lt. tank öneriliyor. Bir kaynakta da en iyi saç yosunu yiyicisi olarak anılıyor.
Foto ve canlı: altuğ
A_L_T_U_G2008-04-22 20:12:04
Omurgasızlar

Fighting Conch

Doğada, mercan kum yataklarında yaşar ve yosunları diatomları yer. En iyi canlı kum karıştırıcılarından ve temizleyicilerindendir.
Foto ve canlı: altuğ
A_L_T_U_G2008-04-22 20:12:52
cope pod

Bu konuyu okurken şu podlar da neye benziyor fotoğrafı yok mu bunların diye düşünmemek elde değil. Internetten bulduklarım:

CopePod:
 
AmphiPod:
 
IsoPod:
 
Mysis:
 
Bu fotoların kaynağı makale konuyla ilgili iyi bir ingilizce kaynak:
 
Yine pod fotoğrafı ve çizimi içeren 2 kapsamlı makale (ingilizce):
 
A_L_T_U_G2008-04-02 12:47:29
İlham getirsin
Kendin yap meraklısı üyelere ilham olabilecek zihni sinir uygulamalar:
 
Duvara monte, beta veya japon fanusu:
 
Masa üstü akvaryum:
 
Bunlar DIY yapılabilir mi sizce?
Hepsiburada`nin petshopundan uzak durun
Hepsiburada.com adından da anlaşılacağı üzere herşeyin orada mevcut olduğunu iddia eden, her ürüne girmiş, dallı budaklı bir site. Ne iş olsa yaparım abi misali....Dolayısıyla pet ürünlerinde sadece pet ürünlerine yönelik satış yapan siteler gibi ne çeşit bulundurabilir ne de o müşteri kalabalığı içinde aynı hizmeti verebilir.
 
Ben de son 4-5 yıl içinde cep telefonu, dvd player, mini müzik seti ihtiyaçlarımı sorunsuz bir şekilde oradan karşıladım ve benzeri ihtiyaçlar için tavsiye ederim. Fiyatlar çok uygun ve taksitlendirme uzun vadelerde.
 
Ancak akvaryumla ilgili alışverişler için otuz.com dan şaşmıyorum. Hızlı gönderi, bazen paketten çıkan beklenmedik bir ufak hediye jesti, problem anında telefonda illaki yardım etmeye hazır insanlar. Daha ne olsun... Ancak özellikle aradığım bir ürün varsa ve otuz.com da yoksa konu altında tavsiye edilen  diğer sitelerde arıyorum, onlar da iyidir elbet, biraz da alışkanlık meselesi bu internet alışverişi.
 
Kısaca genel olarak hepsiburada.com dan uzak durun demek değil de pet ürünlerinde uzak durun demek daha doğru olur. Pet ürünlerini de sadece pet ürünleri satan ihtisaslaşmış sitelerden almalı.
Karbonlu Elyaf, Karbonlu ped kullanımı

Başka birşeylere bakarken tesadüfen bu aktif karbon kullanımıyla ilgili aşağıdaki linkteki soru cevaba rastladım:

http://peteducation.com/article.cfm?cls=16&cat=1968&articleid=3082

Kısaca kullanılabilir, eksileri telafi edilerek kullanılır diyor (ped veya elyaftan değil de bildiğimiz taneli aktif karbondan bahsederek).

Türkçeye çevirisi:

 
" Soru: Resif akvaryumlarında aktif karbon kullanılmaması gerektiğini duydum. Bu doğru mu?

 
Cevap: Tam olarak değil. Zaman zaman aktif karbon akvaryum suyundan trace elemanları -özellikle iodini- uzaklaştırdığı için tuzlu su akvaryumları için zararlı olarak görülür. Oysa bu durum düzenli su değişimleri ve trace eleman katkılarının kullanımıyla kolaylıkla telafi edilir.

Aktif karbon tuzlu su akvaryumlarına önemli faydalar sağlar. Çok çeşitli organizmaları ve  kimyasalları sudan uzaklaştırır. Aktif karbon, aslında bir protein skimmer gibi görev yapar, ek olarak suyu berraklaştırma faydası sağlar. Birçok yazar, doğru kullanıldığında aktif karbonun tuzlu su akvaryumlarında protein skimmerin yerini alabileceğini bile önermişlerdir.

Aktif karbonu doğru kullanmak için, kılıf içine yerleştirip, kuvvetli su akışının olduğu bir bölgede (örneğin sump içinde su dönüş hattında, veya askılı filtre içinde) filtrelemeye dahil edin. Üreticisinin kullanım miktarları ve değiştirme sıklığı ile ilgili önerilerine uyduğunuzdan emin olun. "


Bu arada linkteki peteducation.com akvaryum için ingilizce faydalı ve kapsamlı bir kaynakmış, tavsiye ederim.

A_L_T_U_G2008-03-31 02:14:09
Arkafonu akvaryuma sabitlemeden koyamazmıyız?
Beta beslediğim dönemde kullandığım strafor kaya dekorunu (Betayı kabarık görmek için makyaj aynası yapıştırılmış kaya) aşağıdaki şekilde içini doldurup altına da kendinden büyük kalın cam yapıştırarak kullanmıştım. Aynı metod aşağıdaki şekilde tam bir arka fona da uygulanabilir:
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.