ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
letif42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2017 23:39
Son Ziyaret:
05 Mart 2018 03:34
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
letif kazım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

letif kazım

SON 5 MESAJI

Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı (fotoğraflı)
Merhabalar arkadaşlar elimde cinsiyetini tam olarak belirleyemediğimiz bi sarı prenses var az önce yakalayıp anus ventini fotoğrafladık ama yinede karar veremedik . venti büyük görünmesine rağmen öndeki bütün beyazlığı anüs olarak kabul edersek çok da bi büyüklük farkı yok ve babam balığın görünüşünden ve alt yüzgeçlerinin anüs ve vent çizgisini geçicek şekilde çok uzun olduğu için erkek olduğunu iddia ediyor. balık akvaryumda da erkeksi hareketler gösteriyor baskın erkeği olduğu tarafa pek gitmiyor öbür köşedeki kayalıkların ardında duruyor ve diğer balıklarla kavga ediyor ve erkek balığım bu balığa hiç bi şekilde kur gösterisi yapmadı bu bu anlattıklarımdan ve fotoğrafa dayanarak siz ne diyorsunuz ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202484/010120182207241.jpg[/IMG]
Sarı Prensesler Ne Zaman Üremeye Başlar ?
Selam arkadaşlar sarı prenseslerim yeni kurduğum akvaryumda yavru verecek rahatlığa ne zaman ulaşırlar acaba akvaryuma alışmaları ve yer sahiplenip yavru vermeleri için aşağı yukarı ne kadar beklemeliyim ?
Yeni Akvaryumum Ve Durgun Sarı Prenseslerim :(
Akvaryuma 2-3 kayalık ekledim. Şuan için akşam bahsettiğim sorun çözülmüş gibi duruyor ancak şimdi de erkek kayalıkları acayip bi şekilde sahiplendi akvaryumu dar ediyor diğer 3üne bu normal midir bu kadar saldırgan olması ? Bide dişi diye aldığım sarı prenseslerde ara ara yüzgeçlerini gerip birbirlerini kovalıyor dişilerde böyle şeyler yapar mı ?
Yeni Akvaryumum Ve Durgun Sarı Prenseslerim :(
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar bir kaç gün önce buraada hobiye geri dönmek istediğimi yeni bi malawi akvaryumu kurmak istediğimi anlatmıştım sizlere .Bugün 100x40x40 ebatlarında 160 litre hacminde bi akvaryum aldım.akvaryumu aldığım adamdan ayrıca 4 adet de sarı prenses aldım ama şimdi biraz heyecanla acele ettiğimi düşünüyorum. 1 erkek 3 dişi anüs vent konrolü yaparak aldım ancak ne kadar doğru yaptım kontrolü orası da muamma :D asıl beni rahatsız eden balıklar aşırı derecede hareketsiz ve halsiz duruyorlar sadece akvaryumun başına gittiğimde ve akvaryumun ışığını açtığımda acayip korkuyolar kendilerini vuruyolar bir süre sonra yeniden bi köşeye toplanıyor hepsi ve yüzgeçleri kapalı halde dipte duruyolar acaba bu stresse dayalı bi sorun mudur zamanla akvaryuma alıştıkça düzeleceklerini umut ediyorum akvaryumun içinde şuan için neredeyse dekor da yok saklanabilecekleri en kısa zamanda onuda halledeceğim.Ben almadan önceki yaşadıkları akvaryum çok küçüktü 50 60 litre ve içinde en azından 15 sarı prenses vardı.Bu yüzden benim bu büyük akvaryumda bile hep böyle stresli kalmaları söz konusu mu acaba gerçekten üzülüyorum balıklarımı böyle görünce [:'(] Tecrübeli abilerimin kardeşlerimin görüşlerini tavsiyelerini bekliyorum hepinize şimdiden teşekkürler
Hobiye Geri Dönmek İstiyorum
Merhaba arkadaşlar başlıktata belirttiğim gibi daha önce bir kaç sene gönül verdiğim hobime uzun bir aradan sonra geri dönmek istiyorum.İlk seferde malesef akvaryumun küçüklüğünden ve deneyimsizliklerimden dolayı çok güzel anılar edinmemiştim :( Şimdi yeniden başlarken güzel bir başlayış yapmak istiyorum o yüzden sizlerden tavsiye rica edeceğim.

Niyetimde malawi akvaryumu kurmak var . İçinde 1 erkeğe 4 dişi şeklinde toplam 5 maksimal 6 bakımı ve üremesi çok zor olmayan sarı prenses veya onun benzeri cikletler bakmak istiyorum . Sorum şu : yukarda yazdığım şekilde bi koloninin stressiz yaşaması ve üreyebilmesi için bana önerebileceğiniz minimal akvaryum ölçüsü ve hacmi nedir ? İnternette fiyatı beni zora sokmayacak 80x40x35 boyutlarında bi akvaryum buldum. maksimal 6sarı prenses veya demasoni gibi balıklardan oluşan bi koloni için bu ölçüler yeterli olur muydu ?

Sorum üzerine ve malawi akvaryumları üzerine genel tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar her birinizin cevabı için şimdiden teşekkür ederim[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.