ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emre Hoca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Haziran 2017 01:07
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2022 00:47
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Hoca
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Nigde
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

180x50x60h 1e3d frontosa moba

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz Yavrularını Nasıl Beslemeliyim
Tetra pro algea olabilir. Ben tetra pro Energy (tetra pro algea ve tetra pro colour un karışımı oluyor) kullanıyorum. Bu yem hem bitkisel hem hayvansal protein içeriyor. Yavrular iştahla tüketiyorlar. Haftada bir gün salatalık veriyorum ortasındaki yumuşak çekirdekli kısmını 1 gecede tüketiyorlar. Sert kısmını pek yiyemiyorlar. Fazla bekletmeden alıyorum kalanları. Yemi az az ama sık verirseniz daha hızlı büyürler. Bende 300 civarı yavru var evde olduğum zamanlarda 5 6 kez yemlemeye çalışıyorum. Ama sabah akşam beslesenizde sıkıntı olmaz.
Yan Sump İçin Kafa Motoru Seçimi? (jbl/eheim)
[QUOTE=likeable25]

Çok teşekkür ederim. Karma ciklet besleyeceğim ama niyeyse unistar yetersiz kalacak gibi geliyor:(
ehiem 2000 yeter mi sizce?
Birde yan sumpda taşma vs gibi skntilariniz oldu mu?[/QUOTE]
Eheim 2000 fazlasıyla yeterli olur. Yan sumpın taşma ihtimali yok. İyi geceler
Yan Sump İçin Kafa Motoru Seçimi? (jbl/eheim)
[QUOTE=likeable25]

Sa. Bende 170.60.60+ sump
yandan sumplı bir akvaryum siparişi vereceğim ama motor noktasında çok kararsizim. Güçlü bir motorun şu taşımasından korkuyorum. unistar 4l yeterli oluyor mu? Motor sessiz mi?

Birde yandan sumpda taşırma vs çok oluyor diyorlar.. bir kullanıcı olarak sizin görüşleriniz ne dir acaba?
[/QUOTE]
Merhaba
Ben 180x50x60h tankımda yan sumpta unistar 4l kullanıyorum. İlk başta ses fazlaydı üzerindeki hortumu kalınlaştırdım ses yok denecek kadar azaldı. Eheim da kullandım ses olarak aynı. Ama 4l alacaksanız mutlaka 3/4 inç kalın hortum kullanın yoksa zorlanıp uğultu yapıyor. Suyu girdap yapmıyor durgun su seven balıklar için yeterli. Dibindeki dışkıların kaybolması 1 gece sürüyor ama.
Dış Filtrede Hangi Malzemeleri Kullanmalıyım
[QUOTE=ematarac]Merhaba,

Haftaya 5 sepetli dış filtremi temizleyeceğim. Bu sırada malzemelerde de değişiklik yapmak istiyorum. Fakat elimdeki malzemelerin hepsini birden kullanacak kadar sepetim yok. Mecburen bazı malzemeri sistemden çıkaracağım. Bir biriyle uyumsuz olabilecek malzemeler konusunda bilgim yok maalesef. Bu sebeple sizden yardım rica ediyorum.

Elimdeki malzemeler.

-bolca seramik halka
-az miktarda bioball
-zeolit ( yeni değil)
-aktif karbon (yeni değil)
-purigen 250ml (sıfır)
-8 adet sera crystal clear (sıfır)
- beyaz elyaf
-iri gözenekli siyah sünger (yeni değil)
- ince gözenekli mavi sünger ( yeni değil)

Bu malzemelerden aynı sepette kullanabileceğim mazemeler olabilir mi? Mesela mavi ve siyah sünger filtre ile birlikte aynı sepette gelmişti.

Siz olsanız bu malzemerden hangilerini hangi sıralamayla sepetlere koyardınız? Şimdiden teşekkürler [/QUOTE]
Suyun ilk girdiği yerden başlayarak 1.sepete bioball ve kalın gözenekli sünger 2.sepete seramik halka, 3.sepete zeolit ve sera crystal clear. 4.sepete ince sünger ve purigen 5.sepete elyaf koyabilirsin. Bende sumpta hemen hemen aynı malzemeleri kullanıyorum ve sıralama buna benzer. Kullanılmış carbon u tekrar kullanmanı tavsiye etmem. Zaten carbon sürekli kullanılması gereken bir malzeme değil. Ayrıca 250 ml purigen çok fazla ben 500 litre akvaryuma 125 ml purigen kullanıyorum. Sizde bu orana göre 2 ye yada 3 e bölüp kullanabilirsiniz.
Su Berraklığım Neden Düzelmiyor
[QUOTE=Serkan190735]
Merhabalar, iç dış filtreleri sadece yemleme yaparken kapatıyorum yaklaşık 10 15 dk kapalı tutuyorum rahatça yesinler ve dinlensinler diye[/QUOTE]
10 15 dakika kapanmada bakteriler suyu bulandıracak kadar ölmez. O zaman sorun dipte kalan yem artıkları olabilir...
Su Berraklığım Neden Düzelmiyor
Merhaba
Benim şahsi fikrim problem yem. Dip yemi dediğiniz alabalık yemi, biraz fazla atıldığında suyu kirletiyor. Zemindeki malzemeyi silis kumla değiştirirseniz artan yemi görüp dip çekimi yapabilirsiniz. Eğer dış ve iç filtreyi bazen kapatıyorsanız içindeki bakteriler ölüp suyu bulandırıyor olabilir...
100x40x50h Akvaryum Kuruyorum
[QUOTE=Kerimgenc][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214101/010420192127441.jpg[/IMG] akvaryumuda hallettik sonunda [/QUOTE]
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Cam kalınlığı ne kadar bilmiyorum ama nacizane tavsiyem akvaryum tabanına kayıt yapmanızı öneririm. Silikonlara binen basıncı azaltacaktır.
Akvaryumlu Tv Ünitesi Önerileri
Ali bey alt yükseklik 15 cm üst kapak 10 cm görüntü olarak güzel durmayabilir. 12 ye 12 ya da 10 a 10 alt üst yaparsanız görüntü olarak daha güzel olur. Ben olsam alt 10 üst 10 akvaryum yüksekliğini 55 cm yapardım. Eni 45 cm yapmanız mantıklı olmuş...
Akvaryumlu Tv Ünitesi Önerileri
Merhaba Ali Bey
Benimde sizin projenize benzer tv ünitesi şeklinde akvaryum planım var. Ben 180x50x60 yan samplı düşünüyorum. Sizin projenizdeki dolap olan yerlerden birine yan samp düşünebilirsiniz dış filtre yerine. Yerden 10 cm yükseltmek dip çekim ve seyir açısından daha kullanışlı olur kanaatindeyim. Şuan kullandığım akvaryum da 2 yıldır tv altında duruyor. Buhar tv ye zarar vermedi. Ama buhar camı yapmanız mantıklı olacaktır. Bazı arkadaşların dediği gibi 35 cm genişlik bencede az olur. 40 veya 45 yapmanız daha kullanışlı olabilir. Umarım gönlünüzce olur.
Bulanık Sarı Hafif Köpüklü Su Balık Ölümleri
[QUOTE=Tutuncu11]
ic filteyi eklemeniz yararli bakterilrin hizlica olusmasini saglamis. asil sorun basta akvaryumunuza 500 yavru balik eklediginiz icin zaten olusmamis azot dongusu ile fazla sayida canli yuku suyunuzda amonyak patlamasinin tavan yapmasini saglamis. su an bu bakteriler amonyagi nitrite ve daha sonra nitrata donusturucekler. sonra top sizde dip cekimleriyle nitrati akvaryumdan siz uzaklasticaksiniz. az balik olumuyle kurtarmissiniz. gecmis olsun.[/QUOTE]
Sait bey mecbur kaldığım için balıkları eklemek zorunda kaldım. Aslında planım yavaş yavaş eklemekti. Şimdi hergün %10 dip çekimi yapıp dinlenmiş su ilave ediyorum. 2-3 ay böyle devam etmeyi düşünüyorum. Umarım kazasız belasız biyolojik döngü oturur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.