ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BerkayOkumus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
62
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2017 14:56
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2020 14:21
Toplam Mesaj:
63 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Okumus
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Okumus

SON 10 MESAJI

Naturel Yem
Herkese Merhaba,

Denk geldiğim her yerde yazıyorum, buradan tekrar düşüncelerimi belirtmek isterim. 5 ya da 6. kutu siparişimi de bugün verdim :) Akvaryumlarım hakkında bilgi vereyim öncelikle;

1. Akvaryumum yaklaşık 200 lt. İçerisinde 5 adet Melek Balığı ( 4 aylık civarı) , 8 adet Rasbora ve 4 adet cüce vatozum var ( 2 tanesi 3 aylık ve 1 çift). Büyük çoğunluk yavru olduğu için örnek verebileceğim damızlık vatozlarım var; İnanılmaz etkili bir yem. Yemi attığım an yuvadan çıkıp batmasını bekliyorlar. Ayda min. 2 kez bazen 3 kez yumurtlama oluyor ve yine min. 50-60 arası sağlıklı yumurta ve yavru alıyorum. 3 aylık olan vatozlarım 4cm' i biraz geçti ve çok hareketliler. Melek balıklarım daha 2 aylıkken renkleri oturdu ve çok hızlı bir büyüme kaydediyorlar.

2. Akvaryumum yine 200 lt ve canlı doğuranlardan oluşuyor. Zaten seri şekilde yavrulayan lepistes ve moliler, yavru vermek konusunda artık çirkinleştiler :) durdurak yok nüfusu azaltamıyorum. Neredeyse her ay Forum'dan ilan açarak ücretsiz bir şekilde canlı doğuran dağıtır oldum :)

Yemden dolayı mı belki kanıtlayamam ancak şuna eminim gerçekten balıklar severek tüketiyor ve kullanmaya başladığımdan beri belirgin bir değişim var balıklarda. Hem renkleri hem sağlıkları hem aktiviteleri daha güzel. Suyu kesinlikle bulandırmıyor, yağ tabakası oluşmuyor. Ve ben ekstra başka bir yem kullanmıyorum. Hiç bir hastalık veya halsizlik gözlemlemedim şimdiye kadar.
İçeriğinden eminiz, Utku abimiz zaten bizim büyüğümüz ve takip ettiğimiz hobicilerimizden. Yerli malı olması, beklentiye tam olarak hitap etmesi de cabası... Bence kesinlikle denenmeli ve destek verilmeli..

Ellerine sağlık Utku Abi başarılarının devamını dilerim... Saygılarımla
Yumurtalar Mantar Olmasin :))) (video)
[QUOTE=BLGHN]
Teşekkür ederim. Arkadaşım şimdi balıkların ilk yumurta tecrübelerinde dişi ve erkek yumurtayı iyi havalandıramadıkları için çıkaramazlar. Onlarında tecrübe kazanmaları gerekir. Bu nedenle oluyor olabilir. Onları rahatsız eden başka balıklar var ise sitrese girip yiyor da olabilirler. Yumurtaların çatlamasından sonra alıp kuluçkaya koyman daha iyi olur ama hemen mantar oluyor diyorsun. O zaman şöyle yapalım risk alalım 1 defalık. Dişi yumurtayı dizince erkek döllesinm ama hemen alma. 4-5 saat sürer çünkü. Ondan sonra bir kaba akvaryum suyundan koy. İçine metilen mavisi damlat. Ardından önceden hazırlamış olduğun kuluçka makinasına dikkatlice koy ve çalıştır. Asla kapatmıyorsun 24 saat biliyorsun. Bir de o şekilde deneyelim. Ama benim tahminim tecrübesizlikten. [:)] [/QUOTE]

Yani yumurtaları, yumurtlama hunisinden kuluçka makinesine aktarmayı deneyelim diyosunuz :) tamamdır bir de böyle bakalım. Tecrübesizlik diye düşünerek beklemiştim bende ancak 5-6 yumurtlamada da aynı sorun olunca artık müdahale etmek gerekiyor diye düşündüm. Saygılar teşekkürler
Yumurtalar Mantar Olmasin :))) (video)
Hocam ellerinize sağlık çok başarılı video olmuş. Benim sorum şu; Melek balıklarım defalarca yumurtladı ancak hep mantar nedeniyle kaybettim, tüm anlatılanları denememe rağmen. Melek balığım yumurtayı dizdikten ve erkek dölledikten sonra, yumurtaları bu zeminden ayırıp kuluçka makinesine almam işe yarar mı? bunu denesem nasıl yapmalıyım? yumurtaları nasıl ayırabilirim yapıştığı yerden? Teşekkürler
Melek Balığımda Beyaz Pamukçuklar
[QUOTE=Ibrahim90]Merhaba ; göz fungusu gibi görünmüyor.
Kavga sonucu yaralanma olmuş olabilir , akvaryum içerisinde agresif davranışlar gözlemlediniz mi ? Yaralanma olmadığından ve su şartlarınızın kalitesinden emin iseniz, geriye bakteriyel enfeksiyon ihtimali kalıyor.Ama bildiğim kadarıyla bakteriyel bir durumdan iki göz birden etkilenir.
Yinede mantar ihtimali var, daha önceden mantar tedavisi uygulamışsınız , balık kendini tam toparlayamadı ise tekrar mantar olmuş olabilir . [/QUOTE]

Akvaryum huzur dolu agresif hiç bir davranış yok. 2 çift melek var sadece yaklaşık 200 litre akvaryum. Şu şartlarından emin sayılırım çünkü akvaryumda başka hiç bir hastalık gözlemlemedim, sadece bu balıkta var. 2 günde bir 15% su değişimi yapıyorum.
Melek Balığımda Beyaz Pamukçuklar
Herkese tekrar merhaba,
Balığımın üzerindeki beyaz pamukçukları tavsiyelerinizi dinleyerek kurtuldum. 2 hafta karantinada tuttum ancak pamukçukların olduğu yer delik olarak kaldı. Gayet sorunsuz ilerliyordu ki bu sabah sapasağlam olan balık akşam eve geldiğimde gözleri yuvasından çıkacak kadar şişmiş haldeydi. fotoğrafları aşağıda, acil tavsiyelerinize ihtiyacım var. Karantina akvaryumuna ayırdım yine.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194167/110520171752171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194167/110520171752461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194167/110520171753181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194167/110520171753491.jpg[/IMG]
Bu Vatandaşın Cinsiyeti Nedir :)
[QUOTE=hmzcelebi]
Leopar türü biraz daha benekli bir tür değilmi bunda çok belirgin desenler yok tam tersi kaktüs gibi tırtıklanmaya başladı giderek dahada belirgin halde tırtıkları var üzerinde ve koyu iyah gibi duruyor [:?]

edit : Kaktüs olabilirmi diyordum ama değilmiş [:D][/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum bende leopar vatoz var, profilimden görebilirsiniz. Net bir şekilde desenleri var ve yapısı farklı. Ancak akvaryumcular bunları da leopar diye satıyor. 2 tane de sizdekinden var. Kuyruk ve yüzgeçlerde desenler leopar olsa da vücut da tırtıklı oluşumlar var ve leopar deseni yok. Belki yabani bir türdür emin değilim :)
Bu Vatandaşın Cinsiyeti Nedir :)
Leopar Vatoz gibi duruyo. akvaryumcularda çok var ve sınırsızca büyüyor diyorlar. Yabani vatoz dendiğini de duymuştum. Akvaryum ortamında üremediklerini biliyorum. Teyite muhtaç bilgiler tabi :)
Lepistes Ve Karides Birlikte Yaşar Mı?
Üstad Selamlar, hayırlı olsun öncelikle. Herkes aynı uyarıyı yapacaktır ancak ben de söyleyeyim, akvaryum hacminize göre inanılmaz fazla balık var. Çok büyük ihtimalle 1 ay bile dolmadan kayıplar yaşanmaya başlayacaktır. Balıklarınızın ciddi anlamda stres olacaktır. Bahsettiğiniz miktarda balık için en az 10 katı bir akvaryum edinmelisiniz. Saygılar
Naturel Yem
[QUOTE=mareq]Icerigi nedeniyle meleklerin hayir demiyecegini düşünüyorum. Acaba deneyen oldu mu

Melek yavrularinin kuru yeme geçişi sürecini kolaylastiracak bir çözüm olabilir mi.[/QUOTE]

15 gündür melek akvaryumumda kullanıyorum. eski kuru yem'en geçiş sürecinde baya zorlandılar ağızlarına alıp attılar yemi hep dipte kaldı. Ancak son 3-4 gündür gayet iştahlı bir şekilde yemeye başladılar :) sanırım damak tadı alışana kadar geçen süreç zorladı. şu an başka yem kullanmıyorum, sadece bununla ilerliyorum. İçerik itibariyle fazlasıyla yeterli gözüküyor, Utku Bey'de sağolsun baya açıklama yaptı bana.

Yemin etkilerini gözlemlemek için henüz çok erken tek söyleyebileceğim normalde 15-20 gün arası karnı dolan ve ayda 1 yumurta döken İnci Gövde Meleğim 10 gün içinde karnını doldurdu. Etkisi var mıdır bilemem? ama bu sefer çok hızlı oldu.
Artemia Çıkmıyor
Marka paylaşır mısınız? dolapta muhafaza ediliyorsa hazır olabilir diye düşündüm. Yumurta mı yoksa dekapsüle edilmiş olandan mı acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.