ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turgutt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2016 19:54
Son Ziyaret:
10 Ocak 2017 12:56
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
turgut t
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

turgut t

SON 10 MESAJI

Jbl İ30 Filtre Yeterli Mi?
54 lt lik bir akvaryumum var. Filtrem eskidi ve elimde yeni JBL i30 iç filtre var. Küçük bir filtre ve saatte 200 L/S litre su çeviriyor. Sizce yeterli olur mu yoksa yeni bir filtre mi almalıyım?

- akvaryumda orta seviyede bitki var - canlı yoğunluğu maksimumda
Akvaryumda Değişiklik Yapma - Nitrat Patlaması
Tecrübesizlik neticesinde, su dengesi oturmuş 54 lt lik 8 tetrazon 5 neon yaşayan bitkili tankımda dekor değişikliğ yaptım. Bitkilerin, filtrenin ve zeminde duran kökün yerlerini değiştirdim. Zeminde ki kumu çok hareket ettirmemeye çalıştıysam bile kökü vs kaldırınca tabii ki karıştırmış oldum. Sıkıntı olabileceği içime doğdu ve sonrasında hemen %30 su değiştirip bakteri kültürü ekledim.
Ertesi sabah işe gittim öğle üzeri tetrazonlardan en zayıfı su üzerinde nefes almaya çalışıyor salyangoz ise neredeyse sudan çıkmıştı. Nitrat patlaması yaşadığımı anlayarak acil %50 su değiştirdim ve yine bakteri kültürü ekledim. O an yine gözle görülür bir düzelme oldu. Akşam iş dönüşü durum yine kötüleşti. Dönerken aldığım terta strip test i yaptığımda nitrat yine yüksekti. Salyangoz yine yukarda balıkların neredeyse tamamı su yüzeyinde nefes almaya çalışıyordu.
Kademeli su değişimi uyguladım. 3/4 suyu boşalttım , 1/4 yeni su ekledim , 1/4 tekrar boşalttım , 1/4 işlemini tekrarladım sonra üzerini tamamen yeni su ile doldurdum. En son tekrar bakteri kültürü ekledim.
Tüm bunların sonunda balıkların tamamı normal dolaşmaya döndü salyangoz da yukardan inip normal dolaşmaya başladı. Yaptığım testte nitrat halen mevcut ama tehlikeli seviyeden aşağıya düşmüştü. Bugün ve yarın %40 civarı su değişimlerine devam edeceğim. Bu işlemleri yaparken yemleme yapmadım bugün yemleme yapmaya başlayacağım.

Henüz canlıları kurtarabildim mi emin değilim ama okuduklarım kadarıyla doğru yoldayım. Sorunu ve süreci uzun uzun yazıyorum ki benim gibi başkalarıda aynı hatayı yapıp durduk yere problem yaşamasın. Canlıların yapılan bir hata sonucu toplu ölümü insanın moralini inanılmaz bozuyor.

Bu süreçte başka tavsiyeler var ise çok memnun olurum.
Bitki Ve Dip Çekimi
Bilgiler için teşekkür ederim.[:iyi:]
Bitki Ve Dip Çekimi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189803/181120162343201.jpg[/IMG]

54 lt akvaryumumda 8 tetrazon 6 neon 1 vatoz 2 salyangoz mevcut. Resimde göreceğiniz üzere elodea, gül, (öndekinin adını bilmiyorum) ve anubias mevcut. Bitkili akvaryumlarda nitrat bitkiler tarafından kullanıldığından dip çekimi yapılmasının doğru olmadıgını okudum ama bendeki bitki sayısı bu kapsama girer mi? Dip çekimi yapmayacaksam su kalitesi hızla düşmez mi?

(Hali hazırda haftada bir kez 17-18 lt su değişimi yapıyorum.)

Teşekkürler
Tetrazonlar Hasta Mı?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5GJMfeQzNps[/VID]

Tetrazonları akvaryum ile beraber başka birinden aldım. Bir haftayı geçti. genel olarak problem yok ama bazılarında şeritlerin arasında siyahlıklar artıyor gibi geliyor bana. bir iki taneside biraz şişti gibi geliyor. Yemleme yaptığımda hepsi yeme çok hızlı geliyor. Işıktan rahatsız oluyorlar diye ışıgı çok çok az kullanıyorum. Gün içinde bitki aralarında takılanlar oluyor çok hareketli değiller. Bezelye ve kan kurdu veriyorum haftada 1. onun dışında terta nın pul yemi var 4 çeşit onu veriyorum. haftada bir su dip çekimi yapıyorum. su sürekli 24-25 derece. Herhangi bir kimyasal kullanmadım. Sizce bu renk konusunda endişelenmeli miyim?
Yeni Akvaryum Kurulumu Ve Sürekli Kayıp
[QUOTE=bjkalley]Rica ederim, bu da var:

[URL]https://www.akvaryum.com/hasta_akvaryumu_kurtarmak_makaler_21_1671.asp[/URL][/QUOTE]

Çok teşekkürler. Maalesef erken olmasa da 'teşhis' in yine de pek çok hayatı kurtaracağ kesin.



[QUOTE=bjkalley]Rica ederim, bu da var:

[URL]https://www.akvaryum.com/hasta_akvaryumu_kurtarmak_makaler_21_1671.asp[/URL][/QUOTE]

Ali Bey yazıların hepsini ve konu ile alakalı yabancı kaynakları vs okudum. Tavsiyeleriniz çok kıymetli ilginiz için cok tesekkur ederim.

Şuan ki durumumuz şu. tek lepistes direnmeye devam ediyor. Cumartesi pazar burada her yer kapalı oldugundan bakteri kültürü ve toksit tutucu bulamayacagım pazartesiye kadar. Şimdilik son balığı kurtarmak için günlük 6 litre içme suyu ekliyorum (tabi bir o kadarı akvaryumdan alıyorum) (akvaryum 40 lt) eğer pazartesiye dayanırsa toksit tutucu ve bakteri kültürü ekleyeceğim.

sorum iki aşamalı
1- eğer canlıyı pazartesiye kadar yaşatırsam eklemelerle beraber döngüyü biraz biraz başlatabilirim diye düşünüyorum. 1/3 oranında su değişimlerine devam etmek bakteri kültürü eklemek ve toksit önleyici eklemek dışında yapabileceğim birşey var mı?

2- Eğer son canlıyı da kaybedersem ne yapmalıyım. Mevcut suda az da olsa bakteri oluşmuştur diye tüm suyu değiştirmek mantıklı olmayacak diye düşünüyorum ama aynı zamanda suda fazlaca bulunan amonyak yine su kalitesini bozacak. Ne kadar su değiştirmeli, en yakın ne zaman yeni canlı eklemeliyim?

Teşekkürler
Yeni Akvaryum Kurulumu Ve Sürekli Kayıp
[QUOTE=bjkalley][URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL][/QUOTE]

çok teşekkür ederim. Tam olarak derdim bu makalede anlaşılan. hızlıca baktığım kadarıyla şimdi bu durumdan sonra neler yapmam gerektiği kısmı yok makalede . bu konuda yardıma hala ihtiyacım var.

'New tank syndrome' tanısı yeni okumalar için çok faydalı olacak.
Yeni Akvaryum Kurulumu Ve Sürekli Kayıp
[QUOTE=sbilgic82]

Hava veriyor musunuz akvaryuma. Erkek sürekli yüzeyde dediğiniz için havasız kalmış olma ihtimali aklıma geldi.[/QUOTE]

filtrenin havalandırması çalışıyor gündüzleri
Yeni Akvaryum Kurulumu Ve Sürekli Kayıp
[QUOTE=BalıkSevdalısı41]
1 hafta suyu dinlendirirken ara ara boş akvaryumu yemlemeniz gerekiyor ki bakteri kültürü oluşsun [:(] geçmiş olsun [:(][/QUOTE]

yem eklemesi yaptım suyu dinlendirirken. Yeterli bakteri oluşmamış ise böyle zehirlenir gibi 24 saatte ölür mü balıklar?

[QUOTE=SametSara]Büyük ihtimal bakteri kültürü eklememissinizdir.Filtreyi ve isiticiyi kapatın. %50 oranında su değişimi yapıp akvaryumcunuzun sağlıklı bi akvaryumumdan 1 2 litre su aşılayıp dinlenmiş şu ilave edin ve bi hafta suyu havalandirarak oturmasını bekleyin.[/QUOTE]

suda balıkları zehirleyen birşey olma ihtimali var mı? 24 saatte hemen ölmeleri beni şüphelendiriyor. Bakteri kültürleri hazır olarakta satılıyor onlardan da temin edebilirim.
Yeni Akvaryum Kurulumu Ve Sürekli Kayıp
[QUOTE=SametSara]Tuz tortuları kalmış ise vatozlar öldürmüş olabilir. Tuza dayanıksız balıklardır.[/QUOTE]

tuz sonrası cokca yıkadım duruladım tuz kaldıgını zannetmem. Ayrıca vatoz ondan oldu desek lepisteslerin neden öldüğünü anlayamıyorum

[QUOTE=renoibo]Selam turgut bey canli eklemeden once bakteri kulturu eklrmesi yaptiniz mi ?

Canlilari ne sekilde aktardiniz ?

Su degerleri test olmadan net belli olmaz lakin sebeke suyumu kullandiniz yurt disi belki sulara katki konulabilir varsa yasadiniz sehir sebeke sudegerlerini inceleyin.

Normal durumlarda ki daha 10gun kadar oldu olmadi yeni tank kurulumu gerceklestirdim .

Farkli bir durumunuz var.[/QUOTE]

Bakteri kültürü eklemedim. Bakteri oluşumu için 1 hafta bekledim sadece. Suyu hazırlamak için herhangi bir şey eklemedim suya da. Su burada içilecek seviyede temiz ama klor konusu var. Tabi onunda 1 hafta bekleyince gitmesi lazım. Tüm tankı boşaltım son kez içme suyu ile deneyebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.