ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ytalha_bayer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
83
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2016 11:38
Son Ziyaret:
11 Nisan 2022 06:45
Toplam Mesaj:
162 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yahya Talha Bayer
Doğum Tarihi:
24 Haziran 2000
Yaş:
23
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yahya Talha Bayer

SON 10 MESAJI

Akvaryum Fiyatı Normal Mi
[QUOTE=Genç__Akvartist]

Aynen bende öyle yapmayı planlıyorum sista aquarium uygun mudur daha iyisi var mıdır[/QUOTE]

Markalar konusunda pek bir bilgim yok ancak çok bir şey farkedeceğini sanmıyorum. Alacağınız sitede yorumlarına bakarak karar verebilirsiniz.
Akvaryum Fiyatı Normal Mi
Camcılar zaten ucuz fiyatlara akvaryum yapıyorlar ancak silikonun akvaryum silikonu olmasına dikkat edin. Kendiniz akvaryum silikonu alıp camcıya verin onunla yapıştırmasını isteyin.
Sıfırdan Karides Akvaryumu Kurulumu
[QUOTE=kdrackgz]Manadonun batmamak gibi bir sıkıntısı var, günlerce ıslatmama rağmen. Yaklaşık %10 u hiç batmadı, çöpe gitti. Ayrıca bitki tutturmak ve dip çekimleri ayrı bir dert. Taneler çok hafif.[/QUOTE]
teşekkür ederim abi vazgeçtim manadodan aquaclay düşünüyorum şimdilik..
Sıfırdan Karides Akvaryumu Kurulumu
[QUOTE=Emre0012]

Ben de manado kullanıyorum. Rengi çok hoş duruyor. Şöyle bir sıkıntısı var, bazıları batmadı kaç hafta geçti hala yüzüyorlar suyun üstünde [:)))] [/QUOTE]

Tereddüte düşürdünüz beni?[:?]
Sıfırdan Karides Akvaryumu Kurulumu
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Dere kumu, silis,aquaclay,jbl manado,vitasand siyah kum kullanabilirsiniz tercihinize bağlı, hagen kumda olur ama bazılarında salyangoz ve vatoz ölümleri yaşanabiliyor .
Kiraz karides çok geniş su değerlerinde yaşayabiliyor ,dinlenmiş su ile haftada bir su değişimi yeterli olacaktır .
15-20 adet karides alarak başlayabilirsiniz , kısa sürede çoğalacaklardır .
Her türlü yemi kabul ederler , özel olarak hikari shrimp cuisine ,jbl novoprawn,tropical shrimp sticks , tetra algea pro vb bitkisel yemler ile besleyebilirsiniz , aynı zamanda haşlanmış ıspanak-bezelye ve salatalık gibi birçok sebzeyi çok az miktarlarda verebilirsiniz .
Su üstü bitkileri (pistia, salvinia natans,limnobium leavigatum vb) , moss türleri ,tilki kuyruğu ,limon ,zeytin gibi kolay bitkileri öneririm . [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. hepsini tek tek inceledim jbl manado kumda karar kıldım ve yemlerden de jbl novoprawn ve hikari shrimp cuisine de karar kıldım. bitkiler için henüz karar vermedim. tekrardan teşekkürler.
Sıfırdan Karides Akvaryumu Kurulumu
Merhabalar,
Kiraz karides akvaryumu kurmak istiyorum ancak kum konusunda hagenden başka tecrübem yok. Sizin önerebileceğiniz bir kum var mıdır? Yoksa hagenden devam mı etmeliyim? Su değerleri nasıl olmalı? Yaklaşık 60L akvaryuma ne kadar karides almalıyım? Yem olarak hangi marka önerirsiniz? Hangi bitkileri almamı tavsiye edersiniz?
Tuzlu Suya Giriş
Merhabalar
Tuzlu su akvaryumlarına merak saldım ve denemeye karar verdim. Biraz araştırma yaptı ancak bu konu hakkında yeteri kadar bilgim yok. Bu yüzden siz değerli akvaristlerden tecrübelerinizi rica ediriyorum.

1) Kaç litre tank ile başlamam uygun olur?
2) Tuzlu suyu satın almak yerine normal çeşme suuyuna bazı maddeler atıp tuzlu yapan ürünler olduğunu duydum doğru mudur?
3) Bakımı en kolay mercan ve balıklar nelerdir?
4) Tank için kullanmam gereken malzemeler (motor filtre vb.)
5) Hangi kumları önerirsiniz?
ve yapmam gereken diğer şeyleri söylerseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler
Balıklarımı Nasıl Güvende Tutarım ?
15 gün balıklarınız dayanır ancak hassas olmalısınız. 3 günde 1 %20 su değişmi ve balıkların kavga etmesini engellemek amacıyla da çok fazla ışık açmadan bu süreci kayıpsız tamamlarsınız. Torfa gelince hiç tavsiye etmem ancak 1-2cm yüksekliğinde torf koyup üzerine başka kum koyacaksanız öyle kullabilirsiniz. Aksi takdirde suyun renginde bulanma, çay rengi gibi bir renge dönüşme söz konusu olur.
İlk Deneyim Walstad Method 19.02.2023 Güncelleme
Saksı torfunu genelde alt katmanda kullanıyorlar (üstüne başka bir kum koyuluyor). Yoğun bir asit barındırdığı için zamanla bitkilerde çürümeye sebep olur. O yüzden fazla kullanmamak gerek. Kumunuzun hepsi saksı torfuysa eğer sadece 1-2 cm yükseklikte kullanıp üstüne de farklı bir kum (hagen güzel olur diye düşünüyorum) sermenizi tavsiye ederim. Böylesi daha sağlıklı olucaktır. Bu konuda çok fazla bir bilgim yok ancak araştırdığım kadarıyla çoğu yerde böyle okudum. Yine de bu konuda daha çok bilgi sahibine sormakta yarar var.
Sağlıklı hobiler
Bitkiler
Bitkiler gayet iyi duruyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.