ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilknurbyram
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2016 10:52
Son Ziyaret:
19 Ekim 2020 13:01
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlknur Uçar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlknur Uçar

SON 10 MESAJI

Japon Balığımın Ölüm Sebebi Ne Olabilir?
Öncelikle merhaba,

Bu sabah en küçük japon balığımızı su yüzeyinde ölü olarak buldum. Durumu çok kötüydü. Gözleri yoktu, yüzgeçleri parçalanmış ve pulları da dökülmüştü. Ben daha fazla bakamadım zaten. Ölüm sebebini de anlayamadım; hastalık mı yoksa diğer balıklar mı saldırdı acaba diye.

Bu balıkla ilgili daha fazla bilgi vermem gerekirse, gelişimi diğer japonlara göre yavaş kalmıştı ve 2 gün önce yüzgeç erimesi başlamıştı. Akvaryumun oturması için öncelikle 3 tane japon, iki hafta sonra 2 tane daha japon almıştık. Ölen balık sonradan gelenlerden. Başta hepsi yaklaşık aynı boyda olmasına rağmen, şimdilerde (4.5 ay oluyor) ilk aldığımız japonlar ölen balığın 4 - 5 katı boyuna gelmişti. Diğer sonradan aldığımız japon da ilk aldıklarımız kadar olmasa da ölenden daha büyük.

Akvaryum 80 lt. İç filtre ve ısıtıcı var. Haftalık en az %20 su değişimi yapıyoruz. Balıklarda hastalık belirtisi olursa su değişimini sıklaştırıyoruz. Çünkü japon balığı hastalıklarını ne zaman araştırsam, kötü su şartlarından olduğu sonucuna ulaşıyorum ve bu ölen balığımızda da yüzgeç erimesi başladığını görünce 4 gün arayla su değişimi yapmıştık. Daha önce de diğer japonlarda yüzgeç erimesi oldu ve bu şekilde hızlıca iyileşmişlerdi.

Dün akşam yem verirken yüzgeç erimesi dışında bir problem yoktu. Diğer balıkların davranışları da normaldi.

Sorum şu, balığımız hastalıktan mı ölmüş olabilir yoksa diğer japonlar küçük ve zayıf gördüğü için saldırmış olabilir mi? Eğer saldırmışlarsa nispeten küçük bir tane daha japon var ve ona da saldırmalarından korkuyorum. Hastalıktan öldüyse yapacak pek bir şeyim yok zaten.

Şimdiden teşekkürler.
Japon Balığında Anlamadığım Çıkıntı
[QUOTE=kralexxx]Eğer ki son kalan melek balığıda çıkarılmazsa büyük ihtimal ölecek yada sorun çıkacaktır.[/QUOTE]

Farkındayım, ancak geri verebilme durumumuz olmadığı için sağlayabileceğimiz en iyi şartları sağlayarak balıklarımıza bakmaya çalışıyoruz.
Japon Balığında Anlamadığım Çıkıntı
Benzer durumla karşılaşanlar olabilir diye son durumu bildirmek istedim.
Balığımızdaki o çıkıntı zamanla koyu rengini attı, şekli düzeldi ve normal bir yüzgece dönüştü :) Ama sadece tek tarafında var.
Son durumu çekebildiğim kadarıyla aşağıdaki fotoğrafta var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183938/150620162336091.jpg[/IMG]
Japon Balığının Yanına Başka Tür
Bence de başka tür beslemeyin. Ben akvaryumcunun tavsiyesine uyup köpek balığı ve melek aldım maalesef ama melek balığımın biri öldü bile.
Farklı türlerde ve renklerde japonlar alıp balıklarınızı daha sağlıklı büyütebilirsiniz.

Sağlıklı balıklar.
Yepyeni akvaryum canli sayisi hk.
Merhaba,

Akvaryumunuz sade ve çok berrak, beyaz kumla çok hoş görünüyor. Japonlar için fazla yüzme alanı bırakarak güzel düşünmüşsünüz. Yalnız yapay dekorlar özellikle delikli olan küp Japon balıkları için tehlikeli olabiliyor. Sıkışıp ölen balıklar olabiliyormuş. Yapay dekorlar yerine yuvarlak hatlı taşlar ve bakımı kolay canlı bitkiler düşünebilirsiniz. Anubias mesela bakımı çok kolay bir bitki.

Canlı sayısını artırmak istiyorsanız 140 lt'de 6-7 tane sağlıklı Japon bakabilirsiniz. Farklı türde balık koymanızı tavsiye etmem, bize akvaryumcu melek ve pengasus tavsiye etmişti ama sonuçlar hiç iyi değil. Akvaryumculardan önce burada araştırıp okuduklarınıza inanın.

Sağlıklı balıklar.
Japon Balığı Yem Tavsiyesi Hk.
[QUOTE=burakzzz]
Bu arada iki yemi birlikte mi kullanmalıyım. Sera goldy colour spirulina ve sera goldy gran arasındaki fark nedir? Yem çeşitliliği önemli ancak bir ana yemek olmalı bu hangisi olmalıdır? Söylediğiniz Sera, Tetra ve AHM markalarının tam olarak hangi yemlerini kast ediyorsunuz? [/QUOTE]

Sera goldy color ve goldy gran yemlerini sırayla verebilirsiniz. İkisi arasındaki fark goldy color japon balıklarının renklerini canlı tutmak için, goldy gran ise temel yem.
Bunların yanında yine Sera'nın japon balıkları için olan pul yemini ve Sera Vipan Family de kullanabilirsiniz. Vipan yeminin vitamin katkısı var.
Enerji Patlamasi
Umarım durum düzelmiştir.

Bizde de aynısı olmuştu ve burada sormuştum. Aşağıdaki linkte videosunu da izleyebilirsiniz. Ertesi gün düzeldi, biraz kovalanan balığı ayırıp tekrar yerine koyunca.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/japonlarin_kovalamacasi_k867756.asp[/URL]
Japonlara Dayanıklı Bitki Lazım
Ben de japon akvaryumunda bitki yetiştirmeye başladım. Tavsiyeler üzerine Anubias aldım 2 tür.

Anubias zaten önceki mesajlarda önerilmiş ama onun da türleri var. Anubias congensis türünün yaprakları biraz daha ince, onun kenarlarından tırtıklayabiliyorlar. Anubias barteri ve nana türleri daha uygun.
Çimen gibi bitkileri muhtemelen kökünden çıkarırlar diye ben denemedim bile [:)]
Japon Balığında Anlamadığım Çıkıntı
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Akvaryum 75 lt. 2 ay önce kurduk. İç filtre ve ısıtıcı var. Haftada bir %20 dip çekimi ve dinlenmiş su ile su değişimi yapıyoruz.
5 japon, 2 pengasus, 1 melek, 1 vatoz ve 1 çöpçü var. (akvaryumcu türlerin uyumlu olduğunu söylemişti ama burada okuduklarımdan sonra bu türleri bir arada aldığımız için pişmanız.) Şimdiye kadar tek canlı kaybımız 1 melek balığı.

Plastikleri atıp canlı bitki koymaya çalışıyoruz. Aşağıdaki fotoğrafta sağdaki iki bitki canlı anubias türleri.

Yüzgeç problemi olan balığımız da tam turuncu olan.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183938/20160420_101713.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183938/20160420_101719.jpg[/IMG]
Japon Balığında Anlamadığım Çıkıntı
Yeni farkettim ki balığımızın karın yüzgeci sorunlu. Şu durumda yüzgeci yok gibi. Ama ciddi bir problem olup olmadığını hala bilmiyorum.[EDIT]ilknurbyram,2016-04-20 09:09:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.