ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
korayakar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2015 23:52
Son Ziyaret:
23 Aralık 2015 23:17
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray akar
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

koray akar

SON 4 MESAJI

Paludaryum Kurulum..
Bence güzel bir başlangıç.Bende paladaryum için bir çalışma yapıyorum yalnız kullanıcağım tank arkadan öne eğimli kesik olucak full cam tankar bence paladaryum için çok etkili değil.
Rastgele düşücek yağmur damlaları ve şimşek efekti için çalışıyorum. Bitince kurulumu detaylı olarak alıp video ve fotoğraf yüklicem
Fikir Ve Desteğinize İhtiyacım Var.
Tamamdır dıy gübre seti satılıyor üsküdarpetcenter diye bir yerde. Dün jbl misket gübre aldım onun dışındaki tüm seti alıcam ve denicem.
Yalnız son günlerde dikkatimi çeken bir şey var bitki kumunda az bir yosunlanma var acaba varmı bunun tedavisi.excel yeticekmidir?
ışığı 8 yakıyorum


Dün parvula ve gül ekledim şimdilik dikicek başka yer kalmadı
umarım parvulalar sağlıklı bir şekilde büyük jbl top gübre takviyesi yaptım ve su dolaşımı için lily pipe seti aldım.Umarım faydası olucaktır.Buda son hali
[IMG]http://i.hizliresim.com/zlMWl6.jpg[/IMG][EDIT]korayakar,2015-12-05 20:25:17[/EDIT]
Fikir Ve Desteğinize İhtiyacım Var.
Rıza bey cevabınız için teşekkür ederim. Piyasada DIY gübreler satılıyor 500ml lik özel şişelerde o ürünleri önerirmisiniz genelde set olarak satılıyor ve içinde excel ve misket gübrede var. Markalı gübrelere göre daha uygun fiyatlı ve daha büyük şişelerde.
Işıklandırmayı sabit 6 saate çekiyorum hemen timer ile hergün aynı saatte açılsın ve kapansın.Bunun dışında pazar günleri %25 su değişimi yapıyordum böyle devam ediyimmi? Parvulalar adapte olmaya başladı yeni sürgünler veriyor ama bu hızda giderse tam olarak kaplaması en az 2 ayı bulucaktır.
Fikir Ve Desteğinize İhtiyacım Var.
Merhaba forum sakini abilerim ablalarım ve kardeşlerim. 1 ay kadar önce 0 dan kurduğum tankımda bazı sorunlar yaşıyorum. Birkaç petshopçu arkadaşla ettiğim sohbetlerde işe yaramadı çünkü herkes farklı bişeyler söylüyor ve okuduğum yazılardada bir çözüm bulamadım.Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.
Sırayla yaziyim.
Sorunlarım:
1-Yeşil alg oluşması hem camlarda hemde bitkilerde. (Camı fırçalı ve jiletli çubuklar sayesinde kolayça temizliyorum fakat yine oluşuyor.)
2-Bazı bitkiler çok sağlıklı iken arasıra yapraklarda kararma ve gül bitkisinde yaprak dökme görüyorum.
3-Kesinlikle düzenli fotosentez göremiyorum yani bir gün var bi kaç gün yok ve bazı bitkilerde hiç fotosentez yapmıyor.

Sorularım:
1-200 litre fotoğraftaki tanka saniyede kaç damla co2 uygulamalıyım ve 24 saat açık tutmalımıyım?
2-Ben hiç hava motoru kullanmıyorum ama hazırda mevcut bir sistemim var belirli saatlerde açmamı önerirmisiniz?
3-Akvaryumu hazır aldım markası "beta" taç kapaklı model floresanların suya uzaklığı 8-10 cm civarında araya buhar camı kestim ve koydum.Akvaryuma müdahele etmek istediğimde o camı alıp kenara koyuyorum.Sizce floresan ve su arasındaki mesafe az mı yoksa çokmu?
4-Parvula bitkisi için misket gübre kullanmalımıyım?
5-Işığı günde kaç saat ve hangi aralıklarla yakmalıyım? (Bir petshopçu abi derki 4 aç 4kapa 4aç.Bir diğer petshopçu abi derki sen 8 saat aralıksız yak.
6-Dış filtre bakımını ne kadar sıklıkta yapmalıyım?
7-Su değişimini ne kadar sıklıkta ve oranda yapmalıyım?

Şu an uyguladıklarım:
Aydınlatma : 4x39w T5
Aydınlatma ürünleri : 2 adet osram 865 coolwhite - 1 adet sylvania aquastar ve 1 adet sylvania grolux
Kum : Shunfa marka bitki kumu aldım. Satın aldığım kişi içinde 12 adet element bulundurduğunu söyledi. Zeminde sadece bundan var. Çok küçük top gibi bişey ve hepsi aynı boyda aquaclay gibi bi iri bi ufak birazı toz gibi değil.
co2 : Ista 95 gramlık set aldım onunla idare ediyorum şimdilik. Efes pilsen 14.5kg bir tüp aldım 20 tl karşılığında uygun bir regulatör ve selenoid valf bulduğumda ona geçiş yapıcam.
Sıvı gübre : Sıvı gübrelerin tamamını reeflowers marka aldım üzerinde yazan miktarları günü gününe bir çizelge hazırladım uygun olarak veriyorum bir şırınga yardımıyla ml olarak.
Kullandığım gübreler : potasyum - nitrat - fosfat - demir - mikro element.
Su düzenleyiciler : akvaryumu yeni kurduğumda bir kaç bakteri kültürü ve klor arındırmacısı ekledim şu an sadece remalg ve aquaclear kullanıyorum yine üzerindeki tarife göre.
Balıklar : Cardinal neon 15 adet ve rasbora 10 adet. 10-12 civarıda kiraz karides. 3 adet komando 3 adet albino çöpçü ve 2 tane yosun yemeyi seven balıktan. Canlılar oldukça küçük ve tank içersinde pek fazla kalabalık oluşturmuyolar ve bunlar en sevdiğim türler. Özellikle sürü dolaşmaları çok hoş
Bitkiler: sert saz - parvula - çınar - gül - anubis - rotala red ve adını bilmediğim 1-2 çeşit daha var.
Filtreleme : helia bir filtrem var 4 yada 5 sepetliydi tam hatırlayamadım debisi biraz yüksek ama idare ediyorum.
Yüzey temizleme : Istanın ucuz bir surface skimmer dedikleri aparatını aldım. Dış filtre su giriş borusuna bağladım tank içersinde. Suyun üzerindeki yağlanma ve bazı bitki veya yem kalıntılarınıda emip filtreden geçiriyor.

Aklıma şimdilik bu kadarı geldi. Siz değerli forum üyelerinden bu genç kardeşinize yardım etmenizi doğrularımı ve yanlışlarımı göstermenizi rica ediyorum.Bu yazıyı okuma sabrını gösteren ve fikir paylaşımında desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum şimdiden.Şu hayatta her konuda sabırsız olan ben konu akvaryum olunca tam bir sabır taşıyım.
Lütfen benimde bitkilerim yaldır yaldır fotosentez yapıp çoşsun ve sağlıklı olsunlar.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/179844/IMG_1351.JPG[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.