ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Abksn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
233
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2015 01:58
Son Ziyaret:
09 Ekim 2018 20:16
Toplam Mesaj:
435 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baki KOMLU
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Baki KML

SON 10 MESAJI

Barajdan Aldıgım Bitki
Merhaba, sadece kökünü kılcal kökleride cok hırpalamadan temizleyin. Gerisini çöpe atın. Tuzlu su vs. Bitkiyi muhakkak öldürecektir. Sadece kökü ekin. Bir süre sonra filizlenirse tuttu demektir. Filizlenmezse zaten kullanılamayacak olduğundan bir kaybınız olmaz. Bu şekilde ekerseniz hem risk almış olacaksınız hemde zaten tutsa bile gövde çürüyüp kökten yeni filiz verecektir.
Bulduğum Taşlar
Tuzruhunda köpürmeyenleri kullanırsanız garanti iş yapmış olursunuz. Diğerlerini kullanıp risk almayın derim.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/031220171831141.jpg[/IMG]
Fullred Kuyrukta Yağ Bezesi?
[QUOTE=Emre Zaim]Baki Bey, merhaba,
Balığınızın kuyruk sapındaki oluşum, tümör oluşumuna benziyor.
Benzer bir durum, beslediğim bir bettanın kuyruk sapında oluşmuştu.
Balığın hareketleri ve yem yemesinde bir sorun olmadı. Balığı kaliteli yemlerle besleyip, su koşullarını iyi düzeyde tutarak, bünyesini güçlendirmeye çalıştım.
Maalesef altı ay sonunda balığı kaybettim.
Maalesef gen havuzu daraltılmış ve soy içi çiftleşme gerçekleştirilen balıklarda gittikçe yaygınlaşan bir durum.[/QUOTE]

TEşekkürler bende öyle düşünmüştüm sagolun.

[QUOTE=Sado77]Merhaba ölür yakında yaşamaz (1-2 hafta içinde)[/QUOTE]
Çok yardımcı olduğunu söyleyemem. aylardır hayatta.

[QUOTE=trsnyldrm]Balığınızda gördüğüm kadarıyla beyaz benek var. Balığınızı karantina akvaryumuna almanızı öneririm. Bulaşıcı bi hastalıktır diğer balıklarınızada geçmesi an meselesi diyebilirim. Karantina akvaryumuna alıp gerekli ilaç tedavisine başlamanız hem sizin hem balığınızın hemde akvaryumunuz için faydalı olacaktır. [/QUOTE] teşekkür ederim beyaz benek olduğunu sanmıyorum.
Fullred Kuyrukta Yağ Bezesi?
Merhaba, balığımın kuyruk tarafında yağ bezesi benzeri birşey oluştu. Uzun zamandır besliyorum ilkkez böyle birşey gördüm. Diğer balıklarda benzeri birşeye rastlamadım, balık gayet hareketli, yem yiyor. Tedbir olarak ayırdım ama ne oldugunada anlam veremedim. Mantar v.b birşey değil sanırım bir kaç gündür tuzlu su tedavisi uyguluyorum ama hiçbir değişiklik yok, pamuksu bir yapı değil dökülme küçülme yok, sanırım büyümede yok ne olduğunu bilen arkadaşlar daha önce görenler yardımcı olursa sevinirim. Kafa yapan balıkların kafalarındakine benzer bir kitle.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/091120170221581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/091120170222031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/091120170222071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/091120170222131.jpg[/IMG]
Flowernhorn Ve Anguilla Yılan Balığı
[QUOTE=Emyy]Fh tek beslememiz konusuna ben de katılıyorum. Fakat tanka el sokturmayacak kadar egresif bir tür asla değil. Sadece su canlılarını kolay kolay benimseyemiyor. Özgürlüğü ve tekliği seven bir arkadaş. Akvaryum köpeği olarak bilinen bu tür çok cana yakın ve indancıldır. Hakkında biraz araştırma yapıp forumdaki açılmış konulara bakmanız yeterli. Tek isteği geniş hacim ve sevgi. Gerisini ona bırakın..

[VID]https://m.youtube.com/watch?v=VqMnsfTBRyw[/VID][/QUOTE]

Balığın karakterine göre değişir. İstediğinde gayette yaralayabiliyor bir çok örneği var.
https://m.youtube.com/watch?v=wgUQfQHZgJQ
Buradakide sanırım elini sokturmayanlardan. [EDIT]Abksn,2017-10-26 14:39:51[/EDIT]
Flowernhorn Ve Anguilla Yılan Balığı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176112/261020170116451.jpg[/IMG]
Üreme ve bihtiyaç duyduğu hacim öncelikle akvaryum için olmadığının kanıtıdır. Benim kendi tecrübem ise şu şekilde. Kapaklı olan tankın dışfiştre hortumunun geçtiği delikten dışarıya çıkmayı başarması ve yatağın altında kurumuş olarak bulmamdı. Bıraktığı izlerden odada onlarca tur attığını gözlemledim üstündeki mukoza odanın heryerine bulaşmıştı sonundada kuruyunca ölmüş. İki tane sipariş vermiştim internetten birisi bu şekilde öldü diğerini havalar ısınınca dereye bırakacağım böylece hatamı bir nebze telafi edeceğim diye düşünürken birgün girdiği delikten kafasını çıkarıp tepkisiz nefes aldığını farkettim normalde en ufak harekette kendisini gizler öyle kolay kolay göremezsiniz. Cama tıklattım tepki yok yem attım ağzına aşdı ama yutmadan geri bıraktı bir hafta kadar böyle durdu sonra öldü sudan çıkardığımda girdiği delikte kalan kısmının hareketsiZlikten dir diye yorumladım pamuklu derisi dökülmüş kıvrık olarak katılaşmış olduğunu gördüm. Balıkta olsa bence hayvan ruh halini belli ediyor. Keyifli değildi. Korkmayı bıraktığında öleceği belliydi ya öylede oldu sonunda. İkisi içinde eziyetti. Sizin için eziyet olacak şeylerde muhtemelen şunşar olacak; dekorları bitkileri kumları vs ne varsa alt üst edecek tanktan çıkmak için her fırsatı değerlendirecek çıkamazsada ölecek. Size onun yerine tarak balığı önerebilirim, form olarak benziyorlar. Tarak balıkları çok daha insancıl bir süre sonra saklanmayı bırakıyor. Alıştıkça samimi bir yaklaşımı var. Elinizden yeme alıştırabilirsiniz. Bir süre sonra tanka yaklaştığınızda sizi takip ederler eylenceli balıklardır. Bence bunu değerlendirin. Keza hayalet balıklarıda onunladar insancıl olmasada güzel bir tercih olabilir. Keyifli hobiler dilerim.

Birde şu var tabi ; ben hiç beslememiş olsamda yazılanlar fh nin akvaryuma el bile sokturmuyor oluşu. Kendi türünü bile kabul etmiyor, hareket eden herşeyi hareketsiz hale getirme eğiliminde çok agresif ve sert bir balık. Ben önerilerimide fhyi düşünerek yapmadım. Muhtemelen ne koyarsanız koyun zaten öldürecektir.
Flowernhorn Ve Anguilla Yılan Balığı
Anguilla akvaryum balığı değildir. İyice araştırmanızı tavsiye ederim. Ben ilk tankım için almıştım çok pişman oldum.
Arowana Ve Asya Balıkları V.b
Başlık sanki uzunsüredir birlikte yaşıyorlarmış gibi gösterdiği için merak ettim bende. Birçok örneği var doğru o yüzden acaba mümkünmü dedim ama sanırım yanılmışım.
Arowana Ve Asya Balıkları V.b
[QUOTE=Kromatit]Arowanaların kuyruklarına bakınca pek de iyi görünmüyorlar. Bir japonda pul kaybı veya mantar var. Tam anlayamadım orayı.
Arowana kuru yeme alışmışsa canlı yemi bırakmış olabilirler. Ama can çıkar huy çıkmaz derler. Her hafta birkaç yeni japon alıyor olabilirler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim peki kendi boyunda japonbalıpı ve çöpçüyle yaşarmı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.