ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emre_can_1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2014 08:58
Son Ziyaret:
28 Aralık 2016 17:24
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre cankaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre cankaya

SON 7 MESAJI

HOBİME YA SON YADA DEVAM!
İşinize karışmak gibi olmasın ama balkonda pekte sağlıklı olcağını düşünmüyorum balkonun taşıyıp taşıyamayacağı kışın sıcaklığı yazın yosun ve akvaryumun soğukluğunu ayarlamayı 2 ısıtıcı yada 500 watt ısıtıcı ne kadar ısıtır bilemem ama o büyüklükte bir akvaryumu ısıtmak kolay olmayacaktır elektrik faturası zaten sizi kışın hobiden soğutacaktır.Şöyle düşünün şuan evin içinde olan akvaryumlarımız bile ısıtıcı çalıştığında kolay kolay durmuyo devamlı çalışıyo balkonun ve gecenin de soğukluğunu düşünürsek baya yekün bir rakam çıkacaktır.Strafor olayı ise akvaryum göz zevkinize hitap etmeyecektir. peki akvaryumu küçültüp evde uygun bir yer bulmayı düşündünüzmü hiç ? Tabi durumunuzu ve pozisyonunuzu bilemediğim için şahsi görüşümdür yanlış anlaşılmasın lütfen.!

Keyifli hobiler dilerim.
Değerli üyeler abiler dostlar arkadaşlar engin bi
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Abdulmecit Çoban Hocam söylediğin gibi kısır olma ihtimali çok düşük ama ne yazıkki böyle konularda biraz şansızımdır olabilir :) ama akvaryuma 2. bir erkeği yada 3 4 dişi daha eklemeye  sıcak bakmıyorum ki gel gelelim akvaryum hacmi çok düşük bu benim için dahada çok sorun yaratacaktır diye düşünüyorum.

Özgür Arslangörür abi ,evet arka fon strafordan ve dediğin gibi ufak bir hacim kalıyor balıkların hareket etmesi yer tutması için vaziyet böyle olunca da huzursuzluklar başlıyor.Daha önceden malawi akvaryumum vardı karma onlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım onca sene baktım onlara böyle bir davranış ne gördüm nede şahit oldum bu balıklara bakmak gereçkten zor ayrıca seçtiğim balık kendi türü arasında da en agresifi olsaki şekil A da görüldüğü gibi çok zor bir durumdayım. Öncelikli seçeneğim akvaryumu büyütmekten yana inşallah büyütebilirim. 

Çağdaş Özdoğan abi çok sağol bilgilendirme için.

Hepinize teşekkürler.

Öncelikle ilk yapmam gereken akvaryumu değiştirmeyi düşünüyorum.Bakalım evdekilerden izin koparabilirsem tabiki :) .Eğer olduki değiştiremezsem bir gece operasyonuyla akvaryumun yerini dizaynını ve erkek balığı değiştirip 1 gün boyunca akvaryumun üzerine çarşaf koyup bekleticem. 
İnşallah 2.planıma kalmadan akvaryumu değiştirme kararım onaylanır :D

Teşekkürler tekrardan bilgileriniz için.



Cagdas OZDOGAN2015-03-18 13:06:17
Ümraniye-Dudullu'lu akvaristler neredesiniz ?
Arkadaşlar öncelikle herkese keyifli hobiler. Bende Dudulludanım aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.
Yaklaşık 200 litre bir tank içinde 1e 6d tropheus ikola besliyorum. 
Değerli üyeler abiler dostlar arkadaşlar engin bi
Değerli üyeler abiler dostlar arkadaşlar engin bilgilerinize dayanarak bir kaç sorum olacak Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

Öncelikle herkese keyifli hobiler dilerim.

100X40X40 akvaryumumda bakmış olduğum 1e 6d ikolam var ve damızlık boydalar balıklar bana geleli 8 ayı geçti 4 çeşit yem haftalık %20 su değişimi her su değişiminde de epsom tuzu ve akvaryumun ölçüsüne göre ph değeri için karbonat ekliyorum.Balılarımın rengi gayet hoş ve güzel tam renklerindeler ayrıca arka fonumda 3 boyutlu balıkların saklana bileceği mağaralar mevcut ve sağda ve solda olmak üzere 2 ayrı yerde kayalardan mağralar var.

Sorunlarım ve sorularım şunlar:

Akvaryumda 1e 6d olmasına rağmen erkek balık bütün balıklarımı kovalıyor ama akvaryumun içine ayrı bir kab koyup erkek balığı onun içine aldığımda dişiler çok rahat ve daha güzelleşiyolar.Erkek balığın dişilere vurması normalmi?
Erkek balık bazı dişilerle çiftleşiyor ama hiç bir şekilde 8 aydır hiç bir dişinin yumurta aldığını görmedim:(
Çiftleştiği dişileride kovalıyor. Sizce erkek balığımda mı sorun var? 8 aydır yavru alamadım ve bu işten gittikçe soğumaya başladım en ufak bir belirti bile yok .

Sizden ricam değerli tecrübelerinizi fikirlerinizi yapmam gerekenleri söyleyebilirmisiniz?

Lütfen yardımlarınız esirgemeyin.

Akvaryum videosunu da ekliyorum erkek kabın içindeyken balıkların ne kadar huzurlu ve güzel oldukları gözüküyor ama erkeği salınca çatışma çıkıyor akvaryumun içinde huzur kalmıyor. Az da olsa çiftleşmeler oluyor ama huzur yok çiftleşmelerle ilgilide bir netice yok.

Şimdiden teşekkürler.

[VID]http://youtu.be/tiY-V-aPrXg[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=tiY-V-aPrXg&feature=youtu.be[/VID]
Cam içlerindeki yosunlaşma hk.
Merhaba,

Aynı sorun bende de vardı. 120X50X50 akvaryumda ikola besliyorum ve camlar sarı yosun şeklinde renkleniyordu. ayrıca arko fon'um 3D strafordan dı. Haftada bir temizlememe silmeme ragmen aynı şekildeydi hep. Sorunu şu şekilde çözdüm. Akvaryuma büyük bir tane vatoz koydum. Sapsarı yosun olan yerler ertesi gün bembeyaz tertemiz denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca balıklarla da sorunsuz bir şekilde geçiniyor.
Tropheus yanına Vatoz Konulurmu
Merhaba Arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere tropheus ikola türü yanına vatoz koymak istiyorum Daha önceden birlikte beslemiş olanlar değerli bilgilerini paylaşabilirlermi herhangi bir sorun yaratırmı ikola türü balıklarıma herhangi bir zararı dokunurmu 

Teşekkürler.
Erkek İkola dişilere vuruyor
Merhaba arkadaşlar,

120X50X50 akvaryumumda beslediğim 1e 6d ikolam var daha önceden akvaryumda 2 dişi vardı 1e 4d ikolaları daha sonradan koydum.4 gün önce  sorum şu saten akvaryumumda daha önceden bulunan 2 dişi çok baskınlar erkeğe bile vuruyolar anlamadım. birde erkek diğer balıklarada dişilerede vuruyor neden acaba? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.