ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zfr06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2014 14:50
Son Ziyaret:
04 Temmuz 2023 13:53
Toplam Mesaj:
132 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ZAFER ALTINDAŞ
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Teknik Ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer ALTINDAŞ

SON 10 MESAJI

Derz Dolgu Akvaryumda Kullanım
[QUOTE=bahautkuu]

internette bulamadım bulduğum 20 kilo ve fiyatı aşırı yüksek yaşadığım şehirdeki nalburlardada yok
[/QUOTE]

Nalburlarda zor bulunan bir ürün. Bauhaus, koçtaş gibi büyük mağazalara bakabilirsiniz. Bauhaus da yanlış hatırlamıyorsam 1 kg dan 20 kg kadar vardı. Kendim gidip almıştım. Resmimde bulunan akvaryumdaki tüm dekor size söylediğim derz ile yapıldı.[EDIT]zfr06,2021-04-30 09:28:29[/EDIT]
Derz Dolgu Akvaryumda Kullanım
Fuga pool 2900 kullanabilirsiniz. 3D fon yapımında kullanılıyor.
Bitkili Tank Aydınlatması Yapıştırma
Normalde dediginiz dogru da. Kullanan birisiyle karsilastim. Problem olmayinca bende yapayim dedim. Buhar cami olucak zaten. En kötü onun üzerine düşer.
Bitkili Tank Aydınlatması Yapıştırma
Dün akvaryum silikonu uyguladim. Bakalım nasıl olucak. Insallah bırakmaz kendini.
Bitkili Tank Aydınlatması Yapıştırma
Arkadaşlar aydınlatma olarak smd bar led aldım ve alüminyum profile kendi yapışkanıyla yapıştırdım. Lakin aydınlatmayı yaktıktan belli süre sonra sıcaktan dolayı düşüyor. Buna akvaryum silikonu uygulasam veya japon yapıştırıcısı nasıl olur. 3M çift taraflı bant kullansam 1 metrede 4 noktaya bu sefer de alüminyuma değmeyen kısımlar aşırı ısınacak. Montajlama konusunda çelişkide kaldım. Malum günde 6-8 saat açık olucak. Ona göre bir yol izlemek daha mantıklı. Daha önce bu smd bar ledden kullananlar var ise yardımcı olabilirlerse sevinirim. Acil olduğundan cümlelerde karışıklık olabilir :)

Herkese iyi hobiler.
Bitkili Tank Aydınlatması
Merhabalar. 125x45xh55 ebatında akvaryumum mevcut. Forumu ve bazı siteleri bayağı araştırdım lakin çok arada derede kaldım.
Akvaryumu komple yeniden kuracağım. Tabana sırasıyla cocopeat,misket gübre,lav kırığı ve dere kumu kullanmayı düşünüyorum. Aydınlatmaya gelecek olursak 5630 ve 4014 smd ledlerden kullanayım diyorum lakin ne kadar başarılı olur bilmiyorum. Fiyat konusunda ve tüketim konusunda daha avantajlı olduğundan led istiyorum. Renk ve ne kadar kullanmam gerektiğiyle ilgili veya başka bir alternatif var ise fikirlerinizi ve bilgilerinizi beklemekteyim.

Saygılarımla,
Bitki Işığı
Yardımınız için teşekkür ederim. Eğer olursa maddi anlamda ve görsel anlamda çok hoş olacağını biliyorum. Nette bitkiler hakkında yazılan bilgilere göre gün ışığında bile yetiştikleri yazıyor. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. Lakin çoğu yerde bu bilgi var. Buna istinaden led kullanmayı tercih ettim. Tabi daha kullanmadım. Eğerki yetiştirme olursa led kullanacağım. Daha önceden deneyen vardır diye düşünüyorum.
Bitki Işığı
Merhaba arkadaşlar. 125x45x50 akvaryumum var ve ilk defa bitkili tank yapmayı istiyorum. Bitki olarak, java moss, riccia, gül ve zeytin kullanacağım. Araştırmalarıma göre bu bitkiler CO² ve fazla ışık istemeyen bitkiler. Uzun lafın kısası. Bu bitkiler için RGB şerit led alsam 5 metre. Bu bitkilerin ışık ihtiyacını karşılar mı?
Kalekim Fuga 2000 Arka Plan
Akvaryumlarda 3D fon için fugapool 2900 en doğru olanıdır. Diğer derzler sağlık açısından sıkıntı yaratabilir. Sıcak silikon zamanla atma yapıyor tavsiye etmem. Tuz olarak normal veya kaya tuzu fark etmez lakin normal tuz kullanırsanız en az iki defa durulamanız gerekmektedir.
Yeni Akvaryum
[QUOTE=atolga]

Çok yardımcı oldunuz sğl'un ve aklımda takılan şeyleri soruyorum dip çekimi haricinde dip süpürmede yapayım mı ve öğrendiğim kadarı ile lepistesler otçulmuş öyle yem alcağım ve dondurulmuş canlı yem ,bu arada dem,rden sehpa yaptırdım resim koyabilsem gösterirdim acaba taşırmı diye demirci taşır dedi ama ve hiç birşekilde ilk kurulumdan sonra ilaç vs kimyasal madde koymuyorum kaya tuz vs

[/QUOTE]

Dip süpürme diye birşey yok. Lepistesler hem etçil hem otçuldur.Profilden yaptırdıysanız korkmanıza gerek yok. Akvaryum içerisine belli oranda kaya tuzunun faydası her zaman var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.