ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volcan57
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2006 17:50
Son Ziyaret:
25 Şubat 2024 16:23
Toplam Mesaj:
135 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan can
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilişim Teknolojileri Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan CAN

SON 10 MESAJI

Papağan cichlid mi yoksa albino zebra mı bunlar:d.
Selamlar,
 
Sn. Monalos ve Nightfalcon; balıklarınız ithalat adı ile toffy mixed color, yani boyanmış hormon verilmiş albino zebra yavruları. Papağan cichlid ile alakaları yok. Çoğu ithalatçı bu isimle satın alır ve bunları alan akvaryumcular dükkanlarında karma tanklarda papağan yavrusu diye satarlar. Yalnız renklerinin albenisi (yeşil, sarı, mavi, pembe, kırmızı vs.vs.) olduğu için çoğu hobici de bu balığı papağan diye alır. Yavru papağanı bilen bilir, bu kadar boyda bu netlikte çizgisiz renge sahip olmaz. Nereden biliyorum; haftada 200 - 300 adet satılıyor balık aldığım toptancımda.
 
Saygılarımla...
Bitkili Betta Yeni1 günlük yavru fotosu Sayfa 2'de
Yoruma gerek yok sadece maaşallah var, herşey ortadaTebessüm. Umarım sağlıklı ve kayıpsiz olarak büyütürsünüz yavrularınızı.
Saygılarımla...
tropheus
Arkadaşım,
erkek balık dediğiniz gibi çiftleşme hazırlıklarında ise dişi sayısını arttırın derim, en az 3 e çıkarın. Yoksa dişiniz fena halde hırpalanır.
moliro yumurtalarım

Hafifiçe dönmeleri gerekmektedir arkadaşım.

tropheus
Birşey olmaz der tabi, balık satacak ya. Yemlemesi, su sertliği, istediği alan ve bölge sahiplenmesi, doğal alanları vs. farklı. Ama önemli olan balığı satmak tabi. Arkadaşım bence forumu takip edip topic açarak bu konularda yardım alınız balık alımından önce.
 
Saygılarımla...
tropheus
Çok özür dilerek söylemek zorundayım ki, bilinçsizce bir hareket olmuş arkadaşım. Umarım aynı hataya düşmezsiniz tekrar...
tropheus
Zebra mı, aynı tankta amerikan zebra mı vardı?
moliro yumurtalarım
Hasan Bey;
  
     Cevabınız için teşekkürler, fakat yavru akvaryumlarım dolu olduğu için egg thumber ı başka tanka alma şansım yok. Tanklarım zaten çok kullanılmayan bir odada ve ışıklarını kapamam mümkün değil. Çünkü her cinse bir tank ayırmış durumdayım zaten ve çiftleşmeler hala devam ediyor, ayrıca tanklarım bitkili. Ben bu mesajı yazarken bile bir çift molirom ve lufubum yumurta alıyor. Su değerlerim çok güzel ve kısmi değişimler zamanında yapılıyor. Metileni ise kullanmıyorum gerekmedikçe çünkü stres yok tankta. Sanırım ancak dua edebilirim Tebessüm bu durumda yada aynı durumu yaşayan arkadaşların tecrübelerini bekleyeceğim Uykulu...

   Su şartları çok iyi olmasına rağmen 10. günden önce kusturduğum için olsa gerek tahmin ettiğim gibi yumurtalar aynı anda bozulmaya başladı. Bu işe en çok frontosalarım sevindi Tebessüm. Kısmet diğer yumurtalara. Fakat bir gözlemim daha oldu oda egg thumber daki yumurtaları gören diğer balıkta yumurta aldıktan 1 saat kadar sonra bir süre egg thumber a vurup yumurtalarını attı. Sanırım kendi yumurtaları sanıp almaya kalktı onlarıda. Kısmet diğer yumurtalara bakalım. Daha moliro yavrusu göremedikMutsuz.
 
 
halongan2008-10-05 12:23:17
Frontosa Çiftleşme merasimi :) Video ekle

Selamlar,

Öncelikle yavrularınız hayırlı olsun ve balıklarınız anaç oldular artık. Sağlıklı ve kayıpsız bir şekilde büyütmenizi ve bir çok kez yavrular almanızı dilerim.
Benimde frontosalarım 1,5 yaşına geldiler, sabırsızlıkla bekliyorum yavru alacağım zamanı...
 
Saygılarımla...
tropheus
Selamlar,
 
    Balığınızı uygun bir ph oranına sahip suya mı koydunuz, su alıştırma süresi ne kadardı, aldığınız yerde sularında buffer kullanılıyormuydu, sıcaklık nasıldı, taşıma şartları nelerdi, bloat mıydı yada başka bir hastalığımı vardı, tankınızdaki başka bir balık vurmuş olabilir mi..... kısacası liste uzayıp gider arkadaşım, özellikle de tropheuslarda. Bence olayın akışını baştan bir düşünün, eminin sebep kendini ele verecektir.
 
Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.