ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sboyali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2014 13:26
Son Ziyaret:
20 Ekim 2020 16:45
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar BOYALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yozgat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hopar KF2218 yedek parça sorunu
Merhabalar.

Hopar KF2218 model dış filtremin emiş basış borularına ve hortumuna ihtiyacım var hiçbir yerde bu filtrenin yedek parçasını bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Parke Üzerine Ne Tür Madde?
Biraz uzun bir açıklama olacak fakat bu tecrübem sabırla okuyacak arkadaşlara faydalı bilgiler verebilir.

Yorum yapan arkadaşın tavsiyesi üzerine ayakların montesini yaptırdım, mobilya ve cam arasına 1 cm en yumuşak strafordan koydum. Mobilyayı camdan ayırdık ve teraziye alma işlemi başladı. Önce mobilyayı teraziye aldık, camı üstüne koyduk, suyu doldurduk, su dolarken terazinin bozulduğunu farkettik acaba neden bozuldu derken parkelerin esnediğini farkettik, su doldukça basıncıyla parkeyi itiyor ve terazi bozuluyordu. Ne yapsak diye düşünürken mobilyacı bi fikir verdi. Su doluyken alalım teraziye dedi, ben ayakları ayarlayamayabilirsin dedim hallederiz abi dedi :) Suyu tam doldurduktan sonra ayakları ayarlamaya başladı, su dolu olsa bile ayaklar ayarlanabiliyormuş gözlerimle şahit oldum :) Şimdi 1mm'den daha az bir eğim var yani yok denebilecek kadar az, onu da göz ardı ettim.

Yalnız beni endişelendiren bir durum var; bilmiyorum anlatabilecek miyim ama bu ayaklar mobilyanın üstünden altına inen desteklerin tam altına monte edilemedi. Ayaklar taban mdf ye; bahsettiğim desteklerin yakınına monte edilebildi yani tüm ağırlık taban mdf'de ki 6 adet ayağın üzerinde. Bununla ilgili bir deneyimi olan var mı acaba?









Parke Üzerine Ne Tür Madde?
Merhaba arkadaşlar.

Benim evimin tabanı eğik bükük, akvaryumun mobilyası bir türlü dengelenmiyor kaç gündür uğraşıyorum yok yok yok olmuyor. Ben de bugun biraz düşündüm parkenin üzerine öyle bir madde atmalıyım ki taban çimento gibi sert olsun yüzey pürüzsüz dümdüz olsun o mobilyanın kaplayacağı alan eğimsiz olsun. Mobilya 1.5 m tabanında; köşelerde dört adet, ortada iki adet olmak üzere toplam altı adet, yüzük parmağı uzunluğunda baş parmak kalınlığında çıta var. Ne tür bir ekipman kullanmalıyım önerilerinizi bekliyorum. Akvaryum ölçüler 150 50 65h
Akvaryum Sehpası Dengeleme
Mnfc cevabınız için teşekkür ederim.

Bu malzemeyi nasıl kullanıyoruz?
Akvaryum Sehpası Dengeleme
İyi Forumlar.

Resimde gördüğünüz 150 50 65h tank, acemi bır akvarisit olan ben tarafından kurulum aşamasındadır. Taban yamuk yumuk olduğu için mobilya yere tam basmıyor (Evin tüm odalarının tabanı eğimli). Ayarlanabilir ayakları yok Mobilya tabanına tutturulmuş çıtalar var. Camı mobilyadan ayırmadan yapabileceklerim hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Paintte çizdiğim resim çıtaların tabandaki yeridir.



Yozgatta Bilindik Akvaryumcu
Arkadaslar merhaba;

Yeni aldigim 120*50*70 akvaryum kösebentin camların birlestigi kosesinden su kaciriyor. Taban camda kusak var, silikondan kaciracagini dusunerek kusagin kenarlarini ve on cam kenarlarin silikonunu guzelce temizledim yeni silikon gectim 3 gun kadar bekledikten sonra bugun doldurdum suyu sonuc yine husran.

Bugun anladım ki acemi biri olarak ben bu isin ustesinden gelemeyecegim. İsin kotu tarafi ben Yozgat ilinin ucra bir ilcesindeyim ve burda akvaryumu yapabilecek biri yok. Yozgat'ta boyle ilcelere tamire giden bildiginiz iyi bir akvaryum tamircisi var mı veya bir oneriniz var mı kac gundur moralim cok bozuk aglayacagım artık valla :(

Akvaryum kargoyla İstanbuldan geldi bilen bilir 34akvaryum aahibinden.com. Bulasmaz olaydım heves meves bırakmadı bende :(((
Akvaryum Su Sızdırma
120*50*70 cm3 akvaryumum resimlerde gösterdiğim yerden su sızdırıyor taban camında kuşak var onu altından su yürüyor sanırım tamiri hakkında yardımınıza ihtiyacım var.





Dış Filtrede Su Basma Sorunu
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle hobiye ilk defa başladığımı belirtmek istiyorum. Konuyu açmadan öncede forumu aradım taradım bir çözüm bulamadım üstatlardan yardım bekliyorum. Hobiye 420 lt (120*50*70*) ile başladım tankım 3 gün önce, filtrem de bugün geldi. Tanka suyu çektim hem akvaryumu denemek hem de dış filtreyi çalıştırmak amaçlı. Suyu çektim dış filtreyide nette araştırdığım şekilde kurdum. Filtreden su akışını sağladım belli bir debi ile su akışı var fakat filtre 3 5 dk su basıyor sonra bir anda kesiliyor, temiz su borusundaki suyun gerileyişini görüyorum 1 2 dk içerisinde boruda ki su seviyesi tekrar artmaya başlıyor bir miktar akıyor sonra yeniden geri çekiliyor sürekli devirdaym yapıyor bu durum. Böyle olması normal mi? Tüm filtreler bu sistem de mi çalışır yoksa benim yaptığım bir hatadan mı kaynaklı?
Tetratec EX 1200 Fiyat Farklılıkları
Merhaba arkadaşlar;

Tetratec EX 1200 dış filtre almaya karar verdim fakat bir sitede (forum kuralları gereğince site ismi verilebiliyor muyuz bilmediğim için site ismi vermiyorum) fiyatların 245 tl'den tutunda 450 tl'ye kadar değiştiğini gördüm. Her biri full her birinin özelliklerinde bir farklılık yok, hatta 260 tl olupta yanında 300w ısıtıcı hediye edenini bile gördüm. Fiyat farklılığının sebebini paylaşırsanız sevinirim.
420 lt Yunus Ciklet Akvaryumu Görüşleriniz
Merhaba Arkadaşlar;

Bugun 420 lt (120*50*70)'lik bir akvaryum satın aldım. Hobiye yeni başlıyorum Yunus Ciklet beslemek istediğimden 420 litrelik bir akvaryum aldım. Giriştik bu işe bir şekilde umarım yanlış birşeyler yapmamışımdır. Sizlerden ricam boş akvaryumum için almam gereken ekipmaları sıralı bir şekilde paylaşabilir misiniz? Sadece malzemeleri sıralarsanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.