ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hobiciakvarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
181
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2014 11:56
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2022 19:44
Toplam Mesaj:
526 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Bolat
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Doktora Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156707.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Acemi Hobiciden İlk Kurulum
Echinodorus arka plana ekmelisiniz. Kök salması problem değil. Köklerin yanında sürgün ile yavru verecektir ayırıp çoğaltabilirsiniz. Küçük kalmasını istiyorsanız yaprakları budamalısınız.
Tetra Fresh Delica Krills Hakkında
İçinde jel ile karıştırımış krill veya krill parçaları olacaktır.

Kullanmadığınız kısmı geri itip, üsten katlayıp bir buzdolabı poşetine koyup, onu da bağlayıp buz dolabına koyabilirsiniz. Buz dolabı poşeti kısmı evden tepki almamanız (ve de kendiniz iğreniyorsanız) için açıkçası...

Açılan bir paketi e geç 3 gün içinde tüketin bence.
Dekor Tavsiyesi
Hasan Bey. Akvaryumunuza koyacağınız dekor hem kişisel zevke bağlı hem de bakacağınız balığa bağlı olarak değişenlik gösterebilir. Akvaryumunuz da ciklet bakıyorsunuz sanırım ama türünü çıkartamadım, resim net değil. Agresif tür cikletlerde sayıya bağlı olarak ya hiç dekor ya da çok dekor tercih ediliyor (önerğin). Bazı ciklet türleri kumu ağzına alıp oynatma ihtiyacı hissederken bazıları mağra da saklanma eğilimi gösteriyor, gibi...
Acemi Hobiciden İlk Kurulum
Hayırlı olsun. Akvaryumunuzu kurduktan sonra nitrojen döngüsünü oturmaya dikkat edip, daha sonra mı balık eklediniz yoksa doğrudan mı? Nitrojen döngüsü hakkında eğer araştırma yapmadıysanız ve buna dikkat ederek kurmadıysanız olası amonyak ve nitirt artışları nedeniyle balık kaybetmeniz muhtemeldir. Su değişimlerini ilk 2 hafta her iki günde bir %20 şeklinde yapmanız öneririm (azami). Bunu her gün de yapmanız uygun olabilir. Test kitiniz var ise suyunuzu düzenli olarak amonyak ve nitrit için test edin.
Akvaryum Fiyatlarl Bulgaristan-türkiye?
Bu forumun ilanlar kısmında malzemeler ilanlarının olduğu bakarsanız bir bilgi edinmiş olursunuz. Açıkçası ilanda göstermiş olduğunuz akvaryumun tüm aksesuarları ile birlikte veriliyor olması, akvaryum cam fiyatı olarak sadece bakmamanız anlamına geliyor. Cama cam sıfır akvaryumlar camcılarda türkiyede ucuz oluyor ama kapak yaptırmanız lazım, filtre, ısıtıcı, hava motoru vs zaten bu bahsi geçen rakama (140 tl) ulaşırsınız. Bence satıcı ile biraz pazarlık yapın ve o akvaryumu alın, edirneden taşımakla filan hiç uğraşmayın.
Kuluçka Süresi
[QUOTE=mtranoglu]
Peki bu sorunun önüne geçilebilecek bir yöntem var mı tavsiye ettiğiniz hani almışken bir daha değiştirmiyeyim diye söylüyorum [/QUOTE]

Sizinki belki bu sorunları içermiyor olabilir, belki de düzeltmiş olabilirler, bilemiyorum. Ben 1 yıl öncesinde kullandığım kuluçkalar böyle idi ve hobi arkadaşlarım da aynı tecrübeyi yaşıyorlardı. Çözümü biz bahsettiğim diğer kuluçkaya geçmek ile bulduk. Eliniz yatkın ise kendi kuluçkanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Veya telli kuluçkanızı modifiye edebilirsiniz. Tel kısmı bu kuluçkalarda çıkıyor diye hatırlıyorum ben, bunu çıkartıp yerine takabileceğiniz düz plastik bir zemin takabilirsiniz. Havanın kaçması içinde üstte delikler açmanız gerekir.

Açıkçası eğer petshop tanıdık ise veya fişiniz var ise gidip değiştirin derim ben. Ama değişim imkanı yok ise modifikasyon veya kendi üretiminiz ile yapabilirsiniz.

not: kuluçkaya ne kadar ödediniz sormanın bir mahsuru yok ise.
Ciklet Baligim Asagi Yukari Surekli Hareket Ediyor
Ciklet tanktınız ne zamandır kurulu?
Kuluçka Süresi
[QUOTE=mtranoglu]
Ne gibi zarardan behsediyoruz usta dün bende telliden aldım da biraz açıklama yapabilir misiniz?[/QUOTE]

Kalitesiz olan telli kuluçkaların iki problemi oluyor: birincisi tellere yavruların keseleri takılabiliyor, ikincisi yeterince güçlü bir emiş sağlayamıyor ve mantar oluşumuna neden oluyor. Tabanı kapalıtikten olan, havanın üstten çıktığı kuluçkalar bu konuda daha başarılı ve bu sıkıntılar olmuyor. Bulabilirseniz bundan alın derim.
Sunsun Hw 603b Mini Dış Filtre Modifikasyon
Merhaba. Yazdıklarınızı okurken anlayamadığım modifikasyon konusuna ne zaman nerede ele aldınız da, modifikasyonunun iyi olmadığına dair bilgi bulduğunuzu belirttiniz? Acaba azot döngüsünün filtrenize modifkasyon yapmak olduğunu düşünüyormusunuz diye merak etmedim değil açıkçası.

Malzemeleri filtrenize normalde nasıl koymanız gerekiyor ise öyle koyun. Normalde filtre girişinden (suyun girdiği yerden) sırasıyla kalın filtre malzemesi, ince filtre malzemesi ve son olarak ekstra ince filtre malzemesi gelir. Karbonun nereye gelmesi gerektiği konusunda farklı görüşler var. Kalından önce de koyabilirsiniz, sonra da (hangi görüşü doğru buluyorsanız). Siporax dediğiniz muhtemelen bir çeşit biolojik filtre malzemesi dir (seramik halka veya bio toplar gibi), ben bunu kalın filtre malzemesi olarak sınfılandırırdım.

Miktar sorusuna gelince; zaten filtrenizin süngerleri mevcut, bunlar filtrenize girmek zorunda. Bu ekleyeceğiniz malzemeleri de buna göre ayarlamalısınız.
Su Piresi Ne Yer ?
Su pireleri filtre canlılarıdır; su da yüzen mikroorganizmaları filtreleyerek beslenir yaşarlar. Bu nedenle toz halde besin değeri yüksek besinler terich ediliyor. Genellikle Spiurlina tozu veriliyor. Bazıları da maya tercih ediyor. Spirulina tozunu tavsiye ederim. Maya koku yapıyor bir de riskli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.