ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Anıl Özekşi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]11139,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2013 16:24
Son Ziyaret:
29 Ocak 2020 13:44
Toplam Mesaj:
93 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ANIL ÖZEKŞİ
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1965
Yaş:
58
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Distant Dreams (05.04.2016) 9.sf.güncelleme
Tasarım on numara olmuş. Derinlik hissi hemen hemen hiç bir yerde bozulmamış. Tankında huzur buldum. Tebrik ederim Emin. Artık tek rakibin kendinsin...[:nazar:]
Distant Dreams (05.04.2016) 9.sf.güncelleme
Ben senin düşündüğünden bile daha iyi bir tasarım ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bence sabırla adım adım gidersen gurur duyacağımız bir tank ortaya çıkaracaksın.
Nazdrovya - 17 Ekim 2015
Tebrik ederim Uğur.

Gene çok güzel bir dizayn olmuş. Video ise toy akvariste ders niteliğinde. James Findley'in kurulum videolarını izler gibi oldum...[:)]

Bence herkes bloğundaki videoyu izlemeli.
[EDIT]Anıl Özekşi,2015-08-06 11:47:00[/EDIT]
Fernweh ( Final Sayfa 11 )
Derinlik algıma sorun çıkaran şeyi bulabilmek için önce sadece kayaları bırakıp diğer her şeyi çıkardım resimden. Ve sonuç mükemmeldi. Beyaz zemin üzerinde duran kayalar o haliyle bile derinlik algımı rahatsız etmiyordu. Ancak sadece ağaçları bıraktığımda durum öyle olmadı. Hangi ağacın önde hangisinin arkada olduğu bir bakışta anlaşılamıyordu.

Halbuki resmin bütününde ağaçların boyları olması gerekene yakındı. Ben de boy yerine enin sorun oluşturuyor olabileceğini düşündüm.

Ha neden ağaçlara taktın dersen siz ağaç boyları üzerine konuşurken boylarda sorun olmadığını düşündüğüm için olaya müdahil buluverdim kendimi. Yoksa dediğim gibi kayarın yerleşimi ve kumun eğimi kesinlikle on numara olmuş. İnanılmaz bir derinlik ve doğallık yakalıyor.

Umarım gönlünden geçen bir final yaparsın.
Fernweh ( Final Sayfa 11 )
Merhaba Uğur,

Biraz önce yayınladığın resmi photoshop'a atıp tüm oranları pixel pixel inceledim. Sonuç olarak hardscape mükemmel oranlara sahip. Hiç bir kusur bulamadım. Ancak ağaçlarda gözüme hoş gelmeyen bir şey var. Sanki dağlarla tepelerin mükemmel derinliğini törpülüyor gibi. Belki önde ve arkada benzer endeki ağaçlar yüzündendir. Ancak ilk baştaki ağaçsız hardscape fikrin daha bir hoş olurmuş diye düşünüyorum.

Belki de arkadaki ağaçların enlerini biraz inceltip fotoğraflarsan daha net bir şey söylemek mümkün olur. Aynı kalınlıkta olunca arkada olduğu için küçük görünmek yerine öndekinin sanki boduru gibi durmuş.

Yine de görsel olarak çok hoş bir tank. Benimki de sadece yarışmalık tankta kusur bulma çabası

Ellerine sağlık.
Yeni Kurulum icin Tavsiyeleriniz

Madem bir tık ileri götürüp co2 de vermeye başladınız taban bitkisine de başlayabilirsiniz. Ama micra önermem. Onun yerine monte carlo deneyin bence. Çok özel co2 ve ışık şartları istemediğinden akvaryumunuza uyacaktır diye düşünüyorum.

Tecrübeli Arkadaşlar Bakabilir mi
Kendiniz bir fan yapabilirsiniz. Ben iyi ve sessiz bir bilgisayar fanı aldım ( 25 TL ) Bu fanı çalıştırmak için 12 volt adaptör gerek( ben evdeki 9 voltu taktım daha yavaş ve sessiz çalışıyor ) Bir de arkadaşım konya sokaktan aldığı malzemelerle termostatlı bir DIY malzeme yaptı ( 20 TL ). Siz termostatlı kullanmayıp manuel yada timer ile ( 19 TL ) çalıştırabilirsiniz.

Akvaryumunuzun ölçüsüne göre her gün 1 parmak kadar eksilen suyu tamamlarsınız.
Doğadan Bitki Toplamak
Aşağıda linkini göreceğiniz konu sorununuzda size yardımcı olabilir.


http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_alinan_bitkilerin_temizlenmesi_k126210_sn1.asp

Eski Bitkili Nano Tank düzenlemelerim ARŞİV
Çalışmalarınızın hepsi çok başarılı Emre Bey. Yalnız fox valley diğerlerinden çok farklı. Kesinlikle ilham verici bir hardscape çalışması var. Tebrik ederim.
Yeniyim... :(
Eğer diğer tüm etkenleri göz ardı edecek olursak 100 litre neti olan bir akvaryumun tabanını cuba ile kaplayacaksanız 100 watt civarında bir ışığa ve co2 desteğine ihtiyacınız olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.