ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nihat Kılıç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2013 10:25
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2017 23:51
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat Kılıç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Nihat Kılıç-1976 Adana

SON 10 MESAJI

Akvaryumda bir türlü geçmeyen toz bulutu
Merhaba arkadaşlar.Geçen yıldan beri akvaryum hobisi ile ilgilenmekteyim.350 lt lik bitkili bir tankım var.Filtre olarak jbl e1501 kullanıyorum.En başından bu yana tankımda çözemediğim bir toz bulutu mevcut.İki ay önce kumu yenileyip sıfırdan kurulum yaptım.Filtremde en altan itibaren sırasıyla bir kat seramik halka,iki kat micromec ve bir kat sünger mevcut.Su genel görünüm olarak berrak duruyor.Ama biraz yakınlaşınca toz bulutunu görebiliyorsunuz.Toz bulutu hava kabarcıklarına benziyor.Bu toz bulutunu gidermek için yardımlarınızı bekliyorum


JBL Cristal Profi İçin Yeni Contalı Kapak
O zaman Barış akvaryumla tekrar irtibata geçeyim.Ürün zaten sizden temin edilmişti.Dikkatimi çeken şey gelen malzeme kodu sizin burada verdiğiniz ürünle aynı olması.Umarım tekrar yanlışlık olmaz.
Jbl C.p 901e iyi temizlemiyor
Ferhat Bey filtre sorununuza çözüm bulabildiniz mi?
JBL Cristal Profi İçin Yeni Contalı Kapak
Adana Barış akvaryum aracılığıyla temin ettim.Kendilerine buradan teşekkür ederim.

Yeni gelen tabla da eskisi ile aynı çıktı.Allahtan her ihtimale karşı contada istemiştim.Aşağıdaki linkte yeni model tabla var.Kodlar tamamen aynı ama filtre sepetinin denk geldiği yüzeyde kanallar mevcut.Elinizde bu tip tabladan mevcutmudur?
JBL Cristal Profi İçin Yeni Contalı Kapak
Sayın Pet Garden yetkilisi bahsi geçen ürüne benimde ihtiyacım bulunmaktadır.Nereden temin edebilirim?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Arkadaşlar peki farklı renklerdeki 3 watt lık ledleri karışık bağlarsam sıkıntı yaşarmıyım.Sonuçta seri ledler üzerlerinde düşen gerilim farklı olsada akım sabit kalıyor.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhabalar kısmetse yeni aydınlatmamda aşağıdaki 3 watt lık xbd-r2 lerini kullanacağım. Bu led için 700mA lik bir driver yeterli gelir mi?
http://www.ebay.com/itm/221607525437?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=520465454352&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Bitkilerimin üstü yosun tuttu nasıl geçer ?
Kayaların üzerindeki sakal yosunudur.Yüksek ışık,düşük su sirkülasyonu ve düşük co2 ile oluşur.Işık şiddetini azaltıp co2 seviyesini ve su sirkülasyonunu arttırmalısınız.mekanik temizlik yapmanız gerekir.
Bitki üzerlerindeki de satghorn a benziyor.Sakal yosunu ile aynı sebeplerden oluşur.Ayrıca sıvı karbon takviyesi yapmanız gerekiyor.
http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm
Kahverengi Yosun
 Atıl Bey kullandığınız kum bazalt kırığı mı?Eğer öyleyse silikat patlamasına kum sebep oluyor.Aynı olayı kendimde tecrübe ettim.Su oturana kadar ve bitkiler suya alışana kadar ışık süresini azaltmanız iyi olacaktır.

80x60x60h Powerled ile Cubada başarı. Syf 7'de
Şu andaki mevcut armatürümün  ana aluminyum bloğunu otomatik kapı yapan bir firmadan almıştım.Ciddi ısınma olduğunu görünce üzerine 4 5 adet ek soğutucu vidalamıştım.Onlarda yeterli gelmeyince bir adet fanla takviye yapmıştım.Şu anda ısınma yok gibi.Bahsi geçen soğutucu kütle olarak kullandığım armatürden  oldukça fazla ve ısıyı atacak yüzey oldukça geniş.Ledleri geniş bir yüzeye yayacağım için ısınma çok olmayacak diye umuyorum.Isınma olursa da fan eklerim.
Ledlerin tamamını 1wattlık Cree seçersem maliyet çok fazla artıyor.Bu yüzden 6500k olanları mecburen 5 watt seçeceğim.Cree XP-g serisi  ledlerdeki açı 120 derece.Bu yüzden ışık tabana tam olarak ulaşmayıp su yüzeyine dağılıp camlara yansıyor.Bu yansıma resimlerde oldukça belirgin.Bunun sonucu camlarda yosun oluşuyor.Bu yüzden 80 90 derecelik lensler ile tabana ulaşmayı düşünüyorum.
Yosun sorununu ise düzenli JBL ferropol ve biotopol kullanımı ile hallettim diyebilirm.Arada takviye olarak demir ve potasyum ekliyorum.Yosun yok denebilecek kadar az.Her su değişiminde düzenli olarak bakteri kültürü ekliyorum.Bu ürünleri kullanmaya başladığımdan beri akvaryum camını çok nadir temizledim.
Aşağıdaki linkler aydınlatma konusunda oldukça işime yaradı.
http://www.bmlcustom.com/custom-led-strip/
http://www.buildmyled.com/freshwater-products/
http://www.buildmyled.com/content/PARCharts/PS1290S101BBTBLBBTBBLBTBB.jpg


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.