ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wo0t7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2013 16:00
Son Ziyaret:
18 Şubat 2022 08:32
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Fatih Kalkan
Doğum Tarihi:
07 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Game Designer & Developer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Fatih Kalkan

SON 10 MESAJI

High Tech - Brazilian Style! Video Son Sayfada!
Merhaba,
Super bir tank olmus, elinize saglik. Eminimki tetralarin suru halinda yuzusunu bu manzarada izlemesi keyiflidir :)
Silinebilir
Kırmızı burun tetra ile başlayabilirsin, sürü halinde yüzerler, kardinal tetralara göre daha iyi sürü anlayışları var ve izlemesi çok zevklidir tavsiye ederim. Kiraz karides ile birlikte baktım ve sorun olmadı. Ama bitkili akvaryum düşünüyorsan SAE ve otocat almayı düşünebilirsin yosunları temizlemek için.
CO2 TÜP DOLUM YERİ- ALİBEYKÖY
Alibeyköy'deki dolum yeri alüminyum tüplere dolum yapıypr mu arkadaşlar?
Avrupa Yakası Ista Co2 Alüminyum Tüp Dolumu
Avrupa yakasında Ista co2 tüp dolumu yapan önceden kullanıp memnun olduğunuz bir dolum merkezi var mı arkadaşlar? Forumda benzeri konular var ama alüminyum tüpleri heryer doldurmuyor yazılanlara göre, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Excel-karides?
Kiraz karideslerin bulunduğu bir tankda bba ile mücadele için kulllanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım ve haftalık en az %30 değişim yapıyorum.
Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
[QUOTE=gorgorot]Merhaba, ben de bu ürünü kullanmaya karar verip, ışığı ve yemi azaltarak tedaviye başladım.
1 hafta sonra kumların üzerinde oluşan kahverengi yosunlardan eser kalmadı.
Diğer başbelası (saç, sakal, mavi yeşil) yosunlara ise fayda etmedi.
Moss'lara ve balıklara (Rasbora, Neon, Cüce vatoz a) zarar vermedi. Akvaryumda Helena olduğu için 3 günde bir yarım doz kullandım.

Yalnız hiç beklemediğim birşey oldu ve su yüzeyinde, en başından beri oluşan yağlanmayı büyük ölçüde azalttı.
[/QUOTE]

Bende oluşmayan yağlanma bu ürünü kullanmaya başladıkdan sonra çıktı ve üstüne kullanmayı denesemde bir faydasını görmedim. Şuan ise kullanamıyorum çünkü tanka tekrar karides ekledim ve karideslere direk ölümcül şekilde zarar veriyor yarım doz kullansamda.
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Ne yazıkki bende bu konudan müzdaribim ve sanırım kendi başıma iş aştım. Akvaryumda fazla bir yosunlanma olmamasına rağmen kullandığım bir yosun giderici ilaçdan sonra bu başıma geldi ve bitkili akvaryum 4 aylık iken başlayan sorunla 2 aydır uğraşıyorum.

Öncelikle kullandığım yemlerle alakası olmadığını düşünüyorum çünkü 4 aydır aynı yemleri kullanırken birden ortaya çıkan bir durum başladı. Cüce vatoz hiçbir şekilde çözüm değil bunuda denedim. (Belki başka bir vatoz veya salyangoz türü vardır, ama sorunun çözümü bu değil.)

Ayrıca surface skimmer, suyu dalgalandırma vs bunları hepsi geçici çözüm ki suyu dalgalandırmayı bıraktığınızda aslında sorunun hala orada olduğunu görürsünüz, amacım geçici çözümler üretmek değil buna sebeb olan şeyi bulman ve bu hatayı tekrarlamadan tamamen kurtulmak.

Bunu çözmek adına yaşadığım ve denediğim şeyleri paylaşayım, ayrıca bunun farklı türleri olduğunu ve bazılarının yüzeyi ellediğinizde dağıldığını bazılarının ise elinize yapıştığını şurdaki yabancı kaynakdan görebilirsiniz. Bu konuyu baştan sonra ve linkdeki kaynakdan öte birden fazla konuyu okudum ama yüzeyden kağıt havlu ile temizleye, yüzeyi dalgalandırma, surface skimmer gibi geçici çözümlerden öte birşey görmedim.

Tecrübelerim şöyle:

- Bir ara difüzörü kırmıştım, 3-4 gün tanka co2 veremediğim zaman yeni su değişikliği yaptığımda yüzeyde bariz bir şekilde oluşmama ve gözle zor gözükme şeklinde ilerledi ama yeni difüzörü taktığımda tekrar çıktılar, bu yüzden co2'yi sevdiklerini düşünüyorum ki su değişikliği yapana son hatlerine gelip yüzeyde köpüklenme yapıyorlar.

- Yemle alakası olmadığını düşündüğüm halde farklı yemleri denedim ama aynı sorun devam etti.

- Sabahki oranı ila max ışık olduğu zamanki hallerinde fark var, ışığı seviyorlar diyebilirim.

- Yukarıdaki linkden demir bakterisi olduğunu düşündüğüm ve acaba gübreylemi alakası var diye ölçüm yapıp demir gübresi vermeyi kestim, bir çözüm olmadı, demir oranı 0.1ppm'di yani dozajlamada normal.

- Kullandığım demir gübresimi bozuldu acaba dedim, seachem iron kullanmaya başladım ama tamamen kurtulamadığım için sebebi bu mu kestiremiyorum.

- Benim akvaryumumda oluşan yüzey filmi çok keskin bir koku yapıyor, su değişimine yaklaşırken bu koku oda da rahatsız edici hale bile gelebiliyor 1 haftada.

- Günlük düzenli filtre çıkışına doğru excel kullandım ve yüzeyi hareketli tutmaya çalıştım bir işe yaramadı.

- Akvaryumda tetra, cüce vatoz ve karides var.

- Dış filtre temizliği yaptığımda 3-4 gün gibi bir süre gözükmeyip tekrar başlıyor.

- Suyun değerlerini ölçtüğümde şuan sorunlu tek şey yüksek oranda silikat çıktı, filtreye silikat tutucu ekledim ve silikatı düşük değerlere çektiğimde etkisi olacakmı onu gözlemliyorum.
İlk Bitkili Akvaryumum (Hi-Tech - 52lt)
[QUOTE=Keys]Hocam iyi yapmışsınız ama fernler toprağa dikilmez diye biliyorum. Kaya yada kütüğe bağlayın onu. Kök gibi duran kısmını bir şeyin üstüne sabitleyip bağlayın öyle ekleyin akvaryuma.
[/QUOTE]

Tamam tesekkurler, kayanın üzerinde bir delik bulup oraya tutturmaya çalışayım artık :)
İlk Bitkili Akvaryumum (Hi-Tech - 52lt)
[QUOTE=Keys]Ferni toprağa mı gömdünüz?
[/QUOTE]

Evet, aslında bitki hediye geldi, kıyamadığım için atmadım hemde bitkiler toparlayana kadar fazla nitrati emer diye ekliyim dedim.
İlk Bitkili Akvaryumum (Hi-Tech - 52lt)
[QUOTE=Keys]Elinize sağlık. Tam seçemedim ama bonsai var. Sağ tarafta micra benzeri bir öbek var. Sol tarafta da fern yapraklarına benzer bir şeyler gördüm. Tasarım açısından bunlar çıkarılsa daha iyi olur bence.Arkada bir şey olmazsa ağacın bulunduğu tepe daha da ortaya çıkacaktır.
[/QUOTE]

Teşekkürler, soldaki needle leaf fern, onu şimdilik diktim, bitkiler biraz daha otursun çıkartacağım. Kullandığım toprak biraz sorunlu, çok hafif, o yüzden istediğim gibi tepeyi tam yapamadım zaten. O yüzden sağdaki öbek monte carloyuda tutturamadığım içim o kadar yoğun ektim, onuda biraz daha tuttuğu zaman budayacağım.
Dracolich2014-06-08 00:42:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.