ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa Alpaslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2013 13:23
Son Ziyaret:
04 Aralık 2017 12:34
Toplam Mesaj:
236 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Alpaslan Özaydın
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız."

SON 10 MESAJI

Fissidens Miroshaki
Çok beğendim gerçekten, maşallah çok emek vermişsiniz. En çok merak ettiğim. Su ısısına töleransı nedir. Serin su mu sever yoksa, tropikal balıklarımızın yaşadığı aynı su sıcaklıkları na adapte olabiliyor mu?
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Benim fikrim hiç bir canlının fanusta yaşamaya mahkum edilmemesi yönünde. Çay bardağında beta yaşaması onun mutlu olduğu anlamına gelmiyor malesef. Beslemeyi düşündüğünüz canlının doğal ortamda nerede ne şartlarda yaşadığını biraz araştırıp benzer bir ortam sunmakta fayda var. Fanusta elbette japon balığı da beta balığı da karideste yaşatılıyor. Örnekleri youtube ta mevcut. Fanusu tereryum veya nano bitkiler ile değerlendirebilirsiniz. Bunu da tercihinizi belirlerken bir düşünün lütfen.
Mossların Durumu
Moss stringy gibi duruyor. O boylarda flame ise alev şeklinde görünür. Ben daha önce stringy ile denedim ama moss duvarı yapmayı beceremedim. Daha uygun bir tür ile deneyiniz bence. Anubias oval yapraklı çok güzel görünüyor. Kaybetmeyin bence. Çoğaltır iseniz ücretine mukabil ileride alabilirim sizden. Moss ları anubiasın yerine kayaların önüne koyar iseniz daha doğal görünür gibi, birazda üstlerinden budarsanız şık görünür. Anubiasıda sağ ön köşeye çekebilirsiniz. Benim fikrim tabi ki bu doğru diye söylemiyorum. Keyifli hobiler...
Yosundan Kurtulmak Üzereyim
Geçmiş olsun öncelikle, pogestomon helferi nereden aldınız acaba? Çok sağlıklı ve iri görünüyorlar nazarım değmesin maşallah...
Mossların Durumu
Anubiasın türü mi oya sanırım yanılıyor muyum? Biraz anubiası seyreltmeniz de fayda görüyorum. Rizomlarına zarar vermeden bölebilir siniz. Bu arada anubias nana petite ve goldan küçük yapraklı minyatür anubias türleridir. Aklınızda bulunsun. Moss içinde tabiki üzerinden budama yapıp yeniden büyütebilirsiniz. Türünü tam anlayamadım ama strinyg moss mu acaba? Bir diğer konu ise derinlikten şikayet ediyorsunuz ya bunu en estetik biçimde ışıkla oynayarak sağlayabilirsiniz. Taban kısmınız ile bitkilerinizin rengi uyuşmuyor. Yeşil rengi yutuyor. Grolüx ekleseniz renk spektrumu biraz değişir. Bitkiler daha canlı görünür. Bir diğer önerim ise iki avuç hagen siyah kumu kırmızı renk bitkileriniz (sol taraf) diplerine ince bir kat yapar iseniz. Siyah taban üzerine kırmızı renk bitkiler üçlü bir kontrast oluşturur ve canlılık katar sanırım.
Nano Akvaryum Kurulum Hazırlığı
Arka köşelerden tercihinize göre birini kum yığınağı yapıp dragon stone dik konumda biraz gömerseniz, yati kökü de ön tarafta olur ve biraz moss desteği ile güzel görünüm kazanabilir. Bu hali ile de güzel. Benimki si sadece bir öneri. Keyif almanızı umarım...
Mossların Durumu
Öncelikle Anubias bitkiniz biraz fazla ışık alıyor, üzerine düşen ışığı biraz daha seyreltmek veya gölgelemek için arkasında bulunan kayanın dibine tutturabilirsiniz. Moss lar için budama yapıp başka yere sarabilirsiniz. Mesela kaya parçalarının üzerine sererseniz yeşil bir alan oluşur üstlerinde. Crispatula yı anubiasın arkasına dikerseniz yarı gölgeleme yapablir mesela.
İç Sumplu Bitkili
İlk göze çarpan zemin sanırım. Maşallah ayakkabıları çıkarıp koşası geliyor insanın üzerinde.
Nano Betta Akvaryumu
Maşallah çok şık duruyor. Sadelik her zaman ilk tercihim. Java fern windelov çok yakışmış. Bir köşeye mini pellia moss ve flame moss ta çok yakışır...
Sağlıkla büyütmenizi dilerim...
Bitkilerim One Doğru Egriliyor
Işığa doğru yönelim fikrine bende katılıyorum. Ayrıca farkettiyseniz resimde sol köşede ışık epey loş görünüyor. İmkanı olsa bitki yürüyüp ışığa yönelecek. Sol köşe tam anlamı ile anubias köşesi olurdu. Alt kısımlarda yaprakta kalmamış. Budayarak biraz daha canlandırabilirsiniz diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.