ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jovovich
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2013 20:55
Son Ziyaret:
07 Kasım 2015 04:34
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Can
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Can

SON 4 MESAJI

Kapak için yalıtım.
Öncelikle iyi forumlar..

Akvaryuma ahşaptan bir kapak yaptım, renk vermek için pinoteks kullandım.
Sorunum pinoteks buharlaşma ile suya salınım yapacaktır, kapak içine vernik atsam oda buharlaşma ile salınım yapacakmıdır? Eğer yaparsa yalıtım için ne önerirsiniz.

Buhar camı kullanmak istemiyorum..
Çam Keresteden Akvaryum Sehbası
[QUOTE=fatihkök] Merhaba Burak bahsettiğin kalınlıktaki ağaçlar senin akvaryumunu rahatklıkla taşır,
fakat ağaçları birbirine yapıştırırken ağaç tutkalı değilde bizim yat sektöründe kullandığımız 
EPOKSY  denilen bir malzeme var senin bulunduğun yerde yat malzemesi satan yer varsa bir bak derim bu malzeme ağacı birbirine yapıştırır ve yapıştığı yerden kıramazsın ağacın başka yeri kırılır o kadar yani, fiyat dersen kg 15, 20 tl gibi 1 kg si sana fazlasıyla yeter.

Kolay gelsin.

[/QUOTE]

Ağaçları birbirine tutkal ile yapıştırmayacağım Fatih abi, sadece civata deliklerin de kullanacağım ayrıca istediğim uzunluklar da düz bir delik deldirebilirsem gijon civata kullanmayı düşünüyorum. 

Yine de öneriniz için teşekkür ederim.

[QUOTE=BeZGiN]Bununla ilgili güzel bir site vardı aşağıda linkini verdiğim. Ölçülerinizi inç olarak girdikten sonra (1 inç = 2,54 cm) malzemelerden, çizimlerine kadar veriyor 3 adım da. Dikkatimi çeken konu malzemelere tıkladığımız da resimleri de vardı şimdi ise göstermiyor. Ama malzeme listesinden, ölçüm ve çizimlerinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.



[/QUOTE]

Teşekkür ederim Hakan abi, çizim pek önemli değil kağıt üzerin de tasarımı ve çizimi yaptım. Ahşap hariç tüm malzemeleri de temin ettim. Yapımına Pazartesi konu açarak başlamayı düşünüyorum.

İyi forumlar...
Çam Keresteden Akvaryum Sehbası
2 Gündür araştırıyorum fakat daha önce tecrübesi olmayan arkadaşların verdiği cevaplar yüzünden kafam iyice karıştı. Çoğu kişi işi garantiye al demir profilden yaptır diyor fakat demir profil sade olarak çok estetik değil ve işlenmez. MDF giydirmeye kalksam profil + mdf işçiliği falan 250 300 liraya mal oluyor. Ayrıca profil olduki pas yaptı bakımı çok eziyetli olur. Onun yerine 150 200 lira verip ahşap dan bir sehpa yapmak daha mantıklı geldi bana ayrıca üstüne desen eklenebilir kolay işlenir ve profilden daha uzun ömürlü, sağlam olduğunu biliyorum çünkü bir belgeselde izlediğim kadarı ile kuvet merkezinden koyulduğun da yanılmıyorsam 20x20 bir ahşabın 1.5 2 tonu kaldırdığını görmüştüm.

Fakat benim için önemli olan uzun vadede ne oluyor. Tahta kurusu vb. için ilaçlanacak zaten keresteler. Çam suya dayanıklıdır ve düzgün bir yat verniği ile su veya rutubet ile ilgili bir sıkıntım da olmaz ama uzun vadede ahşap da bir değişim oluyor mu yatma esneme çatlama vb. çünkü akvaryumu kurduğum da uzunca bir süre yerinden kaldırmak istemiyorum. 

Çam Keresteden Akvaryum Sehbası
Öncelikle merhaba, 120*60*50 boyutların da bir akvaryum yaptırdım yaklaşık 360 litre cam ağarlığı ise 70 kilogram civarı ve ben Çam keresteden sehpa yapmak istiyorum.

Sehpa yüksekliği 60 cm olacak 10 a 10 kereste den 6 taşıyıcı (Dikine) ve en alt orta üst şeklin de 3 adet 5 e 10 kiriş (Yatay) yapacağım tabi ki yanları da aynı şekil de. 

Keresteler planyalı olacak kestirdiğim parçalara birleştirmeden önce maun pinoteks ve sonrasın da yat verniği atacağım.

Tüm yapı L Köşebent askı elemanı ile birleştirilecek, civata yerleri önce daha ince bir bir makkap ucu ile açılıp delik içine ahşap tutkalı sıkılacak sonrasın da ise civatalanacak.

Benim bu konuda tecrübesi olanlara sormak istediğim sehpanın taşıma mukavemeti sizce 430kg ağarlığın da bir akvaryumu bu sehpa sıkıntı çıkarmadan taşıyabilir mi?

Düzgün bir ahşabın taşıma mukavemetinin içi boş demir profil den daha fazla olduğunu biliyorum lakin bunu daha önce yapan veya tecrübesi olan birinden yorum almak istiyorum.

İyi Forumlar..




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.