ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fish54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2013 11:46
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2014 11:37
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih değirmenci
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih değirmenci

SON 10 MESAJI

Lepistes cinsiyet - Tür
1-Merhabalar; Dişi diye aldığım resimdeki lepistesin kuyruğu biraz büyük sizce erkek olabilirmi?
2- Akvaryumda tür değişikliği yapan arkadaşımdan aldığım 2. resimdeki balığın türü nedir daha önce hiç görmedim.


yeni akvaryumum ve sıvı gübre sorusu
[QUOTE=omerfarukgunes] Işığınız kesinlikle niteliksiz ve yetersiz. sıvı gübreden önce çözülmesi gereken en önemli konu bence ışık. fotosentezin 2 olmazsa olmazı ışık ve co2 dir. verdiğiniz sıvı gübreler buna yardımcıdır. bu şuna benzer araba var ama yakıt yok bizde kafayı frene takıyoruz. önce yakıtla araba çalışacak sonra freni düşünmeye başlıyacaz. benim tavsiyem 6,500 celvini geçmemek üzere litre başı 0,8 wattı yakalamak üzere floresan tertibatı yapmanız.buna ek olarak akvaryumunuza co2 takviyesinde bulunmanız da gerekecek. sıvı gübre olarak elinizdeki gübre iz element takviyesine benziyor. aşırı doz aşımına girmemeniz önemli. lakin bitkiniz çok az. bitkiler bu maddeleri tüketemezde tüketim algler tarafından başlar ve işler zora girebilir. [/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkürler co2 sistemi için forumdan örneklere bakıp hazırlayacağım. Aydınlatma için merak ettiğim litre başına 0,8 watt 150 litre için toplamda 120 watt aydınlatma gerekecek bunu 30x3 şeklinde sağlasam sorun olurmu?
yeni akvaryumum ve sıvı gübre sorusu
Arkadaşlar forumdan elde ettiğim bilgiler ışığında 2 aydır aklımda olan bitlkili akvaryumumu sonunda kurdum. şu an tankta 4 moly, 2 plati, 2 çöpçü, 3 lepistes, 3 kiraz karides, 8 neon var akvaryumumu ilk kurduğum hafta 2 lepistes ve 1 moly kaybettim ancak düzenli dip çekimi &  su değişimi ve sanırım artık suyunda tamamen oturmuş olmasından mevcut balıklarım gayet sağlıklı görünüyor. fotoğraflarda görünen bitkileri internette bir siteden sipariş ettim. Zeminde başta akvaryumcunun boncuk şeklinde verdiği malzemenin gübre olduğunu ama sonradan "hayır gübre değil bitki torfu" dediği malzeme yaklaşık 1cm, üzerinde 2-3 cm lav kumu, üzerinede 3 cm kadar hagen kum ekledim. Floresanları aldığımda bitkiler için floresan aydınlatmanın önemini bilmiyordum. Watt ını bilmediğim biri 80 cm diğeri 40 cm 2 floresan kullanıyorum bunlar 8-9 saat açık kalıyor bitkilerde gözle görülür büyüme var yeni çıkan yaprakları farkediyorum. Bitkilerle birlikte DIY sıvı gübre aldım gübre ile ilgili açıklamada  İçeriğinde ; demir,magnezyum,potasyum,molibden,mangan,bor,kobalt,çinko,bakır,vanadium,Turba" olduğu söyleniyor.  akvaryumumda bu sıvı gübreyi kullanmalımıyım? miktarı ne olmalı? haftada ne kadar vermeliyim? Tecrübeli arkadaşların bilgisini rica ediyorum..



Yeni akvaryum balık ölümleri
Dediğiniz gibi 2 damacana suya aquatan ve nitrivec ekledim yarın dip çekimi yaparak suyu ilave edeceğim. Ama sanırım gübre salınıma devam edecek. Akvaryumu kurdum dekor vs. fazla gübre salınıma devam edecekse çıkartma gerekmezmi? zor olacak ama sorunun kaynağı gübreyse akvaryumu boşaltmalımıyım?
Yeni akvaryum balık ölümleri
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 11 neon, 3 kılıçkuyruk, 2 plati, 2 moli, 6 lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26,2 derece

Filitrasyon: Life tech 825 dış filtre + hava motoruı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera aquatan, sera nitrivec

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yeni akvaryum

Arkadaşlar 120 litrelik yeni bir akvaryum kurdum. Balıkları koymadan su 1 hafta dış filtre ile bekledi bu sürede suya nitrivec ve aquatan ekledim. Yukarıda yazdığım balıkları  akvaryuma ekledikten sonra ilk gün 1 lepistes ve 4. günde 3 lepistes ile 1 kılıçkuyruk öldü. Her şeyi kitabına göre yaptığımı sanıyordum. Hevesle başladım ama bu ölümleri beklemiyordum :( sorun ne olabilir diğer balıkları nasıl kurtarabilirim?  + Akvaryum zeminine 500-600 gram boncuk gübre kullandım.
Vieja2013-08-12 23:30:55
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=hadess]
Fatih bey önce bi foruma baksayfdın iyi olurdu 2 cm hagen kum az ayrıca boncuk gübre koydum demişsiniz 1 2 cm bu boncuk gübre neyin nesi acaba zira misket gübreyse aşırı bir gübre yüklemesi yapmışssın aşırı problem olacağa benziyor ayrıca hagen kumun seviyesinide arttır 3 yada 4 cm kumdan hayır gelmez çok zorlanırsın
.
[/QUOTE]

Aslında forumda inceleme yaptım ama miktar konusunda biraz acemiyim. Gübreyi sadece arka kısma doğru ekledim akvaryumun yarısında gübre yok. Bitkileri fona dikeceğim. Hagen kumu dediğiniz gibi 5-6 cm e kadar ilave edeceğim. 200 lt akvaryumda yaklaşık 800 gr gübre sıkıntı çıkartacaksa gerekirse akvaryumu boşaltıp yeniden kurarım.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju] [QUOTE=fish54] [QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]
peki bitki köklerinin gübre ile temas etmesi gerekecekmi? şu aşamada bitkiyi dikip üzerine kum eklemem gerekecek. Ayrıca bu kumu yıkarken siyah rengi hiç bitmedi 5-6 kez yıkama 3-4 saat suda bekletmeme rağmen eşeledikçe siyahlığı çıktı en son akvaryuma su doldurup filtreyi açtım şu an gayet berrak su.
[/QUOTE]
Bitki kökleri akvaryuma adapte olduktan sonra kökleri uzayıp gübreden faydalanırlar. Bitkiyi keşke önceden dikip sonra suyunu doldursaydınız.
[/QUOTE]
suyun hazır olması için doldurdum. Dinlenmemiş suya bitki dikilmesi sıkıntı çıkartabilir diye biliyorum.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]
peki bitki köklerinin gübre ile temas etmesi gerekecekmi? şu aşamada bitkiyi dikip üzerine kum eklemem gerekecek. Ayrıca bu kumu yıkarken siyah rengi hiç bitmedi 5-6 kez yıkama 3-4 saat suda bekletmeme rağmen eşeledikçe siyahlığı çıktı en son akvaryuma su doldurup filtreyi açtım şu an gayet berrak su.
fish542013-08-02 17:09:01
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju] 
Balıklar eklenmeden önce Sera Nitrivec eklenmeli ki sudaki yararlı bakteriler oluşsun.
[/QUOTE]

Cevaplar için teşekkürler. İlk defa büyük bir tank kuruyorum sağlıklı balıklar için herşeyi en baştan doğru yapmak lazım :)


Akvaryumum bu. Akvaryumcunun tariflerine göre yapıyorum ama verdiği kum bitki için uygunmu? forumlarda 5-6 cm taban bahsedilmiş ben alta 1 - 2 cm boncuk gübre 1-2 cm de bu kumu kullandım türü nedir bilmiyorum. daha fazla eklemelimiyim?

Yeni akvaryuma bitki
Direk musluktan doldurdum şuan filtre ve hava motoru sürekli çalışıyor sera aquatan kullandım. Akvaryumcu sera nitrivec verdi onuda balıkları ekledikten sonra ilave etmemi söyledi ama bazı konularda balıklar eklenmeden önce suyun hazırlanması için ilave edilmeli deniliyor. Sizce nitrivecide şimdi eklemelimiyim? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.